*** София От 9.30 часа в „София Хотел Балкан“, министърът

...
*** София От 9.30 часа в „София Хотел Балкан“, министърът
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 10 декември

*** София

От 9.30 часа в „ София Хотел Балкан “, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще взе участие в конференция на тематика " Перспективи и провокации пред педагогическото обучение през 21 век “.

От 09.30 ч в зала 6 на НДК, заместник-министър Карина Ангелиева ще взе участие в интернационална конференция на тематика „ Научноизследователски инфраструктури на бъдещето – синергия, резистентност, образован напредък и обществено влияние “.

От 09.30 часа – 2 състав на Софийски градски съд ще гледа дело НОХД № 2746/2019 година против Мария и Свилен Велеви (чл. 116 НК)

От 09.30 часа в зала 6 на НДК, ще се проведат Годишните награди Global Tech Summit Technology Awards.

От 10.00 часа в зала „ Сердика “, София хотел „ Балкан “, ще се организира интернационална конференция: „ Публично-частно партньорство в областта на Киберсигурността: капиталови политики “.

От 10.00 часа от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева ще открие Ден на отворените порти при омбудсмана.

От 10.30 часа в Зала 2 на ул. „ Акад. Георги Бончев “ бл. 25А, президентът Румен Радев ще се запознае с научните резултати, плановете и научната инфраструктура на Института по осведомителни и информационни технологии на Българска академия на науките.

От 11.00 часа в библиотеката на „ Дондуков 2 “ вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Англия Ема Хопкинс ще показват пред медиите самодейността „ Посланик за един ден “.

От 11.00 часа в зала „ Запад “ на Народното събрание, ще се организира среща-разговор на тематика: " Пътна карта на детското благополучие ".

От 11.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция, Асоциацията на сдруженията за здравно обезпечаване /АДЗЗ/ ще организира конференция на тематика: „ Здравеопазване и пазар – резултати “.

От 11.00 часа в зала " История на книгата ", I-ви етаж на НБКМ, ще се организира конференция, отдадена на достиженията на Националната библиотека през 2019 и 141 й рожден ден ще вземат шефът на НБКМ доцент доктор Красимира Александрова, тримата заместник-директори и членовете на Обществения съвет акад. Антон Дончев, Кирил Вълчев " Дарик " радио, юрист Красимир Недев, емблематичният глас на БНР Божана Димитрова и други

От 11.30 часа – 24 състав на Софийски градски съд ще гледа дело НОХД № 4328/2019 година против Викторио Александров (чл. 116), упрекнат за убийството на жена си и детето си.

От 12.00 часа в книжовен клуб „ Перото “, НДК, ще се организира дванадесетата гала по връчване на годишните правозащитни награди на Българския хелзинкски комитет „ Човек на годината”.

От 12.00 часа, в централния офис на КРИБ, ще се организира конференция във връзка със стартиралия на 1-ви октомври 2019 година план на „ Конфедерация на работодателите и индустриалците в България - КРИБ гласът на българския бизнес “ с название: „ Разработване на нов модел за ръководството на човешките запаси за развиване на резистентен обществен капитал “.

От 13.00 часа Националният замък на децата отваря порти за галерия на детски произведения „ Аз и Детското полицейско ръководство “.

От 13.30 часа в Дома на Европа, ул. " Георги С. Раковски " № 124, ще се организира кръгла маса на тематика: " European Green Deal и новите климатични политики - присъда или нова вяра за българската промишленост и енергетика? ".

От 14.00 часа в Националния археологически институт с музей при Българска академия на науките президентът Румен Радев ще взе участие в 9-тата Годишна среща на българските олимпийски тимове по естествени науки и ще ги поздрави за достиженията им през миналия спортен сезон.

От 14.00 часа в Агенция „ Пътна инфраструктура “ се отварят офертите в тръжната процедура за изработването на механически план и обстоен организационен проект за околовръстен път на гр. Пловдив.

От 15.00 часа в конферентната зала „ Европа II “ на “ Рамада “ Хотел-София, ще бъде показана на новаторската система за рехабилитация във виртуална действителност –Neuroforma.

*** Благоевград

От 10.30 часа в конферентната зала на Областна администрация ще се организира съвещание на Областната епизоотична комисия.

От 12.00 часа ще се организира конференция на кмета на града.

*** Бургас

От 12.10 часа в зала № 2 на Апелативен съд – Бургас арбитър Вълкова ще даде обичайния за края на годината брифинг по настоящи за правораздаването тематики.

От 12.30 часа в Апелативен съд – Бургас административният началник на арбитър Деница Вълкова ще открие изложбата „ Информирани против „ ало “ – измамите “, във връзка Международния ден за правата на индивида.

*** Видин

От 11.30 часа в пространството към катедралния храм „ Св.Димитър “, заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще участва на откриването на „ Алея на елхите “ във Видин. Инициативата е на Регионалното ръководство на образованието и се осъществя със съдействието на Община Видин.

*** Варна

От 10.00 часа омбудсманът Диана Ковачева и ректорът на Икономически университет – Варна проф. доктор Евгени Станимиров ще подпишат съглашение за съдействие, а от 11.00 часа доцент доктор Ковачева ще изнесе обществена лекция на тематика „ Ролята на омбудсмана за отбрана на главните права “.

От 10.30 часа в Община Варна ще се организира конференция по план „ Модернизация на просветителната инфраструктура на територията на град Варна “.

От 11.30 часа в Арт-салон на радио „ Варна “ ще се организира конференция на „ Демократична България” – Варна на тематика: „ Новият управнически мандат във Варна? Реалности и „ схеми”.

От 12.30 ч. омбудсманът Диана Ковачева ще организира изнесена приемна за жители в Областната администрация.

*** Кюстендил

От 14.00 часа в залата на Общината, ще се организира изключително съвещание на Общинския съвет.

*** Плевен

От 11.00 ч. на пл. „ Възраждане “ ще се организира церемониален обред във връзка 10 декември – Ден на освобождението на Плевен от турско иго и на признателността на жителите към починалите за неговото избавление.

*** Пловдив

В 9.00 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се организира съвещание по делото против Димчо Темелков – някогашен шеф на полицията в Асеновград, упрекнат, че не е извършил служебните си отговорности и е превишил властта и правата си – като действията е направил за да набави за себе си полза – повишение на оценката му като началник на районно управление (на МВР) „ Полиция “ – гр. Асеновград при ОДМВР – Пловдив, кариерно израстване и приемане на поощрения и награди.

В 09.15 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се организира съвещание по делото против Димитър Ш. и Ангел М., упрекнати в владеене за разпространяване на високорискови наркотични субстанции.

В 09.30 часа в Общината кметът Здравко Димитров ще организира среща с представители на управленията на ХГ " Св. Св. Кирил и Методий " и ОУ " Княз Александър I " по отношение на плана за създаване на паркинг в непосредствена непосредственост до постройката на учебното заведение, на мястото на някогашния ТЕЛК. След срещата в 10,00 часа в заседателната залата по тематиката ще бъде дадена конференция.

В 11.00 часа в зала " Париж " на Гранд хотел Пловдив ще се организира конференцията с присъединяване на кмета Здравко Димитров, Кубрат Пулев и Тервел Пулев във връзка боксовата церемония, която ще се състои на 14-ти декември в зала " Колодрума ".

В 11.00 часа в огромна конферентна зала на ДК " Борис Христов " ще се организира заключителна среща за отчитане на Програма Монтесори с присъединяване на заместник-кмета Стефан Стоянов. От 12.00 часа ще бъде връчването на премиите и грамотите на сполучливо приключилите последния курс " Монтесори ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР