София.От 9.10 часа от Централната гара ще потегли парния локомотив

...
София.От 9.10 часа от Централната гара ще потегли парния локомотив
Коментари Харесай

Събитията на празничния 22 септември

София.
От 9.10 часа от Централната гара ще потегли парния локомотив 01.23, който ще реализира празнично атракционно пътешестване по направлението София - Черепиш - София във връзка Деня на Независимостта.

***
София.
От 11.00 часа пред Паметника на Независимостта на пл. „ Княз Александър I " ще се състои обред за отбелязване на 111-ата годишнина от оповестяването на Независимостта на България. В програмата ще вземат участие Софийският духов оркестър, разбъркан хор „ Света София " с началник Валентин Бобевски, квартет „ Славей " и актрисата Силвия Лулчева. Военен обред ще извърши Националната гвардейска част.

***
София.
От 16.30 часа към фонтана в Южен парк (вход откъм Бяла черква) покрай началото на алея „ Роналд Рейган " ще се състои Веган акция.

***
София.
От 17.00 часа в залата на Националната музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров " на бул. „ Евлоги Георгиев " 94 ще се състои концерт, отдаден на 21 септември - Ден на независимостта на Армения, и на 22 септември - Ден на независимостта на България.

***
Асеновград.
В 10.30 часа на пл. „ Акад. Николай Хайтов " ще се състои тържествено отбелязване на Деня на
независимостта на България.

***
Бургас.
От 10.00 часа на площад „ Атанас Сиреков " ще се организира обред по издигане на националния байрак на Република България, флаговете на Европейския съюз и Община Бургас. С това ще стартира празничната стратегия за отбелязване на 111 години от оповестяването на Независимостта на България.

***
Бургас.
От 10.30 часа във Военен клуб - Бургас на ул. „ Христо Ботев " 48 ще се организира обред по полагане на венци и цветя при Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк.

***
Бургас.
От 11.00 часа на пл. „ Тройката " ще бъде показан концерт-спектакъл „ Величието на България и Независимостта ".

***
Бургас.
От 13.00 часа във Водната палата - град Бургас, четвърти етаж ще се организира конференция на претендента за общински консултант Степан Дадурян. На срещата с медиите Степан Дадурян ще показа своята стратегия за идните избори за кмет и локален парламент.

***
Благоевград.
От 11.00 ч. на площад „ Георги Измирлиев " ще се състои обред по полагане на цветя в символ на
благодарност във връзка 111 години от оповестяване на Независимостта на България.

***
Варна.
От 9.00 часа в митрополитския катедрален храм „ Св. Успение Богородично " ще бъде отслужена св. Литургия като част от програмата на Седмицата на православната книга.

***
Варна.
От 09.30 часа на площад „ Независимост " пред постройката на Окръжен съд - Варна ще стартира обред по тържествено издигане на националното знаме и молебен за България. Ще вземат участие Представителният духов оркестър на Военноморски сили и почетен часовой от ВВМУ.

***
Велико Търново.
От 9.00 часа пред храм „ Св. 40 мъченици " ще бъде отслужен церемониален водосвет на бойното знаме на НВУ „ Васил Левски " и знамената на държавни институции във връзка 111 години от оповестяване на Независимостта на България.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Архитектурно-музеен резерват „ Царевец " стартира военният обред по издигане
националното знаме на Република България. След това кметът на Велико Търново Даниел Панов и формалните посетители ще произнесат слова. В 11.00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на Пирамидата на Независимостта. Курсанти от НВУ ще вземат участие и в празнично шествие, което ще приключи с полагане на гирлянди на монумент „ Майка България " в 11.30 часа.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа от църквата-музей „ Св. Димитър Солунски " ще тръгне безвъзмезден екскурзоводски тур „ По стъпките на българската държавност ". Обиколката включва църквите „ Св. 40 мъченици " и „ Св.св. Петър и Павел ", дребната врата на Архитектурно-музеен резерват „ Царевец " и завършва на паметникапирамида на крепостта.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа на сцената пред Общината стартира празничен концерт на Николина Чакърдъкова. От 18.00 часа по основната улица ще се извие Голямото търновско хоро, което националната певица и кметът Даниел Панов ще поведат.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа на площад „ Цар Асен І " пред крепостта „ Царевец " ротите на Националния боен
университет „ Васил Левски " ще показват боеви хватки с оръжие. След това в 19.30 часа ще се състои тържествената заря-проверка във връзка 111 години от оповестяване на Независимостта на България. Ще участват заместник-председателите на Народното събрание Емил Христов и Кристиан Вигенин и народни представители.

***
Велико Търново.
От 20.15 часа на площад „ Цар Асен І " ще бъде показан Аудио-визуален театър „ Царевград Търнов - тон и светлина ". Ще се състоят и празнични илюминации/

***
Враца.
От 11.00 часа на площад „ Христо Ботев " ще се състои тържествено отбелязване на 111-ата годишнина от оповестяването на Независимостта на България.

***
Добрич.
От 9.00 часа до 18.00 часа обектите на Регионален исторически музей - Добрич ще проведат ден на отворените порти във връзка Европейските дни на наследството.

***
Дупница.
От 11.00 часа на площад „ Свобода " ще се състои празничен концерт във връзка 111 години самостоятелна България.

***
Каварна/ с. Селце
От 11.30 часа на стадиона в село Селце ще се организира шампионат по конен спорт във връзка на празника на селото - 22 септември.

***
Кърджали.
От 11.00 часа пред Паметника на освободителите в Градска градина ще се състои церемониален обред за отбелязване на Деня на Независимостта на България.

***
Кюстендил/с. Шишковци.
От 10.00 часа в село Шишковци ще се състои фестивална стратегия от Международния фестивал „ Балканска рогозка ".

***
Кюстендил.
От 11.00 часа на Арката на площад „ Велбъжд " ще бъдат маркирани 111 години от оповестяване на
Независимостта на България. Ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника „ Булаир ".

***
Кюстендил/село Бобешино.
От 12.00 часа в село Бобешино ще бъде открит Международният събор „ Краище ".

***
Ловеч.
От 9.00 часа в катедралния храм „ Св. св. Кирил и Методий " ще бъде отслужена Архиерейска света Литургия. Богослужението ще бъде управлявано от Негово високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гаврил.

***
Пазарджик.
От 9.00 часа в катедралния храм „ Успение на Пресвета Богородица " ще бъде отслужена Архиерейска света Литургия. Богослужението ще бъде с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай и ще бъде управлявано от Негово преосвещенство Константийския свещеник Яков.

***
Пловдив.
В 10.30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметната плоча на паметника на Александър Малинов.

***
Пловдив.
В 11.30 часа пред колоната на пл. „ 22 септември " ще се състои церемониален обред във връзка Деня на независимостта на България.

***
Пловдив.
В 14.00 часа на площада пред църквата „ Св. св. Константин и Елена " ще се състои възстановка на събитията от 25 септември 1908 година, когато Цар Фердинанд е посрещнат на пл. Централен в Пловдив и пред събралото се голям брой е прочетен манифестът, с който е оповестена Независимостта на България.

***
Поморие.
От 11.00 часа пред паметните плочи на участниците в битката за Национално избавление ще стартира тържествената стратегия за отбелязването на 111 години от оповестяването на Независимостта на България. Свещениците от храм „ Свето Рождество Богородично " ще отслужат признателен молебен. Програмата ще продължи с тържествено слово и привет от Детски фолклорен танцов състав „ Раковина ".

***
Сливен.
От 11.00 часа на площад „ Хаджи Димитър " с обред по издигане на националното знаме на Република България ще стартира празничната стратегия за отбелязване на 111 години от провъзгласяването на Независимостта на България. След това ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

***
Созопол.
От 09.30 часа в региона на амфитеатър „ Аполония " представителна част на Военноморски сили ще взе участие в гала по издигане на националното знаме и поднасяне на венци и цветя пред Паметната арка на починалите във войните воини от Созопол.

***
Стара Загора.
10.30 часа пред Паметника на починалите във войните старозагорци в парк „ Александър Стамболийски " (Алана) ще се състои церемониален общоградски обред за отбелязване на 111 години от оповестяване Независимостта на България. От 11.00 часа ще стартира Празничен концерт на Духов оркестър при Община Стара Загора. От 11.00 часа в парк „ Пети октомври " ще има и Празничен фолклорен концерт.

***
Тетевен.
От 11.00 часа на пл.,,Сава Младенов " ще се състои лонцерт на самодейните сформира от читалищата в общината.

***
Троян.
От 11.30 часа на площад „ Възраждане " ще се организира тържествена гала за отбелязване на 111 години от провъзгласяването на Независимостта на България. Гост на празненствата ще бъде и вицепрезидентът Илияна Йотова.

***
Хасково.
От 11.00 часа на пл. „ Свобода " ще се състои церемониален обред по полагане на венци и цветя пред паметника на Незнайния боец във връзка 111 години от провъзгласяването на Независимостта на България. Празничната стратегия ще продължи на сцената на пл. „ Свобода " с концерт на Народен оркестър - Хасково с диригент Димчо Йорданов и Представителен фолклорен танцов отбор „ Хасково " с худoжествен началник Ана Димитрова.

***
Шумен.
От 10.00 часа от пл. „ Кристал " ще премине тържествено шествие през пешеходната зона на бул.
„ Славянски " и ще завърши до 11.00 часа пред Военния клуб с прочитане на Манифеста на
Независимостта

***
Шумен.
От 18.00 часа на паркинга на пл. „ Кристал " ще се проведат демонстрации по майсторско ръководство на колела.

***
Ямбол.
От 10.15 часа в Музея на бойната популярност ще стартира празнична стратегия на Духов оркестър - Ямбол, отдадена на 111 години от провъзгласяването на Независимостта на България. В 10.30 часа ще се състои обред по издигане на националното знаме. Слово ще произнесе кметът на Община Ямбол Георги Славов. Ще бъде отслужен и Благодарствен молебен.

***
Ямбол.
От 11.00 часа в двора на Музея на бойната популярност ще бъде открита галерия, отдадена на историята на ямболския цепелин, влезнал в международната военна история с връх по най-продължителен полет. Изложбата е завършена в два сегмента - „ Цепелиновото летище край Ямбол (1916 - 1918г.) " и „ Отбрана на 29 пехотен Ямболски полк при Добро поле ".

***
Ямбол.
От 11.00 часа в Музея на бойната популярност ще се организира разкриване на изложбата „ Диорами от интервала на Първа международна война (1915 - 1918 г.) ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР