София. По случай Международния ден на младите хора, Столична община

...
София. По случай Международния ден на младите хора, Столична община
Коментари Харесай

Столична община отваря врати на музеи, културни центрове и спортни комплекси за Международния ден на младите хора

София. По случай Международния ден на младежите, Столична община ще осъмне с отворени порти на музеи, културни центрове и спортни комплекси за всички поданици и посетители на столицата на възраст от 15 до 29 година Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . Безплатни занимания по спорт, изкуство и ползи ще чакат младежите на София.

Само против персонална карта, младежите ще могат да посетят два от обектите на Регионалния исторически музей - През целия ден Музеят за история на София и Археологическото равнище на базиликата „ Света София “ ще одобряват младежите.

„ Спортна София 2000 “ в парк " Възраждане " отваря вратите си за младежите, които желаят да поиграят тъч с професионалните треньори от България Тъч, от 16 до 18 ч. Добиващият необятна известност у нас спорт, разрешава мъже и дами да играят дружно, а от спортния клуб подсигуряват ненадминато развлечение, адреналин и мощни страсти. Съорганизатор на самодейността е Спортна София 2000 ЕАД.

На 12 август въз основата на състезателен клуб „ Академик “ в Панчарево олимпийската шампионка Румяна Нейкова и нейният екип ще образоват искащите по академично гребане.

Атрактивни демонстрации по стрийт фитнес ще бъдат показани от Спортен клуб по гимнастика и стрийт фитнес Street Workout Bulgaria в парк " Герена " (до стадион " Герена " ) от 10.00 ч. до 12.00 ч.

От 16.00 ч. до 19.00 ч. през днешния ден филиалът на Центъра за поддръжка на личностното развиване – Център за изкуства, просвета и обучение „ София “ (ж.к. Надежда на ул. " Свети Никола Нови " №22) ще приветства с добре пристигнали всички, които имат предпочитание да вземат участие в арт ателиета и работилници за развиване на гения и креативните умения.

Отворена гореща линия за въпроси, касаещи здравното обучение, половото здраве и предварителна защита, ще е дейна от 13.00 до 17.00 ч. на телефон: 0887 263 329. Д-р Радосвета Стаменкова, изпълнителен шеф на Българска асоциация по фамилно обмисляне и полово здраве, ще дава отговор на питания за полово излъчени заболявания, ранна бременност, корист с психоактивни субстанции, тютюнопушене и други

Борисовата градина ще е място за уъркшопи с интерактивни игри, срещи с психолози, полемики за психологичното здраве, демонстрации по спортно насочване, разтягане на палатка и други. До детската площадка „ Слона “ от 16.00 ч. до 19.30 ч. уредниците от Български туристически съюз в партньорство със Столична община, Български юношески делегати към Организация на обединените нации, Асоциация на студентите медици, Национално посланичество на студентските препоръки, Младото потомство в деяние, Българска федерация по катерене и алпинизъм, Българска федерация по насочване, Нов цирк, ще показват активността си, както и идни събития и конгреси.

В Галерия навън в Градската градина галерия навън, част от плана „ Да погледнем зад завесата “ на „ Академия за ВИЗИОНЕРИ “ на Столична община, може да бъде прегледана от столичани. Фотографиите показват тематиката за насилието във всичките му измерения, през призмата на вярата за ново начало.

12 август е и Ден на отворените порти за дирекция „ Спорт и юношески действия “. От 9.00 ч. до 11.00 ч. в заседателната зала на ул. „ Оборище “ №44 специалисти ще показват активността на дирекцията и опциите за подкрепяне и финансиране на юношески действия от страна на Столична община.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР