София. По повод Световния ден за възпоминание на жертвите от

...
София. По повод Световния ден за възпоминание на жертвите от
Коментари Харесай

София: Панихида в памет на жертвите на пътнотранспортни произшествия бе отслужена в „Св. Ал. Невски“

София. По мотив Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи, в храм-паметника „ Св. Александър Невски “ беше отслужена панихида за упокоение на душите на починалите при произшествия на пътя и за измолване на скорошно излекуване на потърпевшите. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Присъстваха министърът на вътрешните работи Младен Маринов, ръководителят на Държавна организация „ Национална сигурност ” Димитър Георгиев, шефът на Главна дирекция „ Национална полиция “ (ГДНП) основен комисар Христо Терзийски, началникът на отдел „ Пътна полиция “ в ГДНП комисар Росен Рапчев и чиновници на „ Пътна полиция “.
„ Всеки би трябвало да има своята отговорност на пътя. Днешният ден е мотив всички ние – и водачи, и пешеходци, да се замислим още веднъж за държанието си като участници в придвижването по пътищата “, разяснява комисар Росен Рапчев, шеф на отдел „ Пътна полиция “.
Молитви и панихиди се отслужват във всички християнски храмове. Вчера сходни служби имаше в храмовете на еврейската общественост, а в петък - на мюсюлманското вероизповедание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР