София. Подготвяме проект за основен ремонт на бул. Ал. Стамболийски“

...
София. Подготвяме проект за основен ремонт на бул. Ал. Стамболийски“
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова: Подготвяме ремонта на бул. „Ал. Стамболийски“ заедно с трамвайното трасе

София. Подготвяме план за главен ремонт на бул. „ Ал. Стамболийски “ дружно с трамвайното трасе. Работата може да стартира през 2020-2021 година “. Това сподели претендентът за кмет на София Йорданка Фандъкова на среща с жителите в регион „ Красно поляна “, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . На срещата участва и претендентът за кмет на региона Иван Чакъров, както и Ботьо Ботев – претендент за общински консултант от листата на коалиция ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.
Фандъкова уточни, че през 2020 година стартира и цялостният ремонт на трасето на трамвай №5 от Съдебната палата до „ Княжево “. „ Заедно с новия релсов път ще изградим и напълно нов линеен парк по бул. „ Македония “, сподели Фандъкова. Тя напомни, че в последните години са ремонтирани над 16 км трамвайни трасета.
„ Предвиждаме ново трамвайно трасе с разширението на бул. „ Тодор Каблешков “ сред бул. „ Цар Борис III “ и бул. „ Черни връх “. Планираме и изследване за продължение на трасето по бул. „ Филип Кутев “ измежду разширението, по бул. „ Г. М. Димитров “ до метростанция „ Г.М. Димитров “ – по бул. „ Св. Кл. Охридски “ към УНСС и връзка с бъдещата станция на метрото в Студентски град “, изясни Фандъкова.
Ново обособено трамвайно трасе се планува и от Духовната семинария до Зоопарка в съществуващия сервитут по бул. „ Симеоновско шосе “. Това трасе ще свързва метростанция „ Стадион „ Васил Левски “ със Зоопарка и ще дава бърза транспортна връзка на кв. „ Витоша “ и кв. „ Дианабад “.
Фандъкова посети нова детска площадка в регион „ Красна поляна “. През последните години в региона са построени 23 площадки и 3 паркинга. Предвижда се построяването на нови паркинги и облагородяване на междублокови пространства. Продължава работа по поетапно унищожаване на Виетнамските общежития.
Във връзка с осъществяване на ограничения за възстановяване на въздуха Фандъкова уточни, че регион „ Красна поляна “ е включен в програмата за слагане на филтри. Пилотно са сложени 35 филтъра, а до края на ноември се планува да бъдат инсталирани още 150.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР