София. Първият национален събор на Клуба на офицерите и сержантите

...
София. Първият национален събор на Клуба на офицерите и сержантите
Коментари Харесай

Първият национален събор на Клуба на офицерите и сержантите от запаса и резерва и асоциираните членове от бившите Войски на Министерството на транспорта, ВВТУ „Тодор Каблешков“ и ДП ТСВ ще се проведе в град Дряново

София. Първият народен събор на Клуба на офицерите и сержантите от запаса и запаса (ОСЗР) и асоциираните членове от някогашните Войски на Министерството на превоза (ВМТ), преобразувани в Директива за птиците „ Транспортно строителство и възобновяване “ (ДП ТСВ) и ВВТУ „ Тодор Каблешков “ ще се организира в интервала 17 - 19 май 2019 година в град Дряново. Това оповестиха от Директива за птиците „ Транспортно строителство и възобновяване “ .
Събитието ще се организира под девиза:„ Среща на поколенията железопътни и магистрални строители и воини от Железопътни войски, Войски на Министерството на превоза, ВВТУ „ Тодор Каблешков “ и Директива за птиците ТСВ “
Посветен е на 131-та годишнина от основаването на Войските на Министерството на превоза, 35 години от превръщане на ПЖИ във ВНВТУ „ Тодор Каблешков “, 17 години Държавно дружество „ Транспортно строителство и възобновяване “ и 27 години от учредяването на Клуба на ОСЗР.
Целта на Събора е да се запази и разшири концепцията за запасното войнство, което през последните няколко години закупи особена известност около дейната си активност, най-много по възобновяване на музейната експозиция съхраняваща 130 годишната история на ВМТ – помещаваща се в постройката на Директива за птиците ТСВ - приемник на Войските след преобразуването им през 2002 година, издаването на книгата „ Коловози на дълга “ в която са наранени доста забавни и значими моменти от историята на запасното войнство и държавното дружество.
Очаква се срещата сред офицери, сержанти, асоциирани членове, които наброяват над 200 души и посетители да се трансформира в същински празник, а професионалното другарство сред тях да укрепи връзките им и да предизвика нови хрумвания.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР