София. Откриха обновеното с дарение от Княз Никита Дмитриевич Лобанов-Ростовский

...
София. Откриха обновеното с дарение от Княз Никита Дмитриевич Лобанов-Ростовский
Коментари Харесай

София: Откриха обновеното с дарение от Княз Никита Дмитриевич Лобанов-Ростовский крило „Генезис на материалите“ в Националния природонаучен музей

София. Откриха обновеното с подаяние от Княз Никита Дмитриевич Лобанов-Ростовский крило „ Генезис на материалите “ в Националния природонаучен музей в София. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ .
„ Аз съм обвързван с това здание на Природонаучния музей от най-малко от 75 години и това доста усъвършенства моя живот. В него имаше персони, които ме накараха да се заинтригувам от минералологията. Това бяха хора, които ми отделиха време и внимание. Още когато бях на към 14-15 години започнах да вземам участие в експедиции. Така се разви и моят дълготраен интерес към тази просвета “, уточни Княз Лобанов-Ростовский. Той прикани повече хора и компании с опция да вършат дарения на културните институции в България, с цел да подкрепят тяхната научна и просветителска активност.
„ Отворихме публично реновираната зала „ Генезис на материалите “, която бе осъществена с помощта на спонсорството на Княз Никита Дмитриевич Лобанов-Ростовский. Залата, в която има неповторими експонати, бе осъвременена и изцяло актуализирана. Бяха сложени нови шкафове, витрини, LED осветяване и нови осведомителни табла. Сега тя дава отговор на всички модерни условия за подобен вид изложбено помещение. В нея могат да се видят не просто минералите, а и да се проследят геологичните процесите на самото минералообразуване “, уточни по време на формалната гала проф. Златозар Боев от Националния природонаучен музей.
На събитието участваха редица именити български учени и публични лица, измежду които посланика на Руската федерация в България Н. Пр. Анатолий Макаров и ръководителят на АБВ Румен Петков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР