София От 13.00 часа в 121 СУ „Георги Измирлиев“, ул.

...
София От 13.00 часа в 121 СУ „Георги Измирлиев“, ул.
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 19 май

София

От 13.00 часа в 121 СУ „ Георги Измирлиев “, ул. „ Георги Измирлиев “ 24, ще се организира първи детски шахматен шампионат „ Столичен дебют “, проведен от столичните шахматни клубове. На шампионата ще участва и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

***

София.

От 9.30 часа на Околовръстен път No 214 до Sofia Ring Mall ще започва благотворителният маратон по двойки Run2Gether.

***

София.

От 10.00 часа в новата зала „ Джеймс Баучер “ (бул. „ Джеймс Баучер “ 23) ще се организира интернационална конференция за архитектурно завещание, проведено от Института за обществени проучвания и развиване на културни структури.

***

София.

От 11.00 часа в зала „ ЕФЕ “ на хотел „ Маринела “, град София ще се организира III Редовен Конгрес на Политическа партия АБВ.

***

София.

От 12.30 часа в Масонския храм, намиращ се на ул. „ Княз Борис I “ № 111, Обединената Велика Ложа на България провежда конференция във връзка своята 25-годишнина.

***

София.

От 14.00 часа пред основните входове на НДК ще се проведешестото издание на самодейността „ Извърви километър в нейните обувки “.

***

София.

От 14.30 часа пред Народното събрание ще се организира митинг срещу Истанбулската спогодба.

***

София.

От 16.00 часа в постройката на Факултета по публицистика и всеобща връзка ще се състои откриването на Музейната експозиция за историята на радиото в България към Софийския университет „ Св. Климент Охридски”.

***

София.

От 17.00 часа Музеят на авиацията ще се включи за поредна година в Европейската самодейност „ Нощ на музеите “ с вход свободен.

***

София.

От 18.00 часа Националният исторически музей ще се включи в 14-ото издание на Европейската „ Нощ на музеите “ с вход свободен.

***

София.

От 18.00 часа Националният военноисторически музей се включва за поредна година в Европейската самодейност „ Нощ на музеите “.

***

София.

От 18.00 часа в двора на къща музей „ Пейо К. Яворов “ в столицата ще се организира литературно-музикалната вечер „ Пространство за съвремие и класика “.

***

София.

От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се състои Концертът Камен Донев показва: македонски песни.

***

Асеновград.

В 10.30 часа пред ОУ „ Ангел Кънчев “ ще се състои разкриване на екопътека „ Кутра” и поход по маршрута. Проявата е част от програмата на Майските културни празници в Асеновград.

***

Асеновград.

В 11.00 часа в читалище „ Родолюбие “ ще се открие публично киномаратон „ София филм фест “. Проявата е част от програмата на Майските културни празници в Асеновград.

***

Благоевград.

В 18,00 часа в РИМ-Благоевград ще бъде открита галерия с археологически находки, открити на лот 3 от Автомагистрала „ Струма “.

***

Бургас.

От 09.00 часа в квартал „ Ветрен “ ще се организира " Втори Турнир по Стрелба с Лък за Купата на кмета на град Бургас ".

***

Бургас.

От 18.00 часа в зала „ Трезор “ на Археологическия музей (ул. " Богориди " 21), ще бъде показана икона от слонова кост, открита при разкопките на крепостта Русокастро през 2017 година

***

Бургас

От 18.00 часа – Четирите музея в града - Откриване на Нощта на музеите – Янислава (предварително). Четирите експозиции на РИМ-Бургас - Археологическа, Етнографска, Природонаучна и Историческа, ще работят със свободен достъп от 18:00 до 00:00 часа.

***

Враца.

От 11.30 часа с възпоменателно честване в местността „ Милин камък “ ще се уважи паметта на починалите Ботеви четници.

***

Враца.

От 18.00 часа в РИМ-Враца ще стартира „ Европейска нощ н амузеите “.

***

Велико Търново.

От 10.00 до 14.30 часа, в квартал „ Асенова махала “ /Шишманова баня и църквата „ Св. св. Петър и Павел “/ ще се организира Форум-фестивал „ Европа и Царевград Търнов “.

***

Велико Търново.

От 11.00 часа в МДТ „ Константин Кисимов “ ще бъде показана „ Пипи Дългото чорапче “ – детска режисура, премиера.

***

Велико Търново.

От 11.00 часа в салона на НЧ „ Искра “ Театър ВЕСЕЛ показва: „ Котаракът в чизми “ – детски куклен театър.

***

Велико Търново.

От 12.30 часа пред паметника на „ Асеневци “, бар The Gallery и сцена „ Арт Лято “ ще се организира „ Пинята празненство “ – деца и родители основават обичайни мексикански пиняти.

***

Габрово.

От 10.00 часа в Музей " Дом на хумора и сатирата " – Габрово ще се състои откриването на Биеналето на хумористично–сатиричната детска рисунка.

***

Горна Оряховица/с. Върбица.

От 10.00 часа в село Върбица ще се организира празник на дрипавата баница.

***

Добрич.

От 10.00 часа на площад „ Свобода “ ще се организира Хляб фест.

***

Карлово.

От 10.00 часа в зала „ Васил Караиванов “ на община Карлово министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще се срещне с локални розопроизводители и кметове на обитаеми места, по отношение на ниските изкупни цени на розовия цвят и проблемите с изкупуването на тазгодишната годишна продукция.

***

Лом.

От 11.00 часа опустялата от десетилетия чакалня на остарялата гара, ще посрещне съгражданите на поета Георги Атанасов за представянето на новата му единадесета книга „ Събличането на росата “.

***

Перник.

От 11.00 часа в „ Пернишка цитадела “ ще се проведат занимания на открита във връзка Европейска нощ на музеите. От 18.00 часа в Галерия “ Любен Гайдаров ” ще се състои мултимедийно показване на фонда на галерията, отдадено на 60- годишнината на Художествена изложба – Перник. От 19.00 часа в Регионален исторически музей ще бъдат показани „ Един експонат – една галерия: История разказана върху метал “ и „ КРИСТАЛ “(на) галерия “. От 20.00 часа Регионалният исторически музей ес вход свободен.

***

Петрич.

От 17.00 часа Исторически музей – Петрич ще се включи в Европейската самодейност „ Нощ на музеите “.

***

Пловдив.

От 16.30 часа в киноклуб Фарго, ул. Гладстон №4 ще се организира работилница по киносценарий с режисьора на кино лентата „ Безбог “.

***

Русе.

От 11.00 часа в двора на УМБАЛ „ Канев “ ще се организира обществената самодейност „ Хапка здраве “ по случай Европейския ден за битка със затлъстяването – 19-ти май.

***

Русе.

От 19.00 часа на Римска цитадела „ Сексагинта Приста “ ще се организира осмото издание на Danube Sunset Sessions.

***

Смолян/с. Фатово.

От 10.00 часа в местността „ Петровица”–Горно Фатово Инициативният комитет към параклис „ Свето Възнесение Господне – Свети Спас” – с. Фатово провежда св. литургия и блажен курбан.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа пред Регионалния исторически музей с осъществявания на фолклорен отбор „ Загоре “ ще се състои формалното разкриване на Европейската нощ на музеите.

***

Хасково.

От 10.00 часа в Хасково ще се организира 53- ти Национален събор на националното творчество „ Китна Тракия пее и танцува”.

***

Ямбол.

От 14.00 часа от Безистена ще започва Занимателна игра „ Влез в историята “, обвързвана с визитата на ямболските музеи и галерии, отдадени на Европейската нощ на музеите – 19 май.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР