***София.От 8.00 часа от паметника на Васил Левски родолюбци от

...
***София.От 8.00 часа от паметника на Васил Левски родолюбци от
Коментари Харесай

Предстоящи събития на 13 май 2018

***
София.
От 8.00 часа от паметника на Васил Левски родолюбци от цялата страна потеглят с мотори и флагове към Батак, където ще бъдат почетени жертвите от клането в града - 142 години след трагичните събития.

***
София.
В 9.00 часа на площад „ Александър Невски " ще се организира гратис щафетно тичане за възпитаници и учебни тимове " RUN4EU ".

***
София.
От 10.00 часа в Иновационен конгрес „ Джон Атанасов " в София Тех Парк ще бъде открита конференцията „ Перспективи пред стартъпите в България ".

***
София
От 10.00 часа на площад " Александър Невски " ще се проведат игри и атлетически провокации за деца. Фокусът на самодейността e
интензивният метод на живот измежду младите, както и смисъла му за децата в учебна възраст в България.
***
София.
От 10.00 часа в градинката на София Тех Парк ще бъде показан плана „ 6/12/60 " - част от културната стратегия на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

***
София.
От 16.00 часа на етажа в Музейко американският астронавт, участник в четири галактически полета, доктор Ричард Линехан от NASA ще гостува в Детския теоретичен център за специфична среща с млади медалисти от интернационалните олимпиади по астрономия, астрофизика и физика, поканени със съдействието на МОН.

***
София.
От 16.00 часа в City Mark Art Center ще бъде показана музикалната приказка за деца „ Петя и вълкът " от Сергей Прокофиев.

***
София.
От 17.00 часа в София Тех Парк - зала Мтел Арена проф. доктор Йорш Сатмари - учител в Института по биология в Университета " Лоранд Йотвьош " (Будапеща), Факултет по " Теория на еволюционната биология, екология и растителна систематика " ще изнесе лекция на тематика „ Големите крачки на еволюцията ". Събитието е част от Софийския фестивал на науката (11-13 май 2018.

***
Батак.
От 12.00 часа от Исторически музей-Батак ще тръгне литийно шествие-поклонение в памет на починалите за свободата на България в Априлската епопея.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Туристически комплекс „ Акве Калиде " ще се проведат креативен работилнички.

***
Бургас.
От 17.30 часа на открита сцена „ Охлюва " ще се организира Афро работилница за деца и дръм съркъл с посетители и участници на плана „ Дни на Африка в България-Бургас ".

***
Бургас.
От 18.30 часа на открита сцена „ Охлюва " ще се организира Афро концерт с присъединяване на танцова компания DAMBALLAH, /Сенегал/, Sammy Koyate/ Гвинея /, Танцова школа " Дюн " /България, Бургас/, Асен Хайдутов /България, Бургас/, Мария Косса /България,София/, Rachel Nakato и Ivan Tuino / Уганда/ и посетители на събитието.

***
Варна.
В 9.30 часа от площад „ Независимост " ще стартира „ Маратон Варна " 2018.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в зала 302 на Общината ще се организира Беседа „ Слово за Учителя Петър Дънов ".

***
Горна Оряховица./с. Драганово.
В НЧ „ Съединение - 1888 " продължава VII-ми Национален обзор на селските любителски читалищни театри / от 8 до 13 май/.

***
Габрово.
В храм „ Успение на Св. Богородица " ще се организира панихида в памет на участниците в Априлското въстание. След панихидата от 11.30 часа на паметника на Цанко Дюстабанов (градинката до БЧК) ще се състои тържествено поднасяне на цветя.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Държавен куклен спектакъл „ Дора Габе " ще бъде показан куклен театър „ Хитър Петър ".

***
Перник.
От 11.00 часа в Театрален салон „ Георги Русев " ще се организира Филмов маратон - прожекция на детски филм и игрални филми.

***
Перник/Батановци.
От 9.00 часа в НЧ " Просвета - 1909 година ", гр. Батановци, ще се организира Силов трибой „ Батановска мощ " - съревнование по случай „ Спасовден ".

***
Пловдив.
От 10.00 часа е на Гребната база (фонтана зад трибуните) в град Пловдив за шеста поредна година Община Пловдив и Асоциацията на студентите по медицина провеждат самодейността „ Моето сърце е съпричастно what about Yours ".

***
Сливен.
От 11.00 часа в салона на ДКТ-Сливен ще бъде показан спектакълът „ Палавата питка ".

***
Стара Загора.
От 14.00 часа в постройката на „ Етносвят България " ще се състои „ Песните на пролетта, песните на Победата " - празник, отдаден на 73-та годишнина от края на Втората международна война.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР