*** София. От 11.30 часа на Дондуков“ 2 президентът Румен

...
*** София. От 11.30 часа на Дондуков“ 2 президентът Румен
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 10 август

***
София.
От 11.30 часа на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще награди посланика на Украйна у нас Микола Балтажи с медал „ Мадарски конник “ първа степен.

***
София.
От 6.00 часа от Бонсови поляни в полите на Люлин ще бъден стартът на едно неповторимо тестване на човешките благоприятни условия. Известният бегач и скиор Андре Гридин ще е първият, който ще тества 212-километров маршрут, преминаващ около 25 манастира, ситуирани в полите на планините към българската столица. Това ще и първата цялостна обиколка на Софийското поле по новоустановеното трасе на вело и бегови пробег „ Софийски манастири “.

***
София.
От 8.00 часа на караулката на бул. „ Цариградско шосе “, до Църна маца (в посока излаз от София) основен контрольор Росен Рапчев от Пътна полиция, ГДНП, ще даде информация за подхванатите ограничения за надзор по пътищата по отношение на упования засилен трафик заради прибирането на директно преминаващите през наша територия непознати жители (т. нар. гастарбайтери) и повишения поток от туристи.

***
София.
От 10.00 часа в Министерството на труда и обществената политика ще се организира съвещание на работната група, която изготвя законопроекта за хората с увреждания. В него ще взе участие и омбудсманът Мая Манолова.

***
София.
От 11.00 часа зам.-кметът на София по направление „ Транспорт “ Евгени Крусев ще ревизира построяването на ново тролейбусно трасе в ж.к. „ Младост “.

***
София.
От 18.00 часа в Галерия 8 ще бъде открита независима галерия на Албена Коева - „ Пет детайла “.

***
Бургас.
В 16.00 часа на брега на Атанасовско езеро ще се организира шестото издание на Фестивала на солта.

***
Бургас.
От 17.00 часа в читалище „ Христо Ботев “ в Ахтопол ще стартира Седмица на морето.

***
Варна.
От 10.30 часа в зала заседателна в регионална администрация Варна ще се организира работна полемика на кметовете на общини, представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда, РЗИ, Басейнова дирекция, ПБЗН Варна с ръководителя на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) Петър Горновски по отношение на измененията в Закона за водите.

***
Варна.
От 18.00 часа в Галерия 8 се открива следващата независима галерия на Албена Коева. „ Пет детайла “ е мотото на експозицията, включваща 15 живописни произведения, изпълнени с доста сила, незабравим нюанс и мощ.

***
Варна.
От 19.30 часа на площад „ Антон Новак ” (входът на Морската градина) Представителният духов оркестър на Военноморските сили ще извърши спектакъла „ Вълни ”.

***
Варна.
В кв. „ Чайка “ до бл. 27 ще бъде прожектиран новият български филм „ Привличане ". От 20.30 часа, преди главния филм, публиката ще може да се наслаждения на нови български късометражни заглавия.

***
Варна.
От 21.00 часа в Археологическия музей ще се състои премиерата на Кончерто гросо.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа на сцена „ Арт лято “ ще се организира концерт „ Вечер на младите гении “.

***
Враца.
От 10.00 часа в детски отдел на Република България „ Христо Ботев “ ще се организира работилница „ Приказни игри “.

***
Добрич.
На пл. „ Стария Добрич “ пред Младежки център – Добрич ще бъде показана галерия на фотографии във връзка 12-ти август – Международен ден на младежта, на тематика „ Младежкия център като безвредно младежко пространство “.

***
Каварна.
От 11.00 часа пред паметника на адмирал Ушаков на нос Калиакра с цветя и венци Община Каварна ще уважи 227-ата годишнина от историческата борба, при която е надвит флота на Османската империя.

***
Карлово.
От 16.00 часа на градския стадион за втора поредна година ще бъде посрещнат Френският корпус за взаимност.

***
Кюстендил.
От 07.00 часа клубът на феновете на мотоциклетите провежда събор в Осоговска планина.

***
Свищов.
От 10.00 часа в Детския отдел на Градска библиотека ще се организира „ Час по българска история ”, отдаден на 145 години от обесването на Васил Левски.

***
Сливен.
От 14.30 часа в зала № 210 на Регионално ръководство на образованието - Сливен ще се организира церемонията по награждаване на ученика Денис Сираков, който е завоювал златен орден на Международната младежка олимпиада по математика в Банкок, Тайланд.

***
Сопот.
В 10.00 часа в църквата „ Св. св. апостоли Петър и Павел “ ще бъде отслужена панихида в памет на изкланите от турците сопотненци през Руско-турската освободителна война.

***
Перник.
В града ще се организира 29-ият фестивал на сръбската скара „ Рощилиада “. Събитието ще стартира с дефиле от 16.30 часа, а от 17.00 часа пред Двореца на културата ще бъдат раздадени гратис плескавици и кебапчета, направени от майстори на фамозната сръбска скара.

***
Стара Загора.
От 10.00 до 12.00 часа в къща музей „ Гео Милев “ ще се организира литературни занимания за деца от 5 до 9 години.

***
Стара Загора.
От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека „ Родина “ ще се организира стратегия „ Играя и се изучавам “ – групови занимания с деца от 0 до 6 години и техните родители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР