София. От 15 август ще могат да се правят справки

...
София. От 15 август ще могат да се правят справки
Коментари Харесай

Агенция по вписванията: От 15 август ще могат да се правят справки за актуалното състояние на фирмите в Търговския регистър, но той няма да работи

София. От 15 август ще могат да се вършат информации за настоящото положение на компаниите в Търговския указател, само че той няма да работи. Това оповестиха за Агенция „ Фокус “ от пресцентъра на Агенцията по вписванията .
Търговският указател към момента не работи, работата по него ще се възобновява поетапно. От 15 август ще могат да се вършат единствено информации на компаниите. Агенцията по вписванията подсигурява, че за времето на нарушение на достъпа до регистрите, дейности по отношение на данните в тях не са осъществявани и благоприятни условия за злоупотреби не съществуват.
Агенция „ Фокус “ напомня: На 10 август беше прекратен достъпът до Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. От Агенцията по вписванията прецизираха, че аргументите за зародилия проблем са напълно механически и не са резултат от злонамерена външна интервенция. Министърът на правораздаването Цецка Цачева сезира за казуса прокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи. Приложен е спешен План за деяние за възобновяване на цялостната функционалност на регистъра. Всички останали регистри на Агенция по вписванията са налични и действат обикновено.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР