София. От днес стартира Шестата покана за проектни идеи на

...
София. От днес стартира Шестата покана за проектни идеи на
Коментари Харесай

Организациите с нестопанска цел са поканени да подадат проектни идеи към Европейската инициатива за климата

София. От през днешния ден започва Шестата покана за планови хрумвания на Европейската самодейност за климата (EUKI) на Федерално министерство на околната среда, опазването на природата и нуклеарната сигурност (BMU), която ще се организира до 12 януари 2022 година Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите .

Всяка година Европейската самодейност за климата афишира покана за планови хрумвания, като кани организации с нестопанска цел от страни-членки на Европейски Съюз да показват планови оферти.

„ Моето министерство започва Европейската самодейност за климата, с цел да поддържа прехода на Европа към общества и стопански системи с нулеви излъчвания “, се споделя в писмо на федералния министър на околната среда, опазването на природата и нуклеарната сигурност на Федерална Република Германия Силке Кархер до министъра на околната среда и водите Асен Личев с покана към организациите в България, които биха показали интерес за присъединяване.

Цялата информация и формуляри за кандидатстване може да бъде открита на интернет страницата на EUKI -.

Европейската самодейност за климата е инструмент за финансиране на планове от немското Федерално министерство на околната среда, опазването на природата и нуклеарната сигурност. Неговата всеобхватна цел е да предизвиква съдействието в региона на климата в границите на Европейския съюз за намаляване на излъчванията на парникови газове посредством подсилване на трансграничния разговор и съдействие, както и продан на познания и опит.

От своето начало в края на 2016 година досега самодейността е финансирала 29 плана в България, 15 от които са в развой на осъществяване, а останалите 14 към този момент са завършили. Проектите се концентрират върху повишение на осведомеността, енергетика, финанси, климатична политика, здания и общини. Повече информация за всички планове на EUKI в България е оповестена на интернет страницата на самодейността.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР