***София. От 14.00 часа президентът Румен Радев ще проведе заседание

...
***София. От 14.00 часа президентът Румен Радев ще проведе заседание
Коментари Харесай

Предстоящи събития на 19 април 2018

***
София.
От 14.00 часа президентът Румен Радев ще организира съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност на тематика „ Актуални опасности и закани за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими ограничения ".

***
София.
От 08.00 часа в зала „ Изток " на Народното събрание среща на тематика „ Възобновяема сила в България - благоприятни условия и провокации на пакет „ Чиста сила ".
В нея ще взе участие Клод Тюрме - член на Европейския парламент и президент на EUFORES - европейска неправителствена организация, насочена към възобновимата сила, и публична делегация от Европейската комисия.

***
София.
От 09.00 часа ще стартира пленарното съвещание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа българският комисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел и министър-председателят на България Бойко Борисов ще открият в столицата интернационална конференция под надпис „ Формиране на цифровото бъдеще на Европа: Високопроизводителни калкулации за научни и промишлени приложения в извънреден мащаб ". Форумът ще се организира в Зала 2 (Театър Азарян) на Националния замък на културата.

***
София.
От 09.00 часа в НДК ще се организира неофициално съвещание на министрите на енергетиката от Европейския съюз. След края на събитието, от 13.10 часа ще се състои конференция. От 14.00 часа ще стартира конференцията на високо равнище " Чиста сила за всички европейци - пътят напред " - Балканската вероятност за нисковъглеродното бъдещо на Европа.

***
София.
От 09.30 часа в зала „ София " на хотел Маринела ще се организира четвъртото издание на „ Компания на годината - Успехът на фокус ". Събитието ще бъде намерено от вицепремиерът Валери Симеонов.
***
Велико Търново.
От 10.00 часа министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие пред Двореца на културата и спорта „ Васил Левски " Международното ревю „ Културен туризъм " 2018.

***
София.
От 11.00 часа вицепремиерът по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов ще организира среща с национално представителни организации за хора с увреждания в постройката на Министерския съвет.

***
София.
От 09.00 часа в Sofia Event Center ще се организира 22-ата Европейска конференция за корпоративно ръководство.

***
София.
От 09.10 часа в София Тех Парк ще се организира конференция на тематика „ Educate to create: от цифрови ползватели към цифрови основатели ".

***
София.
От 09.30 часа в НДК ще стартира третият ден на Европейската младежка конференция. След края ѝ, от 12.30 часа ще се организира конференция.

***
София.
От 09.30 часа ще се организира постоянно съвещание на Пленума на Висшия правосъден съвет.

***
София.
От 10.00 часа в София Хотел Балкан ще се състои честването на 65 години от основаването на Арбитражния съд при БТПП и 120 години арбитражна активност в системата на БТПП.

***
София.
От 10.00 часа в зала 2 в Софийски Университет „ Св. Климент Охридски " ще се организира семинар във връзка 100-годишнината от рождението на Ингмар Бергман.
***
София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Николай М., Николай Д. и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Николай Т., Галин М. и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 7-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Румен Х., Таня Х. и други, на които са повдигнати обвинявания за формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 15-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Димитринка Ф., БорисБ. и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Николай Т., Галин М. и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 11.00 часа в Конферентната зала на БСК ще се организира пересконференция
на браншови организации от бранш „ Дейности по защита и сигурност " на тематика „ Спрете Закона за частната охранителна активност! "

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се състои конференция по отношение на идния 11-и Международен фестивал за актуален танц и пърформанс „ Антистатик ".

***
София.
От 11.30 часа Делегация на Комисията по европейските въпроси на Събранието на Република Македония, водена от ръководителя на комисията Артан Груби ще се срещне с народните представители от Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове в зала „ Запад ". От 12.30 ръководителят на Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове Кристиан Вигенин и ръководителят на Комисията по европейските въпроси на Събранието на Република Македония Артан Груби ще създадат взаимно изказване за медиите.
От 12.50 часа македонските депутати ще беседват със заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов и с ръководителя на Комисията по външна политика Джема Грозданова.

***
София.
От 13.00 часа 9-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Дамян Д. и Стелян П., на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 13.30 часа 3-ти състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Богдан К., Александър Щ. и Цветомир В., на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 13.30 часа 11-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Георги С., Георги С. и Георги М., на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 17.00 часа в централното предверие на Регионалния исторически музей ще се организира концерт на групата на „ Бистришките баби ".
***
София.
От 18.00 часа в Националната изложба ще бъде открита изложбата „ Вместо Ренесанс. Българското възобновление в изкуството - от иконата до светския портрет ".

***
София.
От 18.30 часа в Гьоте-институт България ще бъде открита изложбата „ Нищо не се губи " на Викенти Комитски и Франсиско Монтоя Касарес.

***
София.
От 19.00 часа в Регионалния исторически музей ще бъде показана апаратура „ Разкази " и видео инсталацията „ Съзвездни букви " на образният актьор Христо Гелов.

***
Асеновград.
От 17.30 часа в Градската библиотека „ Паисий Хилендарски " ще бъдат показани книгата „ Романът на моя живот " и кино лентата „ Монолог " с създател Георги Тошев, отдадени на 75-годишнината на артиста Стефан Данаилов.

***
Бургас.
От 17.00 часа общинският консултант от ГЕРБ Антон Вечерников ще има приемен ден в централата на партията в Бургас (ул. „ Конт Андрованти " 5).

***
Варна.
От 14.00 часа общинският консултант от Политическа партия ГЕРБ Николай Малев ще организира приемен ден в офиса на партията на ул. „ Георги Бенковски " №1.

***
Варна./ к.к. Св. Константин и Елена
От 13.00 часа в хотел Азалия в комплекс Св.. Константин и Елена ще се организира Общото заседание на ЕВРОЛАБ (Европейската асоциация на националните сдружения на лабораторните общности в индустрията). Домакин на интернационалния конгрес е българският представител на организацията - съдружие БУЛЛАБ.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в ДКС „ Васил Левски " ще бъде открит XV Международно ревю „ Културен туризъм ".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в зала " Конферентна " на хотел " Панорама " ще се организира полемика по Дейност 1 „ Привеждане на подзаконовата уредба и вътрешните правила в сходство с практиката и нормативната рамка в региона на е-управление " по Проект BG05SFOP001-1.002-0004 „ Надграждане на Имотния указател за интеграция с кадастралния указател и даване на спомагателни е-услуги ".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в ритуална зала на Община Велико Търново ще се организира IV Научна конференция „ Културно-историческо завещание: запазване, показване, цифровизация ", проведена от Българска академия на науките, част от МТИ „ Културен туризъм ".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в ДКС " Васил Левски " ще бъде намерено „ Фоайе на книгата " - съпътстващо събитие към МТИ „ Културен туризъм ".

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в Музей „ Възраждане и Учредително заседание " ще се организира Международна кръгла маса по въпросите на културния туризъм.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в зала „ Европа " на Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий " Н. Пр. Текла Харангозо, ексклузивен и пълномощен дипломат на Унгария в София, ще изнесе лекция пред студенти и преподаватели.

***
Велико Търново.
От 16.30 часа в филиала на Медицински университет- Варна във Велико Търново ще се организира среща диалог с писателя Калин Терзийски.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Музей „ Възраждане и Учредително заседание " ще се организира Церемония по награждаване на спечелилите в Международния кино фестивал „ На Източния бряг на Европа ".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в ПГТ „ Васил Берон " ще се организира среща с създателя Тихомир Иванов.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „ Рафаел Михайлов " ще бъде открита галерия от произведения на възпитаници от специалностите дърворезба, интериорен дизайн и иконопис на Национална гимназия за приложни изкуства /НГПИ/ „ Тревненска школа " - град Трявна.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в ОДК ще се организира Общински празник на фолклорното танцово изкуство.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще се организира среща с публицист Георги Бърдаров.

***
Велико Търново.
От 21.00 часа на площад „ Цар Асен I " ще бъде излъчен Аудиовизуален театър „ Царевград Търнов - тон и светлина ", празнични илюминации - безвъзмездна прожекция по случай XV МТИ „ Културен туризъм ".

***
Видин.
От 11.45 чaса в Заседателната зала на регионална администрация - Видин, информация за медиите ще показват Областният шеф на Видин Албена Георгиева, и представители на Дирекция Регионална работа по претовареност - Монтана и Дирекция Бюро по труда - Видин.

***
Враца.
От 14.00 часа на покритата писта по лека атлетика ще се организира Общинско атлетическо съревнование „ Лъвски скок " с възпитаници от всички общински учебни заведения от 3-4 клас.

***
Горна Оряховица.
От 12.30 часа в НЧ „ Напредък - 1869 " Държавна опера - Бургас ще показа „ Пинокио " - опера за деца от Александър Йосифов, диригент Цанислав Петков.

***
Горна Оряховица.
От 14.30 часа в Зала 1 на Общината ще се организира VII-ми Културно-образователен конгрес на тематика „ 140 години свободна България ".

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа в НЧ „ Напредък - 1869 " Държавна опера - Бургас ще показа „ Бродуей ще полудей " - концерт-спектакъл на трио „ Тенорите ". Диригент Левон Манукян.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Регионална библиотека „ Дора Габе " ще се организира първата среща по плана „ Библиотеката и учебното заведение - дружно за един по-чист град ".

***
Костинброд.
От 11.30 часа ще се състои церемонията по първа копка на нова индустриален база на „ Ролпласт груп " АД в Индустриална зона Костинброд, ул. Император Константин Велики №19.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в постройката на Съюза на учените ще бъде открита студентска конференция на тематика „ Православие - обичаи и актуалност " провежда за пета поредна година Катедра „ Теология " към философско-историческият факултет на Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски ".

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се организира съвещание по делото против Величка Д., упрекната в приложимост на платежни принадлежности - банкови карти, без единодушието на титулярите.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се организира съвещание по делото против Боян Л., упрекнат в отбягване на определяне и заплащане на данъчни отговорности в изключително огромни размери.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се организира съвещание по делото против Тодор П., упрекнат в отбягване установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери.

***
Пловдив.
От 16.00 часа на открита сцена в парк „ Рибница " ще се организира концерт под надпис „ Бъди самостоятелен! „ Северен " е против дрогата! ".

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ провеждат приемни за жители. От 16.00 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Южен " на ул. „ Академик Петър Динеков " №1А стартира срещата с Веселин Маневски. От 17.00 часа стартира приемната на Пенчо Малинов, която ще се организира в партийния офис на ул. „ Коста Паница " №5. От 17.30 часа Петър Попов и Ясен Михайлов ще се срещнат с жители в офиса на ГЕРБ в регион „ Западен " на ул. „ Царевец " №9. По същото време Гошо Къчков ще има приемна в партийния офис в регион „ Северен " на бул. „ Марица " №91.

***
Русе.
От 09.30 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе ще се организира семинар на тематика „ Координационен механизъм за помощ на потърпевши от домашно принуждение ".

***
Русе.
От 10.30 часа в хотел „ Рига " Бизнес център за подкрепяне на дребни и междинни предприятия - Русе провежда отворен ден по план „ Повишаване конкурентоспособността на МСП от бранша на агро храните посредством транснационални клъстъри - ФОКУС ".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на проф. Христина Милчева, декан на Медицинския лицей в Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Народно читалище „ Св. Климент Охридски - 1858 " ще бъде предстаена книгата на Веселина Славова „ Поробена обич ".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в къщата музей „ Гео Милев " ще бъде показано творчеството на литературното течение „ Нова обществена лирика " пред старозагорска аудитория.

***
Трън.
От 14.00 часа ще се организира съвещание на Общинския съвет в Трън.

***
Шумен.
От 13.00 часа в СУ „ Трайко Симеонов " ще се организира Общинският стадий на Националната ученическа викторина по сигурност на придвижването.

***
Шумен.
От 13.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се организира съвещание на Постоянната комисия по заетостта в област Шумен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР