София. По бул. Цар Борис III и по ул. Граф

...
София. По бул. Цар Борис III и по ул. Граф
Коментари Харесай

Зам.-кметът на София Евгени Крусев: По бул. „Цар Борис III” и по ул. „Граф Игнатиев“ ще се извърши цялостна реконструкция

София. По бул. „ Цар Борис III ” и по ул. „ Граф Игнатиев “ ще се извърши цялостна реорганизация. Това сподели заместник-кметът на Столична община по направление „ Транспорт и транспортни връзки “ Евгени Крусев пред публицисти, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ По думите на Крусев реконструкцията ще включва всички аспекти на транспортната инфраструктура. „ За бул. „ Цар Борис III ” към този момент са получени предложения в Столична община от евентуалните реализатори. Те сега се правят оценка и незабавно щом това се случи, след изминаване на съответните административни процедури, ще бъде подписан контракт и ще стартира осъществяване “, уточни той. Евгени Крусев разясни, че по бул. „ Цар Борис III ” са планували ремонтът да се прави на стадии, тъй че усложнението за хората, които употребяват тази най-натоварена трамвайна линия, да е минимално. Той добави, че по булеварда има задоволително на брой уреди за превръщане на посоката, тъй че, когато се затвори даден сектор, в останалия трамваите да могат да се движат. По думите му в затворения сектор ще бъде проведен заместващ автобусен превоз. „ Разбира се направена е съответната синхронизация за заместващ превоз за времето на ремонта и действително видяно имаме цялостна подготвеност, щом бъде определен реализатор, ремонтът да стартира “, добави той. Заместник-кметът на Столична община изясни, че във връзка с реконструкцията на ул. „ Граф Игнатиев “ обстановката наподобява същата. По думите му публичната процедура за избор на реализатор ще бъде оповестена до дни. „ В момента се приготвят дефинитивно документите, които са нужни за оповестяване на процедурата. Веднага откакто бъде определен реализатор, имаме подготвеност да стартираме действителното осъществяване “, означи Крусев. По думите му по ул. „ Граф Игнатиев “ няма уреди за превръщане на посоката и, когато стартира ремонтът там, трамваите ще бъдат спрени. „ По „ Граф Игнатиев “ реконструкцията обгръща цялата улица от „ Алабин “ до бул. „ Христо и Евлоги Георгиеви “. Паралелно с това основният проектант на Столична община Здравко Здравков е упълномощил разработване на повсеместен силуетен проект за фасадите на постройките, тъй че, когато улицата бъде приключена, да има съответните регламенти, съгласно които притежателите, при предпочитание да ремонтират фасадите в тъкмо избрани тонове, да се получи цялостната визия на улицата със постройките по нея “, разяснява Евгени Крусев.
Той добави, че площад „ Славейков “ е част от плана за реконструкцията на „ Граф Игнатиев “. По думите му по него ще бъдат направени реконструкции, свързани с замяна на настилки, озеленяване, засаждане на нови дървета и растителни типове “, сподели Крусев. Той разясни, че реконструкцията на ул. „ Граф Игнатиев “ включва още площад „ Гарибалди “ и градинката при храма „ Св. Седмочисленици “.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР