София. От днес влизат в сила последните промени в Закона

...
София. От днес влизат в сила последните промени в Закона
Коментари Харесай

От днес премахват знаците за камери на пътя

София. От през днешния ден влизат в действие последните промени в Закона за придвижване по пътищата, които бяха признати от Народното събрание в края на юни. От през днешния ден се отстраняват знаците за камери на пътя. Така водачите могат да бъдат снимани във всеки миг и да получат електронен фиш за санкция. До смяната се стигна, откакто народните представители установяваха, че водачите всеобщо понижават скоростта единствено в зоната на табелата и по-късно не престават придвижването си с превишена скорост. Службите имат право да правят надзор с коли, оборудвани със средства за аудиозапис и видеозаснемане, само че контролът би трябвало да се реализира единствено в техния обсег.
За 1 месец ще бъде спиран от придвижване автомобил, чиито притежател го е дал на разположение, използвало алкохол над 0,5 промила, наркотични субстанции или техните аналози. Досега срокът в закона беше до 1 месец.
За период от 6 месеца до 1 година ще бъде прекратявана регистрацията на МСП на притежател без брошура или използвал алкохол над 0,5 промила. Същата е глобата и в случай че притежателят на автомобила откаже да му бъде осъществена инспекция за алкохол или наркотични субстанции. Регистрацията на автомобила за период от 6 до 1 година ще бъде прекратявана и когато притежателят го е дал на разположение без брошура.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР