София. От политиците се провокира мнението, че какъвто и закон

...
София. От политиците се провокира мнението, че какъвто и закон
Коментари Харесай

Министър Цецка Цачева: От политиците се провокира мнението, че какъвто и закон да се приеме – няма да се преборим с корупцията – аз смятам обратното

София. От политиците се предизвика мнението, че какъвто и закон да се одобри – няма да се преборим с корупцията – аз считам противоположното. Това сподели в предаването „ Панорама ” по Българска национална телевизия министърът на правораздаването Цецка Цачева. „ Корупцията не трябва да се лекува – би трябвало да лекуваме обществото и страната от корупцията. Това се реализира с воля, правила и съблюдаване на разпоредбите, тъй като единствено доказване на нужда от нов закон дружно в комплексния метод, със в този момент настоящи Наказателен кодек, Наказателно-процесуален кодекс и други закони, които имат в обсега си на деяние предварителна защита, противопоставяне на корупцията ”, уточни Цачева. По думите й до края на тази година антикорупционният закон ще бъде признат в Народното събрание. „ Онова, което ме тормози, че още от в този момент има едно предизвикано от политиците мнение, че какъвто и закон да се одобри – няма да се преборим с корупцията – аз съм уверена в противоположното ”, акцентира Цачева.
На въпрос, кое е толкоз страшното в това президентът на България да назначава шефа на бъдещия антикорупционен орган, Цецка Цачева сподели: „ Разделението на политиците и значително триумфът в противодействието и битката с корупцията зависи от общата воля. Никога еднопартиен орган, какъвто се обрисува различният законопроект на нашите съперници, не би могъл да се оправи с сходно нещо. Обратно – той би се употребявал за политическа принуда. Не взимам мотив от реплики, които са прескачали като искри посред ни в диспути в разнообразни студия, сред последователите и бранителите на обособените законопроекти, само че даже когато под формата на афект се изпусне имитация от вида на „ в случай че нашият закон бъде признат, всички тези обстоятелства (те не са обстоятелства, а просто голи изказвания понякога) биха се трансформирали в инструмент за принуда. Това е доста рисково и аз съм извънредно впечатлена, че представителите на гражданското общество, политолози, социолози регистрират този мотив в противодействието и борбата с корупцията ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР