*** София. От 13.00 часа в София Хотел Балкан, зала

...
*** София. От 13.00 часа в София Хотел Балкан, зала
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 17 януари

***
София.
От 13.00 часа в София Хотел Балкан, зала „ Сердика “, ще се организира полемика на тематика: " Балансиращ пазар на електрическа енергия в България ". За присъединяване в нея са поканени Теменужка Петкова, министър на енергетиката, доцент Иван Иванов, ръководител на КЕВР и Делян Добрев, ръководител на Комисията по енергетика в Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа ще се организира съвещание на Народното събрание.

***
София.
От 9.30 часа 9 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Мирослав Н., упрекнат в занемареност в изключително огромни размери.

***
София.
От 09.30 часа 2 състав на Софийски градски съд ще гледа делото против лекарите Явор Л., Елена В., Антоний Ф., Александър Ч., Владислав Х., Христо Ц., упрекнати за гибелта на родилката Деяна Г.

***
София.
От 9.45 часа в Българска фондова борса-София, ул. „ Три Уши “ № 6 ет. 5, ще бъде даден формален старт на търговията с дялове на 4 нови борсово търгувани фонда на БФБ-София.

***
София.
От 10.00 часа 14 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Мартин А., Валентин Я., Валери А., и други, упрекнати в образуване и управление на незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 1 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Михаил Й., Георги Р., Ася К., Красимир Ч. и Ариен Б., упрекнати в формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 3 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Мелиад Ф., Хасан Е. и Хадж Х., упрекнати в тероризъм.

***
София.
От 10.00 часа 7 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Ивайло Ст., Венцислав Д., Петко Ст., Тодор Гр., упрекнати в образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 13 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Ивайло П., упрекнат в образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 6 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Васил В., Велизар В., Иван А. и други за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
В 10.30 часа Делегация на Групата за другарство с България в Народното събрание на Азербайджан ще се срещне с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. В 11.30 часа в зала „ Запад ” на Народното събрание гостите ще беседват със своите сътрудници от Групата за другарство България – Азербайджан в българския парламент.

***
София.
От 10.30 часа в „ Гранд хотел „ София “ заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова ще ръководи съвещание на Съвместения комитет за наблюдаване на програмата за трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ – ИПП България – Сърбия 2014-2020 година

***
София.
От 10.30 часа в зала 3 в Cinema City Mall of Sofia (бул. Стамболийски) ще се състои предварителната прожекция на новия екшън с Джерард Бътлър и 50 Cent - “Бърлога на крадци/Den of Thieves ”.

***
София.
От 11.00 часа, в София Тех Парк в постройка Лабораторен комплекс на научно-технологичния парк ще се организира информативен ден по план „ Научно-технологичен парк – Фаза 2 “.

***
София.
От 11.00 часа 5 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Иван Х., Филка Х. и други за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 11.30 часа в Народното събрание ще се бъде показан „ Духът на Сурва “.

***
София.
От 11.30 часа в зала „ Европа “ в постройката на КНСБ ще се състои конгрес на тематика „ Акушерката – подценяваната специалност “.

***
София.
От 12.00 часа в зала „ Рила “ на Sofia hotel balkan ще се състои конференция във връзка десетото юбилейно издание на най-голямото сватбено ревю в страната Balkanica wedding & honeymoon expo, което ще се организира този уикенд – 20 и 21 януари (събота и неделя).

***
София.
От 13.30 часа 11 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Нидал А., Алдин Н., Данаил А., Георги Ф. за формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 14.00 часа 19 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Иван К., Светослав Д., Нина К. за формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 14.30 часа 11 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Стоян Б., Румяна К., Николай С. и други за длъжностно заграбване в огромни размери.

***
София.
От 17.30 часа в галерийното пространство на Триъгълната кула (бул. " Княгиня Мария Луиза " 16) ще бъде показана фотографската галерия „ Епопея на незабравимите български опълченци “.

***
София.
От 19.00 часа на огромна сцена в Народния спектакъл ще гостува спектакълът „ Островът на робите “ от Пиер дьо Мариво на плевенския ДКТ „ Иван Радоев “.

***
София.
От 19.00 часа в книжовен клуб „ Перото “ ще се състои премиерата на „ Екзистенциална психотерапия ” – фундаментален теоретичен труд на проф. Ървин Д. Ялом.

***
София.
От 19.00 часа в Литературен клуб „ Перото “ ще се състои премиерата на „ Екзистенциална психотерапия ” – фундаментален теоретичен труд на проф. Ървин Д. Ялом.

***
Антоново.
От 10.00 часа в НЧ „ Хр.Ботев-1921 “ ще се състои формалното разкриване на празника на град Антоново, а от 10.30 часа ще бъде отслужен молебен за здраве и благопреуспяване.

***
Асеновград.
От 09.30 часа в зала 2 на Районен съд-Асеновград ще се гледа делото против Иван Г., упрекнат в заграбване на парични суми в изключително огромни размери.

***
Бургас.
От 11.00 часа пред Община Бургас ще се организира кротичък митинг поради замърсяването на въздуха в града.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на Политическа партия ГЕРБ (ул. „ Георги Бенковски ” №1), общинският консултант Бонка Банкова ще има приемен ден.

***
Варна.
От 17.00 часа в храм „ Св. Атанасий ” във Варна часа ще се отслужи вечерня (вечерна служба) с петохлебие във връзка навършването на 100 и осемдесет години от построяването на храма.

***
Велики Преслав.
От 10.00 часа в зала 406 на общината ще се проведат съвещания за установяване на състава на секционната изборна комисия в село Кочово.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Голяма зала на Община Велико Търново ще се организира информативен ден за процедура „ Подкрепа за пилотни и демонстрационни начинания за дейно потребление на ресурсите “ по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ (ОПИК) 2014-2020 година

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в Клуб 7 ще се състои показване на книгата „ Раждането на щастливата жена “ с създател Сашка Александрова – публицист и публицист.

***
Видин.
От 10.30 часа в заседателната зала на ОД Министерство на вътрешните работи – Видин ще се организира регионалният стадий на годишния Национален конкурс „ Пожарникар на годината ” за 2017 година. На тържеството ще бъдат наградени спечелилите в регионалния стадий на състезанието, препоръчани за присъединяване в заключителния стадий.

***
Видин.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на Българска телеграфна агенция във Видин ще се организира заключителна конференция по план “Приключение с балон-нов взаимен туристически артикул ” код на плана 15.2.1.058, финансиран по Програма Интеррег V-A Румъния-България.

***
Враца.
От 10.00 часа в Конферентната зала на Общински съвет - Враца ще се организира процедура посредством обществено съревнование за възлагане на социална поръчка с предмет: „ Изпълнение на Инженеринг по отношение на реализацията на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилните жилищни здания на територията на община Враца ” за обект на бул. „ Христо Ботев “ № 140, бл. „ Май “ № 1 ”.

***
Враца.
От 14.00 часа в заседателната зала на Областна администрация - Враца, регионалният шеф Малина Николова на конференция ще Ви запознае със мнението си по отношение на държавния план-прием за образователната 2018/2019 година.

***
Враца.
От 14.00 часа в СУ „ Никола Войводов ” ще се организира общинско състезание по бадминтон от програмата на „ Ученически игри ” 17/18 година Участват възпитаници от всички общински учебни заведения във възрастите 5-7, 8-10 клас.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДТК ще се организира „ Бащата “ от Аугуст Стриндберг.

***
Добрич.
От 10.30 часа в детска градина № 17 ще се играе кукленият театър „ Косе Босе “ на Държавен куклен спектакъл „ Дора Габе “.

***
Добрич.
От 19.00 часа в камерна зала на Драматичен спектакъл „ Йордан Йовков “ ще се играе театър „ Стъклената менажерия “.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 5 на Пловдивския областен съд ще се гледа делото против Георги Б. и Александър Н., упрекнати в потреблението на неистинен документи и осъществяване на дейности по разрушение на тютюнев склад на ул. „ Одрин “ – част от колективен археологически и архитектурно-строителен монумент на културата. Делото е планувано също за 18 и 19 януари.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в 16-та публика на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ ще се състои обществена лекция на тематика „ Жените в историята и история на дамите и пола “.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ в град Пловдив ще проведат приемни с жители. Радослава Ташкова, ръководител на Групата на ГЕРБ и заместник-председател на Общински съвет - Пловдив, ще се срещне с жители от 16:00 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Южен ” на ул. „ Академик Петър Динеков ” №1А; Георги Василев, от 16:00 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Южен ” на ул. „ Академик Петър Динеков ” №1А; Д-р Аргир Аргиров, от 17:30 до 18:30 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Южен ” на ул. ”Академик Петър Динеков ”№1А; Ани Лафчиева, от 17:00 до 18:30 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Източен ” на ул. ”Коста Паница ”№5; Емил Русинов, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Източен ” на ул. „ Коста Паница ” №5;

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в зала 2 на втория етаж на Областна администрация регионалният шеф Гергана Микова ще организира конференция за паметника Бузлуджа. В конференцията ще вземат участие също кметът на Казанлък Галина Стоянова и арх. Дора Иванова.

***
Сливен.
С редица събития на 17 януари ще бъдат маркирани 140 години от освобождението на Сливен от османско робство. В 9.30 часа в храм „ Свети Николай Чудотворец “ ще бъдат отслужени заупокойна молитва в памет на починалите и признателен молебен във връзка освобождението на Сливен. В 10.30 часа на пл. „ 17 януари “ в кв. „ Клуцохор “ ще стартира ритуал-поклонение и ще бъдат поднесени венци и цветя пред морената на площада. В 12.00 часа ще бъдат поднесени цветя пред бюст-паметника на ген. Скобелев. В 13.00 часа във фоайето на зала „ Май “ ще бъде открита галерия „ 13 безсмъртни българи “ на фондация „ Безсмъртни българи “.

***
Търговище.
От 17.00 часа в зала 74 на локалната администрация кметът на община Търговище доктор Дарин Димитров кани жителите на обществен доклад за осъществяване на целите в управническата стратегия за втората година от мандата на общинското управление.

***
Ямбол.
С поредност от събития ще бъдат маркирани 140 години от Освобождението на града от османско господство. От 10.00 часа ще се организира тържествена гала пред паметника, отбелязващ мястото, където са посрещнати съветските войски. В 11.00 стартира шествие по улиците на града до Паметника на починалите за националното избавление. От 11.30 часа в Културно-информационен център „ Безистен “ ще бъде показана презентация на Регионалния исторически музей на тематика „ 17 януари 1878 година – Подвиг, Свобода, Ново начало “. По мотив годишнината от 17.30 часа в Художествена изложба „ Жорж Папазов “ ще бъде показана специфичната галерия „ Руско-турската освободителна война в гравюрите на задграничните художници “. Програмата на честванията приключва с празничен концерт в Зрителната зала на община Ямбол от 18.30 часа.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР