София. От месец октомври списъкът с имена на всепризнати специалисти

...
София. От месец октомври списъкът с имена на всепризнати специалисти
Коментари Харесай

Известният лицево-челюстен хирург доц. Николай Янев оглави екипа на Отделението по лицево-челюстна хирургия в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“

София. От месец октомври описът с имена на всепризнати експерти от разнообразни области на медицината в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ се усили. Това оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение . Известният лицево-челюстен хирург доцент Николай Янев оглави екипа на Отделението по лицево-челюстна хирургия, коeто е част от Клиниката по неврохирургия.
Доц. Янев идва в незабавната университетска болница, с цел да доразвие лицво-челюстната и орална хирургия с огромните, комплицирани по размер интервенции. Ставайки част от екипа на „ Пирогов “ той ще подкрепи достъпа на българските пациенти до медицина от най-високо европейско равнище. Не бива да се пропуща и обстоятелството, че с помощта на него академизмът в „ Пирогов “ ще бъде надграден. Доц. Николай Янев избра да се върне от Англия в България, с цел да се причисли точно към университетската незабавна болница и да оперира в Неврохирургията, поради опциите на клиниката, които ксъперничат на опциите на огромните европейски лечебни заведения, с които той е привикнал. Пироговската неврохирургична база, съгласно светилото в региона на лицево-челюстната хирургия, разрешава интрердисциплинарен метод и осъществяване на огромни, тежки интервенции и постоперативно лекуване.
Доц. Янев закупи необятна известност в обществото преди 2 година През август 2017 година, въпреки и част от екипа на друга болница към оня миг, той извърши неповторима интервенция за Югоизточна Европа с 3D принтиран самостоятелен имплант. Подобни интервенции са съпътстваща част от оперативната му стратегия от години, само че в Англия. Той е и измежду малцината лекари, които правят микро-съдови анастомози. Чрез тях възвръща кръвообръщението на лицето и трансплантира кожа, която да покрие дефектите след резекция на израстък.
Доц. Николай Янев има двойно обучение по Медицина (MD) и Стоматология (DMD), приета компетентност по Лицево-челюстна хирургия (ЛЧХ) в България и по Орална и Лицево-челюстна хирургия (OMFS) във Англия, както и предпазен докторат по Медицина (PhD).
Той е Специалист Лицево-челюстен хирург в Royal Derby Hospital Англия, Доцент в Медицински Университет - Плевен.
Активната му работа в Англия го е усъвършенствала в региона на лицево-челюстната и онко хирургията. Там доцент Янев се занимава точно със спасяването на пациети, които имат рак на лицето, употребявайки най-съвременната технология на 3D принтирането.
През 2017 година БЛС го отличи като Лекар на годината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР