София. Патриотични игри (ОБЗОР) Отношенията между коалиционните партньори в Обединени

...
София. Патриотични игри (ОБЗОР) Отношенията между коалиционните партньори в Обединени
Коментари Харесай

Патриотични игри

София.

Патриотични игри (ОБЗОР)
Отношенията сред съдружните сътрудници в „ Обединени патриоти “ през последните дни от ден на ден наподобяват на трилър с трагични детайли. В 19.00 часа на 15 октомври беше спряно излъчването на телевизия „ Алфа “, като вместо постоянната стратегия на екрана се появи известието „ Телевизия Алфа спря. Питайте държавното управление за какво “. На идващия ден, 16 октомври, Красимир Каракачанов - вицепремиер и съдружен сътрудник на Волен Сидеров в Обединени патриоти, съобщи, че не знае какво се случва с телевизия „ Алфа “, не се е чувал със Сидеров, само че не е видян ескалиране на напрежението през последните дни. Той отхвърли държавното управление да има каквато и да е роля в прекъсването или стартирането на която и да е медия. Председателят на Съвета за електронни медии София Владимирова съобщи, че Съвет за електронни медии не е бил известен за прекъсването на малкия екран и е изискал да разбере от управлението ѝ каква е съответната причина.
По-късно същия ден телевизия „ Алфа “ стартира да „ излъчва “ известия Волен Сидеров, в които водачът на Политическа партия „ Атака “ разгласи съдружния си сътрудник Валери Симеонов за човек на милиардера Джордж Сорос. Текстовете на известията гласят следното: „ Сорос от десетилетия работи за разбиването с християнството, българската нация и еднаквост. Той постанова джендъризма и еднополовите бракове. Днес той има собствен вицепремиер в българското държавно управление. Битката против соросоизма е борба на утрешния ден! Българи, определете а чия страна сте “. „ Как Сорос още ръководи България - Истанбулската спогодба щеше да мине под натиска на ГЕРБ - Цветанов и НФСБ - Валери Симеонов, в случай че не бях се противопоставил гневно “.„ Как Сорос още ръководи България - На 15 октомври вицепремиерът Симеонов по Българска национална телевизия влезе в разкол във връзка настояването за ерес в Македония, нанесе удар по българската история и се сложи над църковните догми с думите: „ Не виждам за какво канонът би трябвало да бъде спазван... “ Призовавам премиера да каже това позиция на българското държавно управление ли е “.„ Човекът на Сорос в държавното управление - Валери Симеонов нападна Православието в прорез с всички църковни догми. Работи за ерес на църквите в Украйна и Македония. Призовах премиера да вземе отношение. Не взе “.
Действията на Волен Сидеров предизвикаха депутатите от НФСБ да снемат доверието си от него като ръководител на парламентарната група на „ Обединени патриоти “ и на идващия Коалиционнен съвет ще изискат оставката му като началник на парламентарната група. Зам.-председателят на ПГ на „ Обединени патриоти “ и зам.-председател на НФСБ Валентин Касабов съобщи пред публицисти, че Сидеров пази ползите на Русия и работи против България, а това не е национализъм. „ Има поредност от неистини и дейности на Волен Сидеров против „ Обединени патриоти “, против огромната коалиция и против България “, съобщи Валентин Касабов. Попитан разпада ли се ПГ на „ Обединени патриоти “ той уточни: „ Засега не “. Към момента третият сътрудник в обединението - Вътрешна македонска революционна организация се дистанцира от спора. „ Нямаме предпочитание да вземаме страна в спора сред НФСБ и Волен Сидеров - за нас фундаментално значимо е единството на патриотичните сили “, съобщи заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и зам.-председател на ПГ на „ Обединени патриоти “ Искрен Веселинов. Той посочи, че има вяра в държавническото начало на обединяването на патриотите и посочи, че задачата е държавното управление да бъде устойчиво. „ Достатъчно неприятно е, че сред двама наши сътрудници има такова напрежение, търсим диалог на съдружен съвет и се надяваме събитията да са обратими “, добави Веселинов.
Излъчването на телевизия „ Алфа “ беше възобновено към 11.00 часа в сряда, 17 октомври.
В Пловдив вицепремиерът и водач на НФСБ Валери Симеонов съобщи, че партията му не е обсъждала с Вътрешна македонска революционна организация тематиката за нов ръководител на парламентарната група, след снемането на доверието от Волен Сидеров. Той изясни, че решението за снемане на доверието от Волен Сидеров е взето нощес от групата на НФСБ и оповестено през днешния ден, а повода за това решение е клеветническата, по думите му, акция, която се е провела през вчерашния ден по партийната телевизия на „ Атака ”. „ Попитан дали ще си търси правата в съда, той отговори, че това е естествено и че постоянно го е правил. „ Единствено си я изяснявам може би поради персоналното предпочитание на Сидеров да бъде първи номер в листата за европейски избори на „ Обединени патриоти “ ”, сподели още Валери Симеонов.
Попитан дали ще се резервира обединението, Симеонов отговори, че не може да каже занапред. При въпрос дали поемат на изборите за Европейския парламент без Волен Сидеров, Валери Симеонов означи: „ От позиция на НФСБ значи тъкмо това ”.
Пред публицисти в Брюксел министър председателят също разяснява тематиката като съобщи, че сред ГЕРБ и Оперативна програма има съдружно съглашение, в което ясно е написано какво би трябвало да вършат четири години. По думите му Оперативна програма си имат техни правила, за които не се интересува. „ „ Оттук нататък, те към този момент толкоз ежедневни станаха техните разногласия, че не намирам за забавно даже да ги разясня ", сподели още Бойко Борисов.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР