София.От 9.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание. ***София.От

...
София.От 9.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание. ***София.От
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 26 юли

София.
От 9.00 часа ще стартира съвещанието на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще се организира съвещание на Столичния общински съвет.

***
София.
От 08.30 до 21.00 часа пред Народното събрание ще се организира митинг против поправките в Закона за приватизацията и следприватизационния надзор, признати на 17 юли 2018 година от Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа в ХІV въззивен състав на Софийския градски съд ще се прегледат ограниченията за неотклонение на двамата водачи, които пометоха общо 19 коли в София.

***
София.
От 11.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на Сдружение за проучвателен практики (инициатива „ Зелени закони " ) и коалиция от цивилен организации „ За да остане природа в България " във връзка със законови промени в ущърб на природата.

***
София.
От 12.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция проф. Николай Овчаров ще покаже и други находки от тазгодишната археологическа акция на Перперикон.

***
София.
От 14.30 часа в зала „ Изток " на Народното събрание министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще взе участие в годишната конференция на Асоциацията на българските учебни заведения в чужбина (АБУЧ) на тематика „ Българският език - нравствен мост за национално единство ". В събитието ще взе участие и кметът на София Йорданка Фандъкова. Участниците в конференцията ще бъдат поздравени от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

***
София.
От 16.00 часа в Министерството на здравеопазването (залата на ет. 4) ще бъдат показани резултатите от националното изследване „ Подобряване на равноправния достъп до вода и санитария в България ", осъществено от фондация „ Земя вечно ", взаимно с Министерство на здравеопазването и Икономическата комисия за Европа на Организация на обединените нации (UNECE). Участие в конференцията ще вземат зам.-министърът на опазването на здравето Светлана Йорданова, зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Малина Крумова и представители на фондация „ Земя вечно ".

***
София.
От 16.00 часа в зала 3 в постройката на Народното събрание на пл. „ Княз Александър I " 1 ръководителят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов и ръководителят на експертната група на Европейския съюз по въпросите на футбола Дейвид Боанан ще дадат взаимна конференция на тематика „ Законова рамка за сигурност и сигурност при осъществяване на спортни събития - положителните европейски практики ".

***
София.
От 16.30 часа в зала 132 в постройката на Народното събрание на пл. „ Княз Александър I " 1 Комисията за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос ще изслуша управлението на КОНПИ.

***
София.
От 18.00 часа в зала 19 на Квадрат 500 ще бъде показана изложбата на Австрийското посолство в София „ Commuting 2018a ", в която Австрия одобри от България председателството на Съвета на Европейски Съюз.

***
София.
От 18.30 часа в Къща за литература и превод, ул. „ Латинка " 12 ще се състои прожекция и диалог с писателя и режисьор Стефан Чапалику за неговата работа и за актуалното албанско изкуство.

***
София.
От 18.30 часа в изложба Credo Bonum ще бъде открита галерия, проведена от природозащитната организация WWF.

***
Банско.
На площад „ Никола Вапцаров " се организира „ Лятна филмомания под звездите 2018 ".

***
Бургас.
От 17.00 часа в Експозиционен център Флора ще бъде публично намерено Петото юбилейно издание на WINE FEST BURGAS. От 21.30 часа ще бъдат връчени грамоти за топ 10 виновност и огромната премия статуетка " Златен Нептун` за най-хубаво бяло вино на фестивала.

***
Бургас/Царево.
От 21.00 часа в Народно читалище „ Георги Кондолов " в гр. Царево Георги Мамалев ще показа автобиографичната си книга „ Усмихни се, дребосъче! " с неподготвено " One Man Show ".

***
Варна.
От 09.30 ч. в хотел „ Черно море " ще се организира районен спорен конгрес във връзка 30 юли, интернационален ден за битка с трафика на хора. Гости на форума, проведен от Дирекция „ Превенции " към Община Варна ще бъдат госпожа Камелия Димитрова, секретар на Националната комисия за битка с трафика на хора (НКБТХ), представители на администрацията на НКБТХ и на локалните комисии в страната.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в огромна зала на Общината ще се организира постоянна сесия на Великотърновски общински съвет.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Читалище „ Надежда - 1869 " ще се организира Работилница по бродерия.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа на сцената на „ Арт лято " до ХГ „ Борис Денев " ще се организира премиера на книгата на Ралица Генчева „ Кой те излъга какво е благополучие ".

***
Велико Търново.
От 20.00 часа в Летния спектакъл ще се организира концертна стратегия, част от Международния фолклорен фестивал.

***
Видин.
От 11.00 часа в залата на 6 ет. в административната постройка на Община Видин ще се организира постоянна месечна конференция.

***
Видин.
От 11.00 часа в крайдунавския парк на града ще бъде открита галерия #artofdanube - най-дългата картина-портрет на река Дунав. В 11.30 часа на открита сцена на Художествена изложба „ Н. Петров " ще се организира фамилно зрелище на Цирк " Играчка-Плачко ".

***
Видин.
От 15.00 часа в Регионалния пресклуб на Българска телеграфна агенция - Видин кметът на Общината Огнян Ценков ще взе участие в взаимна конференция с административния шеф на филиала на Русенския университет " Ангел Кънчев " - Момчил Станков и с началника на Регионалното ръководство на образованието - Веселка Асенова, по отношение на доста високата оценка, която получава университета на институционалната си акредитация от Националната организация по оценяване и акредитация.

***
Видин.
От 17.30 часа на стадион „ Георги Бенковски " кметът на Община Видин Огнян Ценков ще се срещне с управлението и с футболистите на ОФК „ Бдин-1923 ".

***
Габрово.
От 18.00 часа в Музея на хумора и сатирата ще бъде показана изложбата „ Дунавска подигравка ".

***
Добрич.
От 19.00 часа в Огледална зала „ Нели Божкова " ще бъде показана юбилейната книга „ Шест грама " от Елка Няголова.

***
Клисура.
В 13.00 часа в читалище „ 20-ти април " ще се състои формалното разкриване на Национална научна конференция, отдадена на 190 години от рождението на Христо Данов.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в залата на Парк-хотел „ Кюстендил " ще се организира съвещание на Общински съвет - Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа на Арката на площад „ Велбъжд " ще бъде открит Международният фолклорен фестивал „ Сребърна пафта ".

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в Художествена изложба „ Владимир Димитров - Майстора " ще бъде открита изложбата „ Нови приходи ".

***
Момчилград.
От 16.30 часа в парк „ Нури Адалъ " играчите на шах ще могат да премерят сили, а от 17.00 часа - тези, които залагат на спортния бридж. Вечерта на лятната сцена в градския парк феновете на хубавата музика ще могат да чуят осъществяванията на група „ Old School Band ".

***
Пазарджик.
От 17.00 часа в зала 1302 в постройката на Общината ще се организира съвещание на Комисията „ Ин витро " към Общинския съвет, която ще прегледа 7 заявки за финансово подкрепяне на двойки с репродуктивни проблеми, подадени през второто тримесечие на годината.

***
Перник.
От 10.30 часа пред Двореца на културата ще се проведат занимателни игри и анимация с деца и родители „ Лято в Двореца ".

***
Перник.
От 11.00 часа пред Общински юношески дом-Перник ще се състои креативна работилница.

***
Перник.
От 16.00 часа в изложба „ Кракра " ще се състои галерия на пернишки създатели „ Лято ".

***
Перник.
От 18.00 часа пред Хранкомерс, кметство „ Изток " ще се организира дискотека под намерено небе.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в Аrtnewscafe на ул. „ Отец Паисий " 38 испанският проектант Марта Харабо ще опише на чаша кафе пред посетители и жители за създадения от нея план в границите на резидентната стратегия ADATA AiR.

***
Пловдив.
В 17.30 часа в Конферентната зала на НБ „ Иван Вазов " - Пловдив ще бъде показана новата книга на Мартин Ралчевски - сборника с разкази „ Душа ".

***
Свищов.
От 10.00 часа в парк „ Калето " ще се организира закриване на Юлско лято в Читалището и връчване на документите за присъединяване на децата.

***
Сливен/с. Гавраилово.
От 10.00 часа на площада пред читалището в село Гавраилово ще бъде открит празникът „ Златна праскова " 2018. В 10.45 часа в салона на читалище „ Слънце-1928 " ще стартира кръгла маса на тематика „ Състояние и трендове при производството на праскови ", в който ще се включат водещи експерти от Института по зарзаватчийство - гр. Пловдив. В 11.00 часа ще бъде лекцията „ Възможности и подкрепяне на дребни стопанства по „ Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 ", включително и подготовка за планови оферти по Подмярка 4.1.2 „ Инвестиции в земеделските стопанства по тематична подпрограма за развиване на дребни стопанства ".

***
Смолян.
От 13.00 часа на площад „ Свобода " заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов и заместник-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов ще вземат участие в тържествения обред по посрещането на 35-ия контингент на Въоръжените сили на Република България, който сполучливо завърши присъединяване си в задачата на НАТО в Афганистан „ Решителна поддръжка ".

***
Смолян.
От 18.00 часа в манастира " Св. Вмчк Пантелеймон " край Смолян иконом Запрян Шиков - секретар на Архиерейското наместничество и изпълняващ длъжността свещеник на манастира ще отслужи Празнична Вечерня с Петохлебие във връзка храмовия празник на манастира.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в къща-музей „ Гео Милев " ще се проведат литературни занимания за деца от 5 до 9 години.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа до 12.30 часа в детския отдел на библиотека „ Родина " ще се организира стратегия „ Чета и играя - знам и мога ".

***
Хасково.
От 11.00 часа в зала „ Марица " на Областната администрация в Хасково ще се организира работно съвещание по Механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане и задържане в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст.

***
Шумен.
От 9.00 часа в зала 363 в постройката на общината ще се организира постоянно съвещание на Общински съвет- Шумен.

***
Ямбол.
От 18.00 часа в Музея на бойната популярност ще бъде показана галерия на шапки и униформи, употребявани в разнообразни интервали от Българската войска - от Освобождението до наши дни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР