София. По повод Деня на труда и международната работническа солидарност

...
София. По повод Деня на труда и международната работническа солидарност
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: „БСП за България“ даде начало на предизборната си кампания с първомайско митинг-шествие и призиви за промяна

София. По мотив Деня на труда и интернационалната работническа взаимност хиляди жители от цялата страна се включиха в първомайското митинг-шествие на Българска социалистическа партия в столицата. Мотото на първомайското митинг-шествие е „ Искаме европейски приходи “. Митингът бе открит от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и с него се поставя начало на предизборната акция на „ Българска социалистическа партия за България “ за европейските избори, които ще се проведат на 26 май. Корнелия Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия е единствената, която може да победи ГЕРБ и да постави началото на смяната. „ Не сме идеални. Знаем го, само че три години се борим против статуквото, против задкулисието, против модела на прехода. Не съумяха да ни купят с постове, не съумяха да ни купят с пари. Искаме да продължим. Знаем по какъв начин да подредим страната, само че не можем без вашата поддръжка. Нека се съберем почтени, честни българи, да не разрешаваме да ни разделят и владеят поотделно. Нека дружно да си върнем достолепието на народ, който е бил люлка на европейската цивилизация. Да си отвоюваме свободата от политико-олигархичния октопод “, прикани водачът на левицата. Според нея ръководещите подават оставки, само че остават с жилища, тъй като имат апартаментен морал. За слогана на ГЕРБ „ Европа ни чува “, Нинова разяснява, че Европа е чула и видяла ГЕРБ и им е дала отговор, че няма да бъдем признати скоро в Шенген. По думите й ГЕРБ отдалечават България от Европейски Съюз.
Водачът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ за евровота Елена Йончева съобщи: „ 12 години сме членове на Европейски Съюз и изобщо не се доближаваме до Европейски Съюз. Къде се намира България? Борисов ни вкара в кьошето на Европейски Съюз и е напът да изкара България от Европа, тъй като ние заемаме всички последни места във всяка една сфера. И през днешния ден България имаме ръководство с всички признаци на властнически режим “. Според нея единствено участието в Европейски Съюз ни избавя от тирания. „ В България към този момент 10 години ръководи бандата на Бойко. Тази тайфа обаче е напът да се разпадне. Всички видяхме машината за обир, която тази тайфа е провела. Всички го виждаме и всички го усещаме. Всички виждаме по какъв начин общините са се трансформирали във феодални владения “, разяснява Елена Йончева.
Председателят на Националния избирателен щаб на Българска социалистическа партия Георги Свиленски уточни, че през днешния ден стартира пътят на Българска социалистическа партия, който ще смъкна държавното управление и Бойко Борисов от власт. „ Днес сме се събрали тук, тъй като сме мощни, тъй като не ни е боязън, тъй като сме доста. Знаете ли какъв брой доста сме? Днес на 1 май стачкуват и стотици градове в Европа и в Америка. Днес ние тук в България, в София, протестираме, тъй като в България няма страна, тъй като в България никой не мисли за елементарния български жител “, съобщи Свиленски. Той уточни, че през днешния ден социалистите са се събрали, с цел да дадат началото на предизборната си акция и да дадат подтик на силата и силата на претендентите, които ще ги съставляват в Екологичен потенциал.
След формалната част бе маркиран празникът на в. „ Дума “, левия щемпел и свободните медии. В празника с осъществяванията си участваха певицата Николина Чакърдъкова и група „ Тоника Сухопътни войски ”. За спокойното протичане на мероприятията в региона бе засилено полицейското наличие.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР