София. Откриха петия сезон на ледената пързалка в Спортен комплекс

...
София. Откриха петия сезон на ледената пързалка в Спортен комплекс
Коментари Харесай

Откриха петия сезон на ледената пързалка в Спортен комплекс „Зона Б-5“

София. Откриха петия сезон на ледената пързалка в Спортен комплекс „ Зона Б-5 “. На него участваха кметът на „ Зона Б-5 “ Савина Савова и изпълнителният шеф на „ Спортна София “ Бойко Добрев, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Проектът е част от построяването на парк „ Възраждане “ и съставлява открит многофункционален състезателен комплекс, който се простира на повърхност от 23 897 кв.м. В него са ситуирани 4 стадиони за мини футбол – изкуствена трева, 3 стадиони за тенис на корт – изкуствена трева, игрище за плажен футбол/волейбол, игрище за баскетбол, игрище за петанк, покрита площадка за тенис на маса, мини игрище за джитбол за деца, детска площадка и открита ледена пързалка с повърхност от 800 кв. м и потенциал до 150 ползватели по едно и също време. Пързалката предлага и чудесни благоприятни условия за начално образование на деца и начинаещи в спортове като хокей на лед, фигурно пързаляне и други

„ Днес за 5-та поредна година откриваме сезона на зимната общинска пързалка в спортния комплекс „ Спортна София “ в „ Зона Б-5 “. Изключително значимо е и би трябвало да се знае, че всички възпитаници от общинските образователни заведения всяка заран в делничните дни от 8.30 до 9.30 ч могат гратис да употребяват пързалката “, съобщи кметът на „ Зона Б-5 “ Савина Савова. По думите ѝ това е и част от обществената политика на сдружението „ Спортна София “, която е ориентирана към децата и младежите. Савова добави, че това разкриване е значимо, тъй като спортът е потребен за здравето. „ Общинската пързалка в „ Спортна София “ се открива първа от всички сходни уреди в столицата. От федерацията по хокей също участват на откриването “, уточни тя.

„ Работното време на пързалката е от 8.30 до 21.30 ч. За пета поредна година цените остават непроменени. Пързалката разполага с 90 чифта кънки, а леденото поле се обработва със профилирана машина вид „ ролба “, което е гаранция за високото качество на леда “, изясни изпълнителният шеф на „ Спортна София “ Бойко Добрев. Той добави, че проекти им са тя да работи до края на април месец.

Зорница КОСТАДИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР