София. От 200 до 2000 лв. е глобата при установяване

...
София. От 200 до 2000 лв. е глобата при установяване
Коментари Харесай

Инж. Григор Гогов, ИАГ: От 200 до 2000 лв. е глобата при установяване на над 0,5 промила алкохол в кръвта на ловец

София. От 200 до 2000 лева е санкцията при определяне на над 0,5 промила алкохол в кръвта на ловджия. Това сподели инж. Григор Гогов, изпълнителен шеф на Изпълнителна организация по горите (ИАГ) в изявление за Агенция „ Фокус “ по случай откриването на сезона за лов на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и елементарна бекасина. „ ИАГ е в цялостна подготвеност за осъществяване на засилени инспекции за спазването на Закона за лова и запазване на дивеча. Всички ловци в страната ще бъдат проверявани по отношение на потреблението електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, превишаване на дневните отстрелни правила, ловуване без ловджийски билет или с нередовни документи, ловуване в неразрешено място и в неразрешено време, отстрел на забранен за лов дивеч “, съобщи инж. Гогов и посочи, че се не разрешава използването на алкохол и наркотични субстанции по време на лов. „ Ловец с съществуване на централизация на алкохол в кръвта над 0.5 промила, наркотични или упойващи субстанции, се санкционира с санкция от 200 до 2000 лева Всички ловци би трябвало да са екипирани с шапка, жилетка или облекло с ослепителен предупредителен цвят. При липса на светлоотразителни детайли те подлежат на глоба в размер от 100 до 500 лв. “, сподели още той.
„ В началото на ловния сезон, когато се ловува на дръпнат дивеч, най-често срещаното нарушаване е потреблението на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, които са неразрешени при лов на мигриращ дивеч съгласно наредбите на Бернската Конвенция и ЗЛОД. При инспекциите инспекторите постоянно конфискуват такива устройства “, изясни инж. Григор Гогов.
По думите му въвеждането на ежеседмичните инспекции по време на дейния ловджийски сезон дава доста положителни резултати и е едно от мероприятията по контрола, което води до ограничение на нарушаванията по ЗЛОД.

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР