София. По време на избори гражданите поемат отговорността за бъдещето

...
София. По време на избори гражданите поемат отговорността за бъдещето
Коментари Харесай

Акад. Стефан Воденичаров, сдружение „Инициатива Единение“: По време на избори гражданите поемат отговорността за бъдещето на страната

София. По време на избори жителите поемат отговорността за бъдещето на страната. Това сподели за предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ някогашният ръководител на Българска академия на науките и ръководител на съдружие „ Инициатива Единение “ акад. Стефан Воденичаров. Той добави, че изборите не вдъхват почит у хората, а това ги прави склонни да продадат гласа си. По думите му единство може да има единствено в случай че има обща мисъл. “Това единство ще се реализира, в случай че стартираме да мислим за всички тези стратегии, които би трябвало да се случат с преустройствата и реорганизацията на всички области, като се стартира с демография, обучение, опазване на здравето, които ще бъдат доста мъчителни и в случай че не бъдат разисквани от по-широк кръг жители, няма да могат да бъдат осъществени “, изясни ръководителят на съдружие „ Инициатива Единение “.
Акад. Стефан Воденичаров сподели още, че акцията е мощно „ партизирана “. Според него се губи личността на претендентите, тъй като зад тях има различен ореол. Той посочи, че присъединяване на претенденти в локалните избори не е стимулирано от предпочитание да бъдат потребни на обществото, а от персонални изгоди.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР