София. Оценката, която ни беше дадена на отчета за дейността

...
София. Оценката, която ни беше дадена на отчета за дейността
Коментари Харесай

Тодор Деянов, окръжен прокурор на Смолян: Оценката, която ни беше дадена на отчета за дейността на Окръжната прокуратура за 2018 г., беше положителна

София. Оценката, която ни беше дадена на доклада за активността на Окръжната прокуратура за 2018 година, беше позитивна. Това съобщи на конференция окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов, в наличието на шефа на ОДМВР – Смолян ст. комисар Николай Димов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . На доклада на Прокуратурата са участвали представители на Главна прокуратура, Апелативна прокуратура, полицията и представители на прокуратурите в региона. „ Нямаме блестящи резултати по избрани посоки, само че като цяло работата ни за 2018 и за предходните 2 години демонстрира една резистентност и трайно положителни резултати. Имаме добра натовареност, не такава каквато е в огромните прокуратури, само че за нашия правосъден региони и спецификата, която имаме, тя е в границите на естествената “, разясни прокурор Деянов. Той посочи, че е бил регистриран фактът, че криминогенната конюнктура в област Смолян е добра, което не е изненада. Престъпността в района е на много по-ниско равнище, по отношение на останалите области в страната. По думите на прокурор Деянов, аргументите за това са манталитета и възпитанието на локалните хора, положителната работа на полицията, която интензивно работи превантивно, както и прокурорска работа.
Окръжният прокурор уточни, че процентът на оправдателните присъди и оправданите лица за 2018 година е доста невисок. „ По отношение на върнатите каузи, те са с 9 повече за 2018 година, като за Окръжната прокуратура те са три, а броят им общо за районните прокуратури е шест. Това се отразява доста на процентите, само че спрямо предходните години, имаме нарастване за последните три години. Нямаме позитивна наклонност във връзка с спрените каузи. Има леко нарастване с към 30 броя за цялата година. Сред аргументите за това е неразкриването на причинители и липса на задоволително доказателства за привличане на обещано лице като обвинен “, добави прокурор Деянов.
Той посочи, че през 2018 година има понижение на броя на делата, както общонаблюдавани, по този начин и решени и импортирани актове в съда. Факторите за това са както понижаване на популацията и обезлюдяването на региона, по този начин и положителната полицейска и прокурорска работа, тъй че нещата зависят от сложни фактори, разяснява прокурор Деянов. Той означи, че във връзка с разкриваемостта на престъпните закононарушение, област Смолян постоянно е била една от най-хубавите. За тази година ОДМВР – Смолян е с най-хубав % разкриваемост. „ По отношение на икономическите закононарушения, процентът е по-нисък от междинния за страната. Това са по-проблемните каузи. Там въпросът опира и до потенциал, подготовка на проверяващи служители на реда и наблюдаващи прокурори “, сподели още прокурор Деянов.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР