София. По време на почивните дни от 23 до 27

...
София. По време на почивните дни от 23 до 27
Коментари Харесай

Комисар Тенчо Тенев, СДВР: По време на празничните дни имаше само 10 тежки пътнотранспортни произшествия в София, а пияните шофьори бяха около 25

София. По време на почивните дни от 23 до 27 декември на всички изходни артерии поставихме полицейски екипи и нямахме доста тежки катастрофи – единствено 10, което е относително малко за София. Имаше към 25 пияни водачи “. Това сподели началникът на отдел „ Пътна полиция “ към Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) комисар Тенчо Тенев на брифинг за подхванатите от полицията ограничения по отношение на идните новогодишни празници, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
По думите му същата организация ще бъде направена и за новогодишните празници. „ Когато придвижването стане по-натоварено, на кръстовищата ще бъде изключена светофарната уредба и придвижването ще се прави от регулировчик. Това ще стане и пред всички молове “, изясни комисар Тенев.
„ На 1 януари също ще има сериозна организация. Очаква се засилено придвижването на коли в посока София, тъй че ще има и засилено наличие на служители на реда на входовете на града, с цел да може всички да влязат безпроблемно “, сподели той и посочи, че това ще се случи и на 2 и 3 януари. Според него се чака 150 хиляди автомобила да влязат в София в края на почивните дни, като най-големият трафик обичайно е на Автомагистрала „ Тракия “.
„ Много постоянно се натъкваме при многото ПТП-та в София на водачи, които откакто се ударят, не си поставят светлоотразителните жилетки или знак „ Внимание “ и застават по междинната на пътното платно. Искам да припомня, че при такова нещо изключително в тъмната част на денонощието е извънредно значимо да се обличат светлоотразителните жилетки, с цел да могат хората на платното да се виждат “, сподели още ком. Тенев.
Той посочи, че статистиката за декември тази година е по-добра спрямо миналогодишната. „ Със 100 по-малко са записаните тежки катастрофи и с 1000 по-малко леките. А с 4 по-малко са убитите при произшествия – 38 броя “, сподели ком. Тенев.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР