*** София. От 14.00 часа на Дондуков 2“ президентът Румен

...
*** София. От 14.00 часа на Дондуков 2“ президентът Румен
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 5 април

***
София.
От 14.00 часа на „ Дондуков 2 “ президентът Румен Радев ще организира среща със заместител министър-председателя по въпросите на европейската интеграция на Република Молдова Юрие Лянка.

***
София.
В 11.00 часа в Министерство на външните работи, вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще се срещне със заместител министър-председателя по въпросите на европейската интеграция на Република Молдова Юрие Лянка. Около 11.45 часа ще се състои брифинг.

***
София.
От 09.00 часа ще се състои съвещание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа в Столичния общински съвет кметът на София Йорданка Фандъкова, ст. комисар Ивайло Иванов – шеф на Столична дирекция на вътрешните работи и ст. комисар Веселин Гетов – шеф на СД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”, ще дават информация по отношение на активността през миналата година за запазване на сигурността и публичния ред в столицата, както и за подхванатите ограничения за подобряването им през актуалната година. От 12.00 часа ще стартира съвещанието на Столичния общински съвет.

***
София.
От 10.00 часа 5 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Хованес М., Пламен Т., Мариян В. и други за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 12 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Гриша Г., Данаил Г., Емилия С., Ивайло Т. и други за формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се състои конференция на тематика „ Универсален достъп до опазване на здравето: за всеки на всички места “, във връзка Световния ден на здравето – 7 април.

***
София.
От 10.00 часа 7 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Иван И., Христо Г., Ани С. и други за формиране и управителен на проведена незаконна група.

***
София.
В 10.30 часа на гише „ Информация “ на Терминал 2 на летище „ София “ деца и студенти от Националната художествена академия ще боядисват яйца. Инициативата е за всички пътуващи и посетители на столичното летище и всеки, който пожелае може да се включи в нея.

***
София.
В 11.00 часа в приемната зала на втория етаж в постройката на Централно ръководство на „ Холдинг БДЖ ” ЕАД, чиновниците на „ БДЖ – Пътнически транспорти ” ЕООД от запалилия се трен София - Бургас ще бъдат наградени за проявения висок професионализъм и навреме изтегляне на пасажерите от влака.

***
София.
От 11.30 часа омбудсманът Мая Манолова и 50 малчугани от неделното учебно заведение към столичния храм „ Рождество Христово “ ( кв. „ Младост III “, бул. „ Филип Аврамов “ – против бившето „ Патиланци “) ще боядисват обичайните великденски яйца на Велики четвъртък.

***
София.
От 15.00 до 18.00 часа на ул. „ Леге " № 10, ет. 1, БСП-София провежда тематична юридическа приемна.

***
София.
От 18.00 часа на ул. „ Шипка “ 6 ще бъде открита Национална галерия на карикатурата.

***
София.
От 18.30 часа във Филмотечно кино „ Одеон ” ще бъде маркиран Деня на палестинската просвета. Н. Пр. доктор Ахмед Ал Мадбух, ексклузивен и пълномощен дипломат на Държавата Палестина, ще показа книгата на Махмуд Даруиш „ Дневник на елементарната горест “ в превод на Мая Ценова.

***
Асеновград.
В 09.30 часа в Детска градина „ Мир “ ще се организира Арт работилница „ Домашен спектакъл “ с възпитаниците на детското заведение. Инициативата е част от програмата „ Дни на книгата “ в Асеновград.

***
Асеновград.
В 17.00 часа в НЧ „ Св. преп. Паисий Хилендарски ” ще се състои великденска работилница за яйца, наречена „ Шарено яйце, писано “. Проявата е част от Великденската празнична стратегия на Община Асеновград.

***
Благоевград.
От 17.00 часа на площад „ Македония “ ще се състои самодейност „ На лов за великденски яйца “. Непосредствено преди този момент, от 16.30 часа, ще бъде изнесен празничен концерт, проведен от Център за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград.

***
Бургас.
От 16.30 до 18.00 часа в централата на Политическа партия ГЕРБ на улица „ Конт Андрованти " 5, общинският консултант Станислав Андреев ще има приемен ден.

***
Велинград.
От 11.00 часа на централния площад „ Николай Гяуров “ в града ще се организира „ Голямото писане на великденски яйца от Чепинския край “.

***
Варна.
От 10.00 часа в Пункт за базиране Варна ще се организира Благотворителен базар „ Великден за всички ” в поддръжка на децата на военнослужещи със затруднено състояние.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на Политическа партия ГЕРБ на ул. „ Георги Бенковски ” №1, общинският консултант Бонка Банкова ще има приемен ден.

***
Враца.
В 10.00 часа в парка зад паметника на Христо Ботев ще се състои „ Експедиция Великден – Преоткрий Враца ”. От 10.30 часа на площад „ Христо Ботев “ ще отвори порти работилница за писани яйца.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Катедрален храм ``Рождество на Света Богородица`` ще се отслужи литургия и освещаване на великденски яйца.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа пред Община Велико Търново доброволци от БМЧК ще боядисат огромно великденско яйце.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в парк " Марно поле " /пред входа на Летния театър/ БМЧК ще организира детски празник навън.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа на ет. 3 в Mall Велико Търново ще бъде открита галерия на папагали.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа от Стамболовия мост от Център,,Амалипе “ ще хвърлят цветя в река,,Янтра “ и ще възпламенят свещи в памет на 500 000 починали роми в Холокоста през Втората международна война.

***
Горна Оряховица.
От 16.00 часа в Спортна зала „ Никола Петров “ ще се организира „ Работилница за умения и добродетели ”- „ Великденски писани яйца ”.

***
Горна Оряховица./с. Правда.
От 10.00 часа в НЧ „ Звезда – 1905 “ ще се организира детски конкурс за украса на Великденски яйца.

***
Горна Оряховица./с. Драганово.
От 11.00 часа в Клуб на пенсионера „ Асен Разцветников “ ще се организира самодейността „ Шарените яйца на баба “ – боядисване на Великденски яйца с присъединяване на Детски танцов състав и Група за остарели градски песни.

***
Гоце Делчев.
От 16.30 часа на площад „ Македония “, а при неприятно време – изложбената зала в Дома на културата, ще се украсяват на яйца и ще се състои празнична великденска стратегия с присъединяване на деца от всички детски градини на територията на град Гоце Делчев.

***
Добрич.
В Художествена изложба – Добрич ще се състои презентация „ Хармония на здравото тяло в гръцкото изкуство “.

***
Добрич.
От 09.00 до 16.00 часа в Младежки център – Добрич ще се състои апаратура „ Цветен Великден “.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Етнографска къща се организира Великденска работилничка за оцветяване на яйца.

***
Добрич.
От 11.00 часа до 12.00 часа в ЦПЗ „ Д-р П.Станчев ” ще се организират безвъзмездни прегледи при експерти психиатри. От 10.30 часа ще стартират спортни игри с присъединяване на консуматори и възпитатели на Центрове за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания и Център за социална поддръжка в ЦНСТ 1,2,3 и ЦОП. В 13.30 часа в Бизнес залата на Община град Добрич ще се организира образование за медицински експерти на тематика „ Превенция на експанзия и рисково държание в ранното обучение ”.

***
Каварна.
От 18.00 часа в Народно читалище „ Съгласие-1890 ” ще се състои великденски концерт. Средствата от продажбата на билетите ще бъдат ориентирани за лекуването на дребния Теди от Каварна, който се нуждае от нуждае от незабавна черепно-мозъчна интервенция.

***
Перник.
От 13.00 часа в залата на Общински юношески дом Перник, ще се организира конференция по отношение на огромната премия, получена от илюзионно изкуство „ Икар “.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ провеждат приемни за жители. Петър Попов и Ясен Михайлов ще одобряват жители от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Западен ” на ул. „ Царевец ” №9; Гошо Къчков - от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Северен ” на бул. „ Марица ” №91; Пенчо Малинов - от 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Източен ” на ул. „ Коста Паница ” №5; Веселин Маневски - от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Южен ” на ул. „ Академик Петър Динеков ” №1А.

***
Пловдив.
В 18.00 часа в Културен център ТРАКАРТ ще бъде учредена първата безвъзмездна Холистична академия в България. Ще се състои и първата безвъзмездна лекция на академията, озаглавена „ Истината за медицината с обич “.

***
Русе.
В 12.00 часа пред постройката на Комплексния онкологичен център, вариететна групировка „ Фламинго “ с началник Цветелин Ненов ще изнесе къса стратегия за чиновниците, пациентите и посетителите на диспансера.

***
Свищов.
От 09.30 часа в Детска градина „ Васил Левски ” ще гостува Читалищната библиотека при ПБНЧ „ Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856 “ с „ Голямото Великденско четене ”.

***
Свищов.
От 10.00 часа в Детска градина „ Васил Левски “ще се организира сказка „ Техники и способи за боядисване на великденски яйца в предишното “ на Исторически музей - Свищов с IV подготвителна група, с учители В. Петкова и А. Тодорова.

***
Сливен.
От 11.00 часа в образователния ресторант „ Асеновец ” Регионална дирекция по горите - Сливен провежда конференция във връзка обичайното честване на Седмица на гората.

***
Сливен.
От 11.00 часа п в Областния информативен център – Сливен Националният съюз на хората с увреждания провежда конференция. Поводът е идния протест на хората с увреждания от цялата страна, който ще се организира на 11 април.

***
Сливен.
От 13. 00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция – Сливен ще се състои конференция на Живко Желязков, треньор по волейбол. Ще бъде показан филмът „ Острови на нормалността “, който съставлява изложение на единствения по рода си в историята на Бг спорта план: Скаут лига.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Регионална здравна ревизия – Стара Загора, съдружие „ Свят без граници “ ще връчи своите награди „ Без граници “.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Оперен спектакъл ще се състои Великденски концерт „ Стабат Матер “ от Джовани Батиста Перголези.

***
Хасково.
От 11.00 до 13.00 часа на площад „ Общински “ ще се организира Великденска работилница „ Шарени яйца “. От 18.30 часа на площад „ Свобода “ ще се състои великденския фолклорен концерт.

***
Шумен.
В 10.30 часа в залата на РУ- Шумен ще се състои брифинг, на който ще се даде информация за подхванатите дейности и идни мероприятия през празничните и почивни дни.

***
Шумен.
От 10.30 часа в зала 203 ще заседава журито за връчване на „ Наградата на Шумен “ за изкуство и просвета.

***
Шумен.
От 19.05 часа в зала „ Проф. Венета Вичева “ ще се състои празничен Великденски концерт.

***
Ямбол.
В 18.00 часа Арт изложба „ Стойчев ” открива обичайна си великденска художествена галерия, с цел да отпразнува деветия си рожден ден.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР