София. Пожарникари и спасители от ГД Пожарна безопасност и защита

...
София. Пожарникари и спасители от ГД Пожарна безопасност и защита
Коментари Харесай

Служители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ се включиха в кампания за доброволно кръводаряване

София. Пожарникари и спасители от Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ се включиха непринудено в акцията на Военномедицинската академия „ Бъди един от нас – подари кръв, избави живот! “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . В рамките на няколко дни те ще посетят Центъра по трансфузионна хематология на ВМА и ще поддържат самодейността за безплатно кръводаряване.
Стартът на акцията през днешния ден бе даден от гл. комисар Николай Николов, шеф на ГДПБЗН и началника на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н. Двамата поздравиха доброволците, които ще вземат участие в акцията и регистрираха, че обичайно партньорството сред двете структури е на високо равнище. „ За нас е естествено да подкрепим Военномедицинска академия. Моите сътрудници са получавали тук животоспасяваща помощ не един и два пъти “, съобщи гл. комисар Николов. Той добави, че в пожарната акциите за кръводаряване не са изключение – провеждат се както за потърпевши сътрудници, по този начин и за членовете на техните фамилии.
„ Кръвта избавя живот, колкото и изтъркано да звучи. Днес на нашия зов се отзова службата за пожарна сигурност, с която обичайно и от години поддържаме отлични взаимоотношения “, съобщи генерал-майор Мутафчийски. Той добави, че ГДПБЗН и ВМА освен са правили взаимни учения за избавяне на хора и гасене, само че че и при разнообразни обстановки екипите на лечебното заведение постоянно са се отзовавали при потърпевши пожарникари и са се отнасяли към потребностите им извънредно отговорно.
Статистиката сочи, че всяка година сред 6 и 7 хиляди души се включват в акцията на ВМА, насърчаваща доброволното кръводаряване. Според данните всекидневно 600 индивида се нуждаят от тази скъпа помощ. Специалистите споделят, че един кръводарител действително оказва помощ на до трима души да се преборят за живота си.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР