София.От 12.30 часа държавният глава Румен Радев ще се срещне

...
София.От 12.30 часа държавният глава Румен Радев ще се срещне
Коментари Харесай

Предстоящи събития на 28 февруари

София.
От 12.30 часа президентът Румен Радев ще се срещне на „ Дондуков " 2 с министър-председателя на Черна гора Душко Маркович.

***
София.
От 9.00 часа ще се организира съвещание на Народното събрание.

***
София.
Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с премиера на Черна гора Душко Маркович. След края на диалозите на министър-председателя Бойко Борисов с премиера на Черна гора Душко Маркович са планувани изказвания за медиите.
***
София.
От 11.50 часа ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева ще беседва с министър-председателя на Черна гора Душко Маркович.
***
София.
От 11.00 часа в Министерството на околната среда и водите ще се организира среща на министър Емил Димитров с районните структури на Министерство на околната среда и водите поради създалото се напрежение в системата.

***
София.
От 11 часа. кметът на София Йорданка Фандъкова ще посети метродепото в кв. „ Обеля ", с цел да види първите два осъвременени влака.

***
София.
От 11.00 часа в Главната дирекция „ Национална полиция " ще се организира брифинг по отношение на разкрито престъпно закононарушение на територията на ОДМВР-София.

***
София.
От 8.30 часа от паркинга на комерсиалния център на ул. „ Околовръстен път " 214 ще тръгне мото шествие за разкриване на мото сезона за 2020 година

***
София.
От 9.00 часа 4-ти състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Симеон Дянков, Иво Прокопиев, Радослав Георгиев, Любомир Евстатиев, Петър Василев и Трайчо Трайков, упрекнати за закононарушение по работа.

***
София.
От 9.30 часа 12-и състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Гриша Ганчев, Данаил Ганчев, Емилия Станоева, Ивайло Талев, Камелия Мирчева, Милко Димитров, Милко Талев, Тодор Симеонов, Ичко Лозев и Красимира Гроцева, упрекнати за формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа в патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски " Негово светейшество Българския патриарх Неофит ще оглави церемониален признателен молебен във връзка 150-годишнината от издаването на султанския ферман за основаване на Българската екзархия.

***
София.
От 10.00 часа 9-и състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Гроздан Токов, Иван Петров, Калоян Гендович, Емил Костадинов, Стефан Енчев, Виктория Кръстева, Александър Николов, Венцислав Йорданов, Милко Велков и Милчо Аврамов, упрекнати за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.30 часа в зала „ Мусала " на Интер Експо Център в границите на Архитектурно-строителната седмица ще се организира показване на модерни архитектурни планове, основани от български архитекти.

***
София.
От 11.00 часа 10-и състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Никола Балабанов, Билян Киров и Любомира Иванова, упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група.

***
София.
От 12.00 часа в зала 108 в Българската национална банка ще се състои конференция за показване на нова банкнота от 20 лв..

***
София.
От 13.00 часа в книжовен клуб „ Перото " ще се организира конференция на тематика „ Съвременни достижения в лекуването на острата лимфобластна левкемия и благоприятни условия за бърз достъп на пациентите до животоспасяващо лекуване ".

***
София.
От 13.30 часа 20-и състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Борислав Лазаров и Иван Николов, упрекнати за формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 18.30 часа в Литературен клуб „ Перото " ще се състои премиерата на първия профилиран справочник за България „ Ситопечат. Основни стъпки в печатната технология " на Сдружение Феспа България.

***
София.
От 19.00 часа в зала 1 на НДК ще бъде показан спектакълът „ Танцуваме за България ".

***
София.
От 19.00 часа в ДНК-пространство за актуален танц и пърформанс ще се играе представлението „ Soft Things ".

***
Асеновград.
В 14.30 часа в Градска библиотека „ Паисий Хилендарски " ще се организира открит урок за възпитаници на тематика „ 150 година от учредяването на българската екзархия ".

***
Асеновград.
В 17.30 часа в Градска библиотека „ Паисий Хилендарски " ще се състои разкриване на галерия на Представително детско ателие „ Пъстроцвет ", озаглавена „ Мила Родино, ти си земен парадайс ".

***
Благоевград.
От 9.30 часа в зала „ 22- ри септември " ще се организира постоянно съвещание на Общинския съвет.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в Аулата на Югозападния университет „ Неофит Рилски " (Учебен корпус №1) ще се организира тържествена гала за връчване на дипломите на абитуриентите от Филологическия факултет, дипломирани през 2019 година.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в Централния пенсионерски клуб ще се организира награждаването на спечелилите от шампионата по шахмат за пенсионери.

***
Бургас
В 18 часа в изложба „ Ателие Р " ще бъде открита обща галерия.

***
Бургас
От 17.00 часа в изложба " Георги Баев " ще бъде открита изложбата " Освобождение ", отдадена на 3 март - Национален празник на Република България.

***
Бургас.
От 19.00 часа във Военния клуб ще бъде показана театралната режисура „ Приятна жена в неприятна компания ".

***
Бургас.
От 19.00 часа в зала „ Петя Дубарова " на КЦ „ Морско казино " ще се организира отворена лекция на доцент доктор Валентин Ирмов на тематика „ Информираност по отношение на профилактиката на рака на маточната шийка ".

***
Варна.
От 10.00 часа в катедралния храм „ Успение Богородично " ще бъде отслужен церемониален признателен молебен по случай 150-годишнината от издаването на султанския ферман за основаване на Българската екзархия.

***
Варна.
От 11.00 часа в зала „ Морски сговор " на Военноморския музей ще бъде открита изложбата „ Знамена на свободата ", отдадена на 142-ата годишнина от Освобождението на България.

***
Варна.
От 11.00 часа на борда на кораба „ USS ROSS " от състава на Военноморски сили на Съединени американски щати ще се организира конференция.

***
Варна.
От 18.00 часа в Народно читалище „ Варненски будители " ще се организира празнично честване във връзка 150 години от учредяването на Българската екзархия.

***
Велико Търново.
От 16.00 часа в къщата-музей „ Алеко Константинов " ще бъде открита галерия под надпис „ Свободата и нейните герои. Признателни сме и помним! ".

***
Видин.
От 10:00 ч., ще бъде осъществена публична гала „ Първа копка " на Център за грижа за възрастни хора в неспособност за самообслужване.

***
Видин.
От 10.00 ч. заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще бъде посетител на празненство по случай Баба Марта в детска ясла " Слънчев ъгъл ". От 16.00 ч. - в детска градина " Арабела ".

***
Враца.
От 18.00 часа в куклена зала на ДКТ ще бъде показана постановката „ Пижо и Пенда ".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в зала 803 на РЗИ - Велико Търново ще се организира брифинг, на който ще бъдат показани наредбите, свързани с ограничение на разпространяването на Коронавирус инфекцията в България.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Детска градина „ Соня " ще се организира открит урок на тематика „ Баба Марта и децата ".

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Детското поделение при МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов " ще има празненство във връзка 1 -ви март.

***
Велико Търново.
От 13.00 и 16.00 часа в МДТ „ Константин Кисимов " ще бъде показана „ Ние, врабчетата " - детска режисура на Драматичен спектакъл - Търговище.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа от кв. „ Бузлуджа " /западен вход на СУ „ Вела Благоева " / потегля „ Веломафия #2 " - любителска колоездачна обиколка на Велико Търново.

***
Горна Оряховица.
От 11.00 часа на пл. „ Георги Измирлиев ", на Общинския пазар, на пл. „ Атанас Буров ", в региона на Младежки дом, в региона на парк „ Пролет " и магазин „ Макс Марк ", на жп гарата и други места в града възпитаници ще раздават мартеници, направени от деца от детски и образователни заведения, от консуматори на Дневния център за деца с увреждания, Дневния център за пълнолетни лица с увреждания и самодейци от читалищата в съставните селища.

***
Горна Оряховица.
От 16.30 часа в НЧ „ Пробуда - 1904 " кв. Калтинец започва„ Да се засмее Баба Марта " - детски празник.

***
Добрич.
От 9.30 часа, от 10.30 часа и от 15.30 часа в Детска градина № 12, Детска градина № 26, Детска градина №20 ще бъдат показани куклените спектакли „ Пролетни несгоди ".

***
Добрич.
От 10.30 часа в дребната заседателна зала на Общината ще се организира церемонията по награждаване на най-оригиналните мартеници от състезанието за направа на мартеници от рециклирано материали.

***
Добрич.
От 15.30 часа ще бъде дадена конференция от регионалния шеф Красимир Кирилов и секретаря на новосъздадения Областен координационен щаб доктор Светла Ангелова. Непосредствено преди конференцията ще бъде основан Областен координационен щаб към Областния съвет по опазване на здравето в Добрич.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Младежки център - Добрич ще се състои Вечер на настолните игри „ Да поддържаме връзка действително, а не виртуално ".

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен спектакъл „ Йордан Йовков " ще бъде показан спектакълът „ Две обиколки на парка ".

***
Дупница.
От 10.00 часа ще се организира постоянно съвещание на Общинския съвет.

***
Дупница.
От 11.00 часа пред постройката на Общински трагичен спектакъл „ Невена Коканова " ще се състои и благотворителен базар, на който ще бъдат препоръчани за продажба ръчно направени сувенири.

***
Дупница.
От 18.00 часа в залата на Общински трагичен спектакъл „ Невена Коканова " ще се състои благотворителен концерт във връзка Деня на самодееца.

***
Карлово.
От 18.30 часа по ул. „ водопад " ще стартира шествие в границите на Нощта на маските.

***
Ловеч.
От 16.00 часа в изложбена зала „ Покрит мост " Регионален исторически музей ще бъде открита изложбата „ Музеят ви кани на... ".

***
Ловеч.
От 16.00 часа в Центъра за поддръжка за личностно развиване към Общински детски комплекс ще бъде показана изложба-конкурс „ Мартеници ".

***
Ловеч.
От 17.00 часа в Заседателната зала на Общината ще се организира публично разискване на предложение за почитане на Найден Ангелов и проф. доктор Николай Райнов със званието „ Почетен жител на Ловеч ".

***
Пловдив.
От 9.30 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се гледа делото против мъж, упрекнат за кражба.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 9 на Районния съд ще се гледа делото против двама души, упрекнати за трафик на хора за трафик на органи.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в църквата „ Света Богородица " ще бъде отслужен молебен във връзка 150-годишнината от учредяването на Българската екзархия. От 18.00 часа в Културен център „ Тракарт " ще бъде открита изложбата „ 150 години Българска екзархия " с музикален привет на Хор на пловдивските момчета „ Стефка Благоева ".

***
Разлог.
От 13.00 часа в Районния съд ще се гледа делото против артиста Явор Бахаров за закононарушения по член 343 б алинея 1 и ал.3 от Наказателен кодекс.

***
Русе.
От 12.00 часа пред постройката на Военното окръжие ще се организира обред по разкриване на юбилейна плоча, отдадена на 140-та годишнина от основаването на Военните окръжия в страната.

***
Русе.
От 13.30 часа в Зала 1 на Областната администрация ще се организира кръгла маса, отдадена на историята на военните окръжия в България.

***
Смолян.
От 9.30 часа в зала 201 на Областна администрация - Смолян ще се организира съвещание по отношение на ковид и подхванатите ограничения за попречване появяването и разпространяването му в страната и региона.

***
Смолян.
От 18.30 часа в читалище „ Екзарх Стефан " ще се състои празнична стратегия, отдадена на 3 март. В нея ще вземат участие деца от ЦДГ „ Детелина ", възпитаници от ОУ, НУФИ и самоинициативен състав при читалището, който ще показа пиесата „ Прошка ".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в парк „ Пети октомври " ще бъде открита галерия на мартенички направени от деца от детски градини и учебни заведения в Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Катедралния храм „ Св. Николай " ще бъде отслужен церемониален признателен молебен във връзка 150-годишнината от издаването на султанския ферман за основаване на Българската екзархия.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в НЧ „ Св. Климент Охридски 1858 " ще се състои галерия и награждаване на отличените в състезанието „ Мартенички бели и червени, багрите отгде са взели... ".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в региона на бадминтон игрищата в парк „ Митрополит Методий Кусев " алегорично ще бъдат засадени екзотични иглолистни фиданки във връзка 125 години от залесяването на парка.

***
Стара Загора.
От 14.30 часа в Културен център „ Стара Загора " ще се организира публично награждаване на спечелилите от Националния конкурс „ Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ ".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Оперния спектакъл опера ще се състои първият симфоничен концерт от цикъла „ Българските виртуози от международните подиуми ". Специален посетител и участник в концерта е международно приетият български пианист Людмил Ангелов.

***
Хасково.
От 11.00 часа в зала „ Марица " на Областната администрация ще се организира разяснителна среща за запознаване на кметовете с ограниченията, които би трябвало да се подхващат за осъществяване на Плана за надзор и попречване на разпространяването на болестта африканска чума по свинете и измененията в Закона за ветеринарномедицинската активност.

***
Ямбол.
От 10.00 часа в заседателна зала в община Тунджа ще се организира конференция на тематика „ Фолклорът и традициите на сцена ".

***
Ямбол.
От 16.00 часа в Художествена изложба „ Жорж Папазов " ще бъде открита фотоизложбата „ Очите на улицата ".

***
Ямбол.
От 17.30 часа от постройката на Общината ще потегли карнавално шествие на кукери и маскирани под надпис „ Фестивалът превзема града ". То ще премине по маршрут: Община Ямбол - ул. „ Г. С. Раковски " - пл. „ Освобождение " - ул. „ Цар Освободител " - моста на Градски парк - зала „ Диана " - сцена зад зала „ Диана ".


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР