София. Първото пленарно заседание на Конференцията за бъдещето на Европа

...
София. Първото пленарно заседание на Конференцията за бъдещето на Европа
Коментари Харесай

Евродепутатът Илхан Кючюк е сред българските участници в Конференцията за бъдещето на Европа от страна на Европарламента

София. Първото пленарно съвещание на Конференцията за бъдещето на Европа се състоя през днешния ден в Страсбург. Това оповестиха от пресофиса на евродепутата Илхан Кючук .

Днешната пленарна сесия бележи още един значим миг за Конференцията – невиждана, открита и приобщаваща демонстрация на европейска народна власт. Пленарното съвещание на Конференцията включва представители на Европейския парламент, Съвета на Европейски Съюз и Европейската комисия, както и членове на националните парламенти и жители. Дебатите ще се организират в продължение на няколко месеца, а задачата на срещите е до пролетта на 2022 година да се формулират ясни цели и насоки за бъдещето на Европа.
От страна на Екологичен потенциал, присъединяване в днешното съвещание взе евродепутатът Илхан Кючюк, който е измежду българските участници в Конференцията.

„ Ние не живеем в XX век, ние живеем в XXI век и упованията към Европейски Съюз са доста по-големи, тъй като самите провокации са доста по-комплексни. Всички рецесии, в това число и последната, която още не е отминала, ни демонстрират две неща – нуждата от бързи решения. Ние би трябвало да чуем гласа на жителите, само че в това време ние сме хората, които би трябвало да вземем значимите решения за Европейски Съюз. Тази Конференция не е за днешния съюз, тя е за бъдещия, младежите би трябвало да играят основна роля в него. Трябва да забележим страните от Западните Балкани като интегрална част от Европейски Съюз, по тази причина тяхното включване е от извънредно значение. ”, съобщи Кючюк по време на изявлението си в пленарна зала.

След встъпителните изказвания на съпредседателите на Изпълнителния съвет, представителите на участващите страни, в това число жителите, разискаха задачата на Конференцията и упованията, свързани с нея, в това число европейските цивилен панели, националните панели и прояви, както и многоезичната цифрова платформа.

Дискусиите са структурирани тематично към рекомендациите на гражданските панели и информацията, събрана от многоезичната цифрова платформа. Европейските цивилен панели ще се срещнат през септември и октомври, с цел да приготвят приноса си за бъдещите пленарни диспути. Приносът ще включва рекомендации, по които Съюзът да предприеме дейности, въз основа на предложенията на жителите, събрани посредством платформата.
Окончателните резултати от Конференцията ще бъдат показани в отчет до взаимното председателство. Трите институции на Европейски Съюз – Европейски парламент, Съвет и Европейска комисия неотложно ще проучат вероятните ефикасни следващи дейности по този отчет, като всяка от тях работи в своята сфера на подготвеност и в сходство с договорите на Европейски Съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР