София. По случай 24 май – Ден на българската просвета

...
София. По случай 24 май – Ден на българската просвета
Коментари Харесай

Н .Ц. В. Княз Кирил Преславски присъства на български културен фестивал в Лондон

София. По случай 24 май – Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност Н. Ц. В. Княз Кирил Преславски участва на фестивал, проведен от Лондонската българска асоциация. Това оповестиха от пресофиса на Н. В. Симеон II . Събитието се състоя в центъра на Лондон, на площад „ Голдън Скуеър ”, в квартала „ Сохо ”. Присъстваха доста наши сънародници, новият български дипломат Н. Пр. Марин Райков, както и стотици поданици на града и туристи. Мястото не беше определено инцидентно, защото през 2018 година членове на Лондонската българска асоциация засадиха на площада като подарък за английската столица 40 български рози.
Съорганизатори на фестивала бяха Българския сити клуб и Британско-българското общество.
По време на събитието имаше богата фолклорна стратегия. На специфични щандове посетителите можеха да закупят книги на български създатели, картини на наши художници, както и обичайни гозби. Целта на уредниците беше да разпространяват българската просвета.
Княз Кирил, който постоянно при опция се включва в мероприятията, проведени от българската диаспора в Лондон, беседва с доста от пристигналите сънародници и си направиха фотоси за спомен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР