София. Отминалите местни избори нямат нищо общо с който и

...
София. Отминалите местни избори нямат нищо общо с който и
Коментари Харесай

Георги Чакъров, кмет на Полски Тръмбеш: Никога досега не е имало толкова тежък натиск върху кандидатите за кметове Това се случва в държавата на Бойко Борисов

София. " Отминалите локални избори нямат нищо общо с който и да е предходен избор. Много от нещата в тази акция се случиха под повърхността. Никога до момента не е имало толкоз тежък напън върху нас - претендентите за кметове. В тази предизборна акция имаше безчет доста платени доноси против мен във Върховна касационна прокуратура, до премиера и Народното събрание ". Това сподели кметът на община Полски Тръмбеш и член на Националния избирателен щаб на Българска социалистическа партия Георги Чакъров по време на съвещанието на Народно събрание на Българска социалистическа партия, оповестиха от пресцентъра на партията . Той добави, че на тези избори е имало и нещо ново - " охранителните компании влязоха извънредно тежко на терен ". " Имаше дни, в които по няколко черни джипа с брутално и плашещо изглеждащи младежи ходеха из кварталите и плашеха хората и това ставаше с наблюдението на полицията. В изборния ден моят конкурент се возеше в техните коли, ходеха по селата и секциите и директно участваха в изборния ден. Това ставаше още веднъж със знанието на полицията и се случваше в страната, ръководена от Бойко Борисов, който по моето мнение не се трансформира в общественик ", съобщи Чакъров. Той разяснява, че тези избори са били доста по-различни от предходните и всеки един, който съумя да се пребори, заслужава поздравления. Кметът на Полски Тръмбеш съобщи, че за жалост изборите са се трансформирали в технология, а не в политика. " Има извънредно доста път, който би трябвало да извървим, и да върнем доверието на хората. От нас зависи дали ще го създадем ", безапелационен бе Георги Чакъров.
" Категорично поддържам доклада на Националния избирателен щаб, само че съм изрично несъгласен с по този начин наречения различен отчет. В него има доста неща, които са неточни и погрешни. Той демонстрира, че когато умеем да боравим с цифрите, постоянно можем да създадем отчета така- че да ни е комфортен ", изясни кметът на Полски Тръмбеш. Той разяснява, че в област Велико Търново като безспорни гласове печели ГЕРБ, само че в 6 от 10 общини Българска социалистическа партия печели и има свои общински кметове. " С болежка желая да кажа, че видях този различен отчет още преди няколко дни в една организация, която е много услужлива за някои приятели и извънредно сериозна към националното управление. Даже доскоро прочетох, че тази организация още веднъж цитира нашия предходен водач, който споделя, че за загубата е отговорно националното управление. Той споделя, че сме пропилели три избора и четири години. Не знам за вас, само че ние в Полски Тръмбеш не ги пропиляхме, а ги спечелихме. Ако множеството от вас в действителност го бяха създали, нямаше да сме в обстановка да спорим дали сме ги изгубили или не ", съобщи Георги Чакъров. Той бе безапелационен, че резултатите не трябва да се употребяват за почистване на сметки. " Не бива да продължаваме по този път, тъй като той води към пропастта. Това не е потребно нито за нас, нито за нашите членове и симпатизанти ", заключи Чакъров.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР