София. От създаването си до днес Юридическият факултет остава верен

...
София. От създаването си до днес Юридическият факултет остава верен
Коментари Харесай

Министър Цецка Цачева поздрави преподавателите и студентите от Юридическия факултет на Софийския университет по случай 125 г. от създаването му

София. От основаването си до през днешния ден Юридическият факултет остава правилен на призванието си да образува бъдещите адвокати – фрагментите, които развиват българската държавност и да построява персони, които играят основна роля в българското общество и политика. С тези думи министърът на правораздаването Цецка Цачева се обърна към декана проф. Сашо Пенов, преподавателите и студентите от Юридическия факултета на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ през днешния ден по време на тържественото честване по случай 125 години от основаването му, оповестиха от пресцентъра на министерството .
На събитието в Народния спектакъл „ Иван Вазов “ участваха още ректорът на висшето учебно заведение проф. Атанас Герджиков, конституционни съдии, магистрати, някогашни и сегашни народни представители, някогашни министри на правораздаването, юристи и други
„ Задачата на преподавателите в Юридическия факултет в никакъв случай не се изчерпвала единствено с елементарното предаване на правни познания. Те постоянно са били и не престават да бъдат създатели на персони, основатели на нематериалност, морал, разсъдък и независимо мислене у младежите “, сподели Цачева и добави, че през годините до през днешния ден това са доста изявени учени, ерудити, интелектуалци, хора на достойнството с висок морал, които имат важен принос за развиването на България като съвременна европейска правова страна.
Министърът на правораздаването посочи, че Юридическият факултет на Софийския университет непрекъснато приспособява своята стратегия към новите потребности и задания на страната и обществото.
По думите й продължаващата промяна в областта на висшето обучение по специалността „ Право “ свидетелства за осъзнатата нужда от еволюция на юридическото обучение. Фокусът върху засиления професионализъм, значимостта на практическите стажове и използването на индивидуализиран метод, са част от напъните за построяването на способени фрагменти, обезпечаващи потребностите на обществото ни през 21- ви век.
„ Благодарна съм на моите преподаватели и се гордея, че съм ученик на този факултет, белязан с дълга академична и научна традиция. Гордея се, че огромното болшинство от моите сътрудници в Министерството на правораздаването са ученици на този факултет, който е бил и ще остане аршин за научен стандарт и просвета “, сподели още министър Цачева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР