София. Открити сме да обсъдим конкретните стъпки, с които България

...
София. Открити сме да обсъдим конкретните стъпки, с които България
Коментари Харесай

Джема Грозданова, ГЕРБ: Открити сме да обсъдим конкретните стъпки, с които България да продължи активно да подкрепя Черна гора в присъединителния процес за членство в ЕС

София. Открити сме да обсъдим съответните стъпки, с които България да продължи интензивно да поддържа и да подкрепи Черна гора в присъединителния развой за участие в Европейски Съюз. Това акцентира ръководителят на Комисията по външна политика Джема Грозданова по време на срещата на народните представители от комисията с делегация на Комисията за интернационалните връзки и емигранти на Народното събрание на Черна гора, водена от нейния ръководител Андрия Николич, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
България ще продължи с действителни дейности да поддържа страните от Западните Балкани и съответно Черна гора за участието им в Европейски Съюз, съобщи Джема Грозданова. Тя акцентира, че в границите на председателството на Съвета на Европейски Съюз България съумя да даде нов подтик на процеса на европейска интеграция. Австрийското председателство съблюдава своя ангажимент за продължение и надграждане на постигнатото до момента, добави Джема Грозданова и посочи, че когато се приказва за европейската интеграция на страните от района би трябвало да бъде регистриран напредъка на всяка една поотделно.
Председателят на Комисията по външна политика изрази вяра, че новият състав на Европейската комисия ще има по-различно отношение към разширението на Европейски Съюз и ще подкрепи за това, признатите до момента документи в поддръжка на този развой да бъдат изпълнени и този развой да има развиване.
Интеграцията на страните от Западните Балкани е нужна за опазване на стабилността, акцентира ръководителят на Комисията за интернационалните връзки и емигранти на Народното събрание на Черна гора Андрия Николич. Той уточни, че съществена външнополитическа цел на неговата страна е участието в Европейски Съюз и Черна гора прави нужното, с цел да извърши критериите. Андрия Николич изрази признателност към България и нейните парламентаристи за поддръжката, която оказват на Черна гора по пътя й към участие в Европейски Съюз.
Пред депутатите от Комисията по външна политика Андрия Николич показа концепцията на черногорския парламент за образуване на конгрес за млади парламентаристи от страните-членки на Европейски Съюз и от страните от Западните Балкани, на който да бъдат разисквани настоящи тематики от европейския дневен ред. Това би бил добър метод да задълбочим контактите сред народните представители от другите страни и да чуем техните визии и хрумвания, уточни той.
По-рано през днешния ден черногорските парламентаристи, които са на публично посещаване в България по покана на ръководителя на Комисията по външна политика Джема Грозданова, имаха среща с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Те разговаряха и с народните представители от Комисията по политиките за българите в чужбина и от Групата за другарство България – Черна гора.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР