София. Първият от влаковете за новата метролиния пристигна в София.

...
София. Първият от влаковете за новата метролиния пристигна в София.
Коментари Харесай

Първият от влаковете за новата метролиния пристигна в София

София. Първият от влаковете за новата метролиния дойде в София. Влаковете, които ще се движат по новата линия на метрото, са енергийно ефикасни, ще понижат отделянето на нездравословни излъчвания и не изискват ръководство от ватман. Имат доста съвременен дизайн и всички улеснения за пасажерите, които ще употребяват метрото, изясни столичният кмет Йорданка Фандъкова, която ревизира новоизграждащото се хранилище на „ Метрополитен “. Тя изясни, че 20 влака са поръчани и е готово мястото, където ще се съхраняват, като скоро ще стартира тяхното тестване.
Фандъкова уточни, че третата линия на метрото правата ще бъде употребена от 130 хиляди пасажери на ден и доста гъсто обитаеми квартали на София ще имат добра транспортна връзка. По думите ѝ метрото трансформира градската среда и за нея е доста значимо да се наблюдава спазването на периодите на обекта, тъй като той е освен транспортен, само че и екологичен план. Тя уточни, че планът на метрото се извършва с голямата поддръжка на европейската комисия, с европейско финансиране и постоянно софийското метро се дава за образец. Фандъкова благодари за съдействието на министъра по превоза Ивайло Московски, министър председателят Бойко Борисов и държавното управление за съдействието по построяването на третата линия на метрото.
Изпълнителния шеф на „ Метрополитен “ инж. Стоян Братоев изясни, че според публичната поръчка цената на посочения трен е 5,1 млн. евро, само че в нея влизат 6 системи за ръководство на автоматика. Той уточни още, че влаковете са съобразени с пътникопотока, първите са 60- метрови, последните ще са 80-метрови, тъй като тогава ще се пусне и линия към кв. „ Слатина “, което ще натовари правата. По негови думи новите влакове не могат да се движат по линия 1 и 2, тъй като са с друго техническо устройство. Инж. Братоев съобщи, че срокът на първия стадий от третата линия на метрото е есента на идната година, когато се чакат и първите пасажери. Вторият стадий би трябвало да е подготвен до при започване на 2020г.
Кметът на София уточни още, че се работи за бъдещето развиване на метрото като за най-важния транспортен и екологичен план на София. Тя означи, че дружно метрото и построяването на релсовия път на бул. „ България “ ще понижат с 11 хиляди тона отделянето на нездравословни излъчвания във въздуха. По думите ѝ секторът на бул. „ България “ е доста тежък, изискванията са сложни, само че съгласно нея все още екипа се оправя добре.
Изпълнителния шеф на „ Метрополитен “ инж. Стоян Братоев изясни, че релсовият път на бул. „ България “ е на 95% приключен, като до август месец би трябвало да приключат напълно структурите. По думите му първо ще бъде приключен секторът до Медицинска академия, а през октомври ще стартира работата и по другите сектори.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР