София. Първите 20 електробуса с нулеви емисии за околната среда

...
София. Първите 20 електробуса с нулеви емисии за околната среда
Коментари Харесай

Първите 20 електробуса вече се движат по софийските улици

София. Първите 20 електробуса с нулеви излъчвания за околната среда към този момент се движат по линии №309 и №9 в София. „ Това са първите електробуси в страната като градски превоз “, изясни кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Електробусите са с вградени акумулатори с потенциал 324 kWh и 320 км пробег с едно зареждане, като в гаражите на Столичния градски превоз са построени 10 единични и 5 двойни зарядни станции. Автобусите разполагат с климатична система, ниско подови са, с рампи за облекчение на придвижването на хора с двигателни проблеми, както и за детски колички. Оборудвани са с USB-гнезда за зареждане на мобилни устройства, видеонаблюдение, възнамерява се в скоро време да бъде пуснат и безвъзмезден Wi Fi достъп
До края на тази и идната година ще бъдат пуснати още 142 нови рейса на природен газ с най-високия екостандарт ЕВРО6. Модернизацията на градския превоз е част от ограниченията за възстановяване на качеството на въздуха. До момента сме подменили 60% от рейсовете, а следващата година процентът на новите рейсове на линия ще е 90.
За да се подтиква потреблението на електрически коли от Столична община е квалифициран и конкурс за създаване на 50 зарядни станции в разнообразни точки на града. Йорданка Фандъкова означи, че частните електрически транспортни средства в София все още са 350, а Столична община разполага с 5, които се употребяват от столичния инспекторат, както и при обслужването и работата по столичните паркове и градини.
Теодора ПАТРОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР