*** София. Oт 12.00 часа президентът Румен Радев ще разговаря

...
*** София. Oт 12.00 часа президентът Румен Радев ще разговаря
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 20 май

***
София.
Oт 12.00 часа президентът Румен Радев ще беседва на „ Дондуков “ 2 с външния министър на Федерална република Германия Хайко Маас.

***
София.
Oт 10.30 часа в Гранитната зала на Министерския съвет вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на външните работи на Германия Хайко Маас ще дадат конференция.

***
Козлодуй.
Oт 10.00 часа министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще посети атомната централа в Козлодуй.

***
София.
Oт 11.00 часа в Национален пресклуб Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на представители на 275 дребни производители на електрическа енергия от ВЕИ и Съюза на европейските производители на зелена сила. На нея ще бъдат показани обстоятелства за корист в българската енергетика, водещи до завишаване на цената на такса „ отговорности за обществото “ и оттова до по-скъпа цена на тока.

***
София.
Oт 11.30 часа в Софийски градски съд (бул. „ Витоша “ 2) ще се състои първото съвещание всъщност на делото, заведено от „ Група за чист въздух “ против Столична община.

***
София.
Oт 13.00 часа пред постройката на Държавна организация „ Архиви “ на ул. „ Московска “ 5 ще бъде показана история на най-късата пешеходна улица в София – „ Малко Търново “.

***
София.
Oт 18.00 часа в Квадрат 500, зала 19, пл. „ Св. Александър Невски “, ул. „ 19-ти февруари “ 1, ще бъде открита изложбата „ Терен медея “.

***
София.
Oт 18.30 часа в Сохо, зала SoHall, ул. " Искър " №4, Европейският парламент в България провежда среща на тематика „ Европейски благоприятни условия за млади бизнесмени “.

***
София.
Oт 18.30 часа в Унгарския културен институт (ул. „ Аксаков “ 16) ще се състои концерт на Състав " Хунгарикум ".

***
София.
Oт 18.30 часа в залата на фондация " Дечица ", ж.к. Люлин, ул. " Добри Немирев " 5, ще се състои финален концерт по план " Искам (сам) да хвърча ".

***
София.
Oт 19.00 часа в Литературния клуб ще се състои Поетична вечер по случай Деня на българската култура и просвета.

***
София.
Oт 19.30 часа на сцената на Нов спектакъл НДК софийската аудитория ще има удоволствието да гледа първа премиерата на новосъздадената опера „ Бъркотия “.

***
Асеновград.
В 17.30 часа в Градската библиотека ще се състои премиера на романа „ Дъждовете на страха ” на Иван Желязков.

***
Благоевград.
Oт 18.00 часа в Градската художествена изложба ще бъде показана галерия с пейзажи на Огнян Механджиев.

***
Благоевград.
Oт 18.00 часа във фоайето на Народно Читалище " Н.Й Вапцаров 1866 " – Благоевград ще се състои премиерата на автобиографичната книга на националната певица Павлина Теова.

***
Бургас.
От 16.00 часа в хотел „ Аква “ ще има показване на книгата „ Илинденско- Преображенското въстание 1903 през погледа на европейските дипломати “ с създател на предговора и съавтор на книгата Президента Георги Първанов.

***
Бургас.
От 16.00 часа в центъра на Поморие, на пл. „ Св. Св. Кирил и Методий “ (пред НЧ „ Просвета 1888 “) Мария Габриел и Ивелина Василева ще се срещнат с жителите.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Експозиционен център „ Флора “ ще се организира среща-разговор с проф. Боян Биолчев и показване на книгата „ Преселението “.

***
Бургас.
От 18.30 часа в залата на читалище „ Яна Лъскова “ на ул. „ Месембрия 20 “ в Стария град Несебър Мария Габриел и Ивелина Василева ще се срещнат с жителите.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Културен център " Морско казино " ще бъде показана изложбата „ Аrt in converge “.

***
Варна.
Oт 09.00 часа в Учебно-спортния комплекс на Варненския свободен университет ще се организира отбраната на плановете на студентите от първата в страната магистърска стратегия по предприемачество.

***
Варна.
Oт 12.00 часа в зала 2 на партера в АГ болничното заведение ще се организира конференция във връзка връчване на дарението от Клуб за национални танци " Моряците " на стойност 21 700. Танцовият клуб направи огромна благотворителна акция с мото " Заедно за най-малките " (концерт, благотворителни базари) за събиране на средства за закупуване на автомобил за задачите на АГ болница и оделение " Неонатология ".

***
Варна.
Oт 16.30 часа във фоайето на Детския и средношколски комплекс към Регионалната библиотека „ Пенчо Славейков ” ще бъде открита Изложба " Галерия на детската рисунка ", формирана от фонда на „ Школа по живопис “, с началник – художникът Радко Мурзов.

***
Велико Търново.
Oт 10.30 часа в Дом за медико-социални грижи ще бъде маркирана 20-годишнината от основаването на обществената институция.

***
Велико Търново.
Oт 11.00 часа в Ритуалната зала на НВУ кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов и началникът на НВУ „ Васил Левски ” бригаден военачалник Пламен Богданов ще подпишат контракт за подаяние за бюста на Христо Ботев.

***
Велико Търново.
Oт 12.00 часа в библиотеката на НЧ „ Надежда-1869 “ възпитаници от ОУ „ Христо Ботев “ ще се състои събитие под мотото „ Делото на братята Кирил и Методий “.

***
Велико Търново.
Oт 16.30 часа в Република България „ Петко Р. Славейков “ ще се организира Сесия на Великотърновски общински съвет за премия „ Култура “.

***
Велико Търново.
Oт 18.00 часа в огромна зала на МДТ „ Константин Кисимов “ ще се състои тържествена гала по връчването на премия „ Св. Патриарх Евтимий “ и премия „ Култура “ на Община Велико Търново. Ще бъде показан и мюзикъла „ Вражалец “.

***
Добрич.
Oт 14.00 часа в Огледална зала „ Нели Божкова “ ще бъде открит интернационален конгрес по спелеология в изкуствени кухини.

***
Добрич.
В Народно читалище „ Й. Йовков-1870 година “ ще бъде открита галерия на библиотечни документи, отдадена на 24 май - Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност.

***
Каварна.
Oт 18.00 часа в Хотел,Д*оял Гранд*` ще се състои коктейл по случай 24-ти май с присъединяване на Врачанската филхармония и Тримата Тенори.

***
Монтана.
Oт 16.30 часа в ХГ „ Кирил Петров ”, ул. „ Цар Борис III ” 19, ще се състои Юбилейна галерия (дарение за ХГ „ Кирил Петров ”) и премиера на книгите „ Моите влакове ” и „ Химия на веселието ” от Теодоси Антонов.

***
Перник.
Oт 10.00 часа в Регионална библиотека „ Светослав Минков ”, Читалня
Ще се организира „ 24 май – Празник на българския дух “ – галерия с материали от фонда на библиотеката.

***
Перник.
Oт 11.00 часа в изложбено предверие - НЧ “Пробуда - 1935 година ” кв. „ Бела вода “ ще се състои разкриване на „ За нашето АБВ ” – галерия отдадена на празника на славянската книжовност и просвета.

***
Перник.
Oт 13.00 часа в читалище НЧ „ Искра – 1960 година ” ще се организира „ Ден на славянската книжовност и просвета ”.

***
Перник.
Oт 15.30 часа в Клуб „ Миньор “ ще се организира „ Науката и индивидът “ - аудиовизуална поредност.

***
Пловдив.
В 09.30 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се организира съвещание по делото против Борислав П., упрекнат, че при ръководство на моторно транспортно средство е нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е предизвикал гибел на повече от две лица, като действието е осъществено след приложимост на наркотични субстанции.

***
Пловдив.
Oт 10.00 часа в Първа публика, Агрономически факултет, бул. „ Менделеев “ 12, ще се състои агрофорум “Интеграция на страните от черноморския район като фактор за развиване на селскостопанския пазар ”.

***
Пловдив.
В 10.30 часа в зала 11 на Районния съд ще се организира съвещание по делото против Ивета Д., упрекната, че в качеството си на длъжностно лице – касиер в Окръжен следствен отдел – Пловдив при Окръжна Прокуратура – Пловдив, е присвоила непознати пари, конфискувани с протоколи по следствени каузи.

***
Пловдив.
В 10.45 часа в зала 10 на Районния съд ще се организира съвещание по делото против Христо П., упрекнат, че на обществено място е показал свирепост към гръбначно животно – куче, и незаконно му е предизвикал гибел по изключително непосилен метод със стрела от лък.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в Малка конферентна зала на Дом на културата „ Борис Христов “ 16 педагози ще получат своите свидетелства за сполучливо приключен курс за Монтесори педагогика 3-6 години.

***
Пловдив.
В 18.00 часа в изложба Квадрат 500 ще бъде показана изложбата „ ТЕРЕН МЕДЕЯ “.

***
Пловдив.
В 18.30 ч. в Дома на културата „ Борис Христов “ ще се състои обичайният годишен концерт на студентите от катедра „ Хореография “ в АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “-Пловдив.

***
Русе.
Oт 18.30 часа детска градина „ Зора “ провежда ден на отворените порти.

***
Свищов.
Oт 11.00 часа, преди началото на археологическите изследвания на „ българската ” резиденция на граф Дракула в местността „ Калето “, проф. Николай Овчаров ще даде брифинг.

***
Сливен.
Oт 18.00 часа в Зала „ Сливен “ ще се състои откриването на „ София Филм Фест в Сливен “.

***
Стара Загора.
Oт 09.00 часа в конферентна зала на хотел " Верея " ще бъде дадена конференция на тематика: „ Груби нарушавания в Обществена поръчка с предмет: Специализиран транспорт на служащи и чиновници от " Мини Марица - изток " ЕАД град Раднево в четири посоки - рудник " Трояново 1 " село Трояново, рудник Трояново- север " село Ковачево, рудник " Трояново 3 " село Медникарово, ръководство град Раднево. С възложител " Мини Марица - изток " ЕАД “.

***
Стара Загора.
Oт 11.00 часа в УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович " ще се състои формалното разкриване на новоизградения АГ комплекс.

***
Стара Загора.
Oт 17.30 часа в къща музей „ Гео Милев “ ще се състои редставяне на поетичната книга на Филип Димкоски „ В градината има единствено обич “.

***
Стара Загора.
Oт 19.00 часа в Драматичен спектакъл ще бъде показан спектакълът " Нощно слънце " по Йордан Йовков.

***
ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019

***
София.
Oт 10.30 часа Валери Жаблянов и Емил Георгиев ще се срещнат със Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса в тяхната постройка. От 12.00 часа, ще стартира срещата на Иван Кръстев с Национален съвет на хората с увреждания на бул. „ Дондуков “ 11. В 17.30 часа, ще се организира среща по проблемите на междинното обучение с присъединяване на Иван Кръстев и Мариела Модева. Събитието ще се състои в гранд-хотел „ София “.

***
Бургас.
Oт 18.30 часа в Бургаския свободен университет или сцена навън на площад „ Ат. Сиреков “, лидерът на листата Елена Йончева и претендентите за евродепутати Момчил Неков и Крум Дончев ще вземат участие в митинг-концерт.

***
Велико Търново.
Oт 18.20 часа в зала „ Преслав “ на „ Интерхотел Велико Търново “ претендентът за евродепутат Иво Христов ще се срещне с жители.

***
Видин.
Oт 10.30 часа, в хотел „ Скалите “ в Белоградчик, ще стартира срещата на Сергей Станишев с жители. В 12.00 часа той ще посети Кула, където ще беседва с жители в партийния клуб. В 17.00 часа ще стартира срещата на Станишев в зала на Филхармонията във Видин.

***
Враца.
Oт 15.00 часа в читалището на село Бели Извор, община Враца, Велизар Енчев ще беседва с жители. От 17.30 часа ще стартира и срещата му в клуба на Българска социалистическа партия във Враца, а от 18.30 часа той ще бъде в село Костелево, в читалището.

***
Горна Оряховица.
Oт 17.00 часа в зала 1 на общината в Горна Оряховица Иво Христов ще се срещне с хората от района.

***
Елин Пелин.
Oт 17.30 часа в библиотеката в Елин Пелин, Емил Георгиев ще се срещне с жители.

***
Плевен.
Oт 20.00 часа в клуба на Българска социалистическа партия в Червен бряг, проф. Румен Гечев ще се срещне с жители. От 15.00 часа той ще организира среща и в село Мечка, община Плевен, в зала Земеделска кооперация. В 17.00 часа Гечев ще бъде в зала Патронаж, град Белене, за диалог с жителите от региона.

***
Полски Тръмбеш.
Oт 14.30 часа в музея на Полски Тръмбеш, Иво Христов ще беседва с жители.

***
Поморие.
Oт 16.00 часа лидерът на листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили за европейските избори Мария Габриел и бургаският претендент за евродепутат Ивелина Василева ще участват на откриването на предизборната шатра, ситуирана в центъра на града, на пл. „ Св. Св. Кирил и Методий “ (пред НЧ „ Просвета 1888 “).

***
Свищов.
Oт 16.00 часа в ритуална зала на Община Сухиндол ще стартира срещата на Петър Витанов с жители от района. В 18.00 часа той ще бъде в зала на Общината в Свищов.

***
Смолян.
Oт 15.30 часа в заведение „ Кристал “ в Смолян, Цветелина Пенкова ще организира среща с просветни дейци. От 18.00 часа в читалище „ Балкански просветник “ ще стартира и срещата й с жители от района.

***
Сопот.
Oт 20.00 часа в салона на читалището в Самоков, Деница Златева ще беседва с жители.

***
Несебър.
Oт 18.30 часа в залата на читалище „ Яна Лъскова “ на ул. „ Месембрия 20 “ Мария Габриел и Ивелина Василева ще се срещнат с жители.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР