***София.От 8.00 ч. в Министерски съвет представител на Националния оперативен

...
***София.От 8.00 ч. в Министерски съвет представител на Националния оперативен
Коментари Харесай

Предстоящи събития на 24 май

***
София.
От 8.00 ч. в Министерски съвет представител на Националния действен щаб ще направи известие във връзка настоящата конюнктура с коронавирусната зараза в България и света.

***
София.
От 09.30 часа в Патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски " ще бъде отслужена архиерейска св. Литургия от Негово Преосвещенство Мелнишкия свещеник Герасим.

***
София.
От 11.00 часа в Патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски " Негово Светейшество Българският патриарх Неофит ще отслужи церемониален молебен във връзка Деня на българската култура и просвета.

***
София.
От 10.00 часа президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще положат цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий ".
***
Благоевград.
От 10.00 часа НХГ " Св. св. Кирил и Методий " Благоевград, провежда обред по поднасяне на цветя, във връзка 140 години от откриването на Гимназията в град Солун (1880г.) и 100 години от установяването й в Благоевград (1920г.)

***
Благоевград.
От 11.00 часа ще се организира концерт на Биг Бенд Благоевград, Вокално студио,,Фа Диез ", музикално учебно заведение „ Presto " и Ансамбъл,,Пирин ",

***
Благоевград.
От 18.30 часа ще се състои концерт на Стефан Вълдобрев и Обичайните обвинени - Иван Лечев, Мирослав Иванов, Веселин Веселинов, Стоян Янкулов- Стунджи.

***
Бургас.
От 9.00 до 17.00 часа Регионален исторически музей - Бургас с всички свои четири експозиции ще бъде отворен за визити във връзка празника на славянската книжовност и просвета.
***
Бургас.
От 10.00 до 19.00 часа в Експозиционен център „ Флора ", Приморски парк ще се организира трети ден от The Handmade Market - Burgas.

***
Бургас.
От 11.30 часа на ул. " Богориди " № 21 Република България " Пейо Яворов " провежда самодейност за среща с книга на сляпо под надпис " Не съди книгата по обвивката ".
***
Бургас.
От 11.30 до 13.00 часа в двора на Етнографската експозиция ще бъдат сложени стативи с материали за изобразяване, където дребните художници ще могат да творят свои картини, свързани със славянската писменост и светите братя Кирил и Методий.
***
Бургас.
От 12.00 часа камбанен звън от всички православни храмове в града ще огласи бургаските улици.
***
Бургас.
От 12.00 часа от терасата на Културен център " Морско казино " вокален отбор " Фортисимо " ще насочи музикален привет.
***
Бургас.
От 12.30 часа на ул. " Александровска " №22 ще бъде открита обичайна обща галерия на бургаските художници, отдадена на празника на славянската книжовност и просвета.
***
Видин.
От 10.30 часа, в Летния спектакъл на крепостта „ Баба Вида " Община Видин ще връчи почетни грамоти по случай Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност.
***
Добрич.
От 10.00 часа ще бъдат поднесени цветя на Паметник на Св. св. Кирил и Методий по случай 24 май.
***
Добрич.
От 10.00 до 18.00 часа в Регионален исторически музей - Добрич ще се организира Ден на отворените порти в експозиция „ Археологията на Добруджа " (АЕМО „ Старият Добрич " ), Дом-паметник „ Йордан Йовков " и Музей в Градски парк „ Свети Георги ".
***
Добрич.
От 11.00 до 17.00 часа ще се организира Ден на отворените порти в Художествена изложба - Добрич.
***
Добрич.
От 11.00 часа на фейсбук страницата на Община град Добрич ще бъде излъчен видеопоздрав „ Добрич и другари ".
***
Добрич.
От 12.00 часа в Градски парк „ Свети Георги " ще се състои музикална стратегия във връзка 24 май.
***
Добрич.
От 14.00 часа на фейсбук страницата на Община град Добрич ще бъде излъчено видеопослание „ Учениците на Добрич ".
***
Добрич.
От 16.00 часа в Градски парк „ Свети Георги " ще се състои концерт на Български камерен оркестър - Добрич.

***
Добрич.
От 16.00 часа в Градски парк „ Свети Георги " ще се състои концерт на Духов оркестър - Добрич.
***
Ловеч.
От 09.00 часа Нагово високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил ще оглави Архиерейска Златоустова света Литургия в катедралния храм " Св. св. Кирил и Методий ".
***
Пловдив.
От 10.30 часа Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще оглави Молебен в храм " Св. св. Кирил и Методий ".
***
Разград.
От 10.00 часа ще стартира празненство по случай 24 май кметът на града Денчо Бояджиев ще произнесе тържествено слово.
***
Разград.
От 11.00 часа в двора на Етнографския музей грамоти ще получат 14-те отличници на випуск 2020 година, както и носителят на премията „ Студент на годината ".

***
Стара Загора.
От 09.30 часа в Катедрален храм " Св. Николай " Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи св. Божествена Златоустова литургия.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа а празничен молебен на Негово високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан в катедрален храм „ Св. Николай " ще стартира честването на 24 май - Ден на бългapcĸaтa култура и ĸyлтypa и на cлaвянcĸaтa книжовност.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в зала „ П. Р. Славейков " на Общината ще стартира гала по връчване на премиите „ Cтapa Зaгopa " и „ Mлaдa Зaгopa " за 2020 година.
***
Стара Загора.
От 11.00 часа Държавен куклен спектакъл Стара Загора ще показа онлайн пиесата „ Меко казано ".
***
Хасково.
От 10.30 часа пред Паметника на Будителите в Хасково кметът Станислав Дечев ще връчи оценката „ Ученик на годината ".
***
Хасково.
От 11.00 часа пред Младежки център Арт школа „ Дъга " при Младежки център Хасково ще показа живописна галерия навън.
***
Хасково.
От 12.30 часа на страницата на Сдружение „ Родопско утро " във „ Facebook " ще стартира онлайн четене под надпис „ Да си спомним за Патриарха ".

***
Шумен.
От 10.00 часа на спонтанна открита сцена наоколо до паметника на военачалник Мадатов и паметника на признателността на арменската общественост в Шумен към българския народ на бул. „ Славянски ". с химна на светите братя Кирил и Методий „ Върви, народе възродени " духовият оркестър и реализатори от хор „ Родни звуци " ще поздравят жителите и гостите на града.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР