София, Пловдив, Бургас и Варна ще бъдат спирки в концертната

...
София, Пловдив, Бургас и Варна ще бъдат спирки в концертната
Коментари Харесай

Сибусиле К'аба прави четири афро-джаз спирки по следите на слънцето

София, Пловдив, Бургас и Варна ще бъдат спирки в концертната обиколка The Bulgarian Sunrise Tour на едно от обещаващите нови имена на английската музикална сцена, който идва от ЮАР. В четири поредни дни - от 28 юни до 1 юли - музикантът Сибусиле К`абаще се срещне с публиката в четирите български града, вървейки по следите на слънцето, оповестяват уредниците от " Аларма Пънк Джаз " и Stretch.

Сибусиле К’аба (Sibusile Xaba) е родом от провинция КваЗулу-Натал. В интернет има изказвания даже, че е " директен потомък на именит зулуски цар ", само че по-надеждните медии от родината му, както и от Англия и Финландия да вземем за пример обръщат внимание най-много на музиката му. Тя съумява да впечатли даже един от най-извесните английски продуценти, радиоводещи от BBC и създател на два музикални лейбъла Джайлс Питърсън.

В музиката му около определението афро се подреждат още джаз, госпъл, соул, фолк и даже блус, а за познавачите се чуват даже нюанси на африканските жанрове масканди и маломбо.

Много са културните събития в последния юнски уикенд в София, Пловдив, Бургас и Варна. Рядко обаче достоверен и вълнуващ музикант от Южна Африка, влезнал в годишните ранглисти на музикални законодатели като Джайлс Питърсън от BBC 6 Music, избира тъкмо тях за турне. И то в самите дни преди появяването си на един от титаничните европейски летни фестивали – датския Roskilde, в един и същи ден с Нене Чери, Фатумата Диауара и Робърт Плант.

Тук, а по-късно и на един от най-големите летни фестивали - датския Roskilde, той излиза пред публиката освен с китарата и гласа си, само че и подкрепян на сцената от бек вокалите, хармониката и перкусиите на своя нравствен брат Naftali (Нафтали).

Билети за събитията в София и Пловдив се оферират авансово в мрежата на EasyPay.
Датите и местата са надлежно:

София - 28 юни, петък от 21 ч. в Гьоте-Институт
Пловдив - 29 юни, събота от 22 ч. в " Петното на Роршах "
Бургас - 30 юни, неделя от 22 ч. в Barbossa
Варна - 1 юли, понеделник от 19 ч. в Studio 21
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР