София. Под мотото Бузлуджа 2019 г. - Единни за България

...
София. Под мотото Бузлуджа 2019 г. - Единни за България
Коментари Харесай

Под мотото Единни за България премина традиционният събор на левицата на връх Бузлуджа

София. Под мотото " Бузлуджа 2019 година - Единни за България " мина обичайният събор на левицата на връх Бузлуджа. Така бяха маркирани 128 години от проведеното социалистическо придвижване. Празникът на партията бе маркиран с богата стратегия, която стартира още в петък. Националният събор на левицата бе кулминационната точка на събитията. На историческата поляна се събраха хиляди социалисти и симпатизанти на Българска социалистическа партия от цялата страна. По данни на уредниците на поляната бяха към 40 хиляди души. Те носеха флагове на партията, тениски и шапки с нейното лого, както и българския трикольор. В началото на формалната част на историческата поляна прозвучаха химнът на България, на Европейския съюз и на Социалистическия интернационал. На сцената бяха поканени водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, управлението на партията, депутати от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ", съдружни сътрудници на Българска социалистическа партия, сегашни кметове от левицата. Всички те бяха посрещнати с възгласи: " Българска социалистическа партия ". В своето слово водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че партията не се продава, не се предава, а продължава с вярата на хиляди социалисти. Нинова обърна внимание, че ГЕРБ се отхвърлят от основните си кметове. Тя попита какво е това с изключение на самопризнание за неуспех. Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че партията ще държи на своите сполучливи кметове и още веднъж ще ги издигне. " Но ще имаме и доста млади и нови претенденти, подкрепете ги, дано всички работим за тях, с цел да има последователност и обновяване ", сподели още Нинова. Лидерът на партията посочи, че Българска социалистическа партия е първата политическа мощ със своя платформа за локалния избор.
" Скъпи социалисти, симпатизанти, съдружни сътрудници, посетители, скъпи българи, историческият връх Бузлуджа ни събра още веднъж, събра ни уважението към Димитър Благоев и съратниците му, към нашите предшественици, които преди 128 години организираха тук Бузлуджанския конгрес и сложиха начало на битката за правдивост. Тук сме да се поклоним пред героите на България - Хаджи Димитър и неговите четници, които проляха кръвта си на тази смяна за свободата на България. Днес ни събират тези две думи - тези две полезности: правдивост и независимост, тъй като и през днешния ден мнозина не се усещат свободни българи и за мнозина няма правдивост, само че за разлика от този момент през днешния ден българи лишиха свободата на други българи и справедливостта за други българи. Днес едноличната, властническа власт, пълзящата тирания ръководи посредством боязън и незаинтересованост. Борисов ръководи не тъй като може и не тъй като народът го желае, а поради страха, в който държи народа. Заради апатията, която провокира с политиката, която води. Държава не може да се ръководи със боязън, нация не може да се развива с незаинтересованост. Държава се ръководи с разум, нация се развива с труда и силите на всеки българин и това е задачата пред нас ", акцентира Нинова. Тя уточни, че през днешния ден политическият конкурент е ГЕРБ. " Нашият зложелател е страхът и нашата задача е да отидем до всеки, безпаричен, слаб, пренебрегнат и унизен, да му подаден ръка, да му дадем религия, да му кажем, че ориста ни зависи от всеки от нас. Да му кажем: " Народе, изправете се и те ще паднат ", сподели Нинова. Слово към хилядите социалити на историческата поляна насочи и националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Гьоков . Той изрази убедеността си, че на 130-ата годишнина от основаването на партията министър председателят на България ще се споделя Корнелия Нинова. " Победа, приятели, победа на тези избори. Честит празник социалисти, цветущ празник комунисти, цветущ празник леви хора. Да живее България и победа ", сподели още Гьоков.
" Тази тайфа, която води страната би трябвало да бъде свалена. Трябва да я свалим. Предстои ни борбата за локалните избори. Сигурен съм, че ще се явим с наши почтени претенденти, само че вярата на всички българи е обвързвана с нашата партия и с нашите претенденти за кметове и общински съветници. Трябва да се борим с тази тайфа и да стартираме борбата за избавяне на България ", съобщи депутатът Гьоков.
След формалните слова бяха наградени проф. Искра Баева, Къдринка Къдринова и Иван Гранитски премиите на Националния съвет на Българска социалистическа партия за 2019 година, оповестиха от пресцентъра на партията. Доц. доктор Искра Баева е тазгодишният лауреат на състезанието за проучвания в региона на историята „ Димитър Благоев ”, а публицистите Къдринка Къдринова и Иван Гранитски са носителите на премията за политическа публицистика и журналистика „ Георги Кирков – Майстора ”.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР