София. По време на нашето управление българския банков сектор е

...
София. По време на нашето управление българския банков сектор е
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: По време на нашето управление българския банков сектор е успешен и печеливш, по време на управление на БСП фалират банки

София. По време на нашето ръководство българския банков бранш е сполучлив и печеливш, по време на ръководство на Българска социалистическа партия банкрутират банки. Това сподели министър председателят Бойко Борисов на брифинг пред журбалисти, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. „ Българският банков бранш е постоянен и печеливш. По време на нашето ръководство българския банков бранш е сполучлив и печеливш. П о време на ръководство на Българска социалистическа партия банкрутират банки. Неведнъж, не дваж, не три пъти. Не го споделям аз, написа го тук “, акцентира министър председателят. „ Икономиката пораства устойчиво. На кой не му е драго да чуе, че стопанската система пораства устойчиво. Какво да го коментираш. Предвижда се растеж 3,6. А през 2020 – 2022 и продължаващото увеличение на заплатите в действителния обществен бранш. Ами, ние в нашата стратегия с нашите другари от Обединени патриоти казахме, че ще усилваме приходите. Това към този момент е реалност, сподели още Бойко.

„ Отчетено е, че актуалната държавна коалиция на дясно-центриската ГЕРБ и Обединени патриоти може да извърши мандата си до 2021 година. Въпроси като присъединението към ERN 2 (?) на страната, имат политически консенсус и затова обезпечават значима политическа котва. За което благодаря и на Обединените патриоти “, сподели още Борисов. „ Валутните запаси на страната покриват валутната база на страната с 1,6 пъти към септември 2019 година. Според режима на Валутния ръб способността на Българска народна банка да работи като заемодател от последна инстанция е лимитирана. Тоест банковата система работи добре “, добави още той. „ Ние имаме и няколко неща, които можем още да отговорим, тъй като те споделят какво би още повишил кредитния рейтинг. Българската стопанска система да продължи да се развива стабилно. Ако не вършим нелепости в страната, това ще е реалност. Да бъде ускорено усвояването на средства от Европейски Съюз до края на актуалната едногодишна финансова рамка. Това го вършим, тъй като това ще подтиква растежа. Очакванията са безработицата да спадне до историческо ниско равнище да 4,4 % през 2019 година. Ще осъществим и продължаваме да изпълняваме рекомендациите “, добави още той.

еодора ПАТРОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР