София. От 11.00 часа в Градската градина на София, пред

...
София. От 11.00 часа в Градската градина на София, пред
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 26 май

София.

От 11.00 часа в Градската градина на София, пред Народния спектакъл „ Иван Вазов “, вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие Деня на Африка.

***

София.

От 09.00 часа делегатите в Общото заседание на БЧК ще одобряват проект и бюджет на организацията за 2019 година и ще обсъдят редица значими за организацията въпроси.

***

София.

От 9.30 часа в зала „ Универсиада “ ще стартира 28-ото Европейско състезание по канадска битка. Негов патрон е министърът на младеждта и спорта Красен Кралев.

***

София.

От 11.00 часа ще се организира пешеходна обиколка „ ArtExtreme СТРАЖА “ с урбаниста Здравко Петров от historicalroutes.bg и АНДАРИ. Сборно място е подлеза на ул. „ Сан Стефано “ до Орлов мост.

***

София.

От 13.00 часа в църквата „ Св. Георги “ на Петте кьошета Съюзът на Военноинвалидите и военнопострадалите ще уважи с панихида във връзка Черешова Задушница всички починали за България и подчертава на починалите в казармата момчета, починалите в задачи и умрелите военноинвалиди и военно потърпевши.

***

София.

От 14.00 и от 17.00 часа в кино „ Люмиер Лидл” по самодейност на Фондация „ Министерски съвет – Мога сам” и като част от отбелязването на Световния ден на множествената склероза, ще се състои първото показване в Европа на документалния филм „ Живо доказателство” /”Living proof”/, след който ще има и полемика по тематиката.

***

София.

От 16.00 часа на ул. „ Околовръстен път “ в кв. „ Симеоново “ ще се организира надпреварата със собственоръчно направени коли „ Луда конкуренция “.

***

София.

От 19.00 часа в зала1 на НДК ще се състои концерт-спектакъла „ Първо либе “ на танцьорите от Клуб за хора и национални танци „ На площада “ и Студентски фолклорен отбор към ЮЗУ „ Неофит Рилски “, гр. Благоевград. Участие ще вземат и едни от най-популярните национални реализатори от района: Милко Бошнаков, Кинче Вълчева, Карамфил Божиков И Румяна Филкова.

***

Асеновград.

В 11.00 часа на сцената в Градския парк ще се състои разкриване на Панаира на занаятите.

***

Асеновград.

В 12.30 часа на Ловно-стрелкови комплекс „ 40-те извора” ще се състои обичаен събор на ЛРД „ Сокол” – 125 години Ловно-рибарско сдружение в Асеновград.

***

Асеновград.

В 18.30 часа на пл. „ Акад. Николай Хайтов “ ще се състои церемониален обред за изпращане на зрелостниците от ПГ по ХВТ „ Св. Димитрий Солунски”.

***

Асеновград.

В 19.00 часа в Зрителната зала на читалище „ Родолюбие “ ще се състои авторски театър на Виолета Стамболийска по случай 30 години от честването на Празника на града, озаглавен „ Духът на времето”.

***

Благоевград.

В базата на Университетски център Бачиново ще се организира шампионат по шахмат за хора със зрителни увреждания.

***

Благоевград.

От 10.00 до 18.00 часа на пл. „ Македония “ ще се проведат културно-образователни работилници за деца. Инициативите са в границите на тазгодишното издание на Детския панаир.

***

Бургас.

От 10.00 часа в зала „ Георги Баев “ на КЦ „ Морско казино “ преподаватели от Националната художествена академия ще дадат профилирани съвещания на кандидатстващи за банкет във филиала на образователното заведение в града.

***

Велико Търново.

От 10.00 часа в парк „ Света гора “ ще се организира интернационална киноложка галерия сан FCE-CACIB.

***

Велико Търново.

От 10.30 до 12.00 часа в парк в кв. „ Бузлуджа “ ще има Детска развлекателна стратегия.

***

Велико Търново.

От 11.00 часа в салона на НЧ „ Искра “ Театър ВЕСЕЛ показва: „ Маша и мечока “ – детски куклен театър, показан от ДКТ – Ямбол.

***

Велико Търново.

От 11.00 до 12.00 часа в Mall Велико Търново ще има надуваем глобус, макет на планетата Земя с диаметър 6,5 м. Съоръжението ще бъде ситуирано в централния атриум.

***

Велико Търново.

От 16.00 часа в музей „ Сарафкина къща “ ще бъде показан спектакълът за възрастни и деца „ Аничка Палечка и Хуберт Сламения “.

***

Велико Търново.

От 18.30 часа в театралния салон на НЧ „ Надежда 1869 “ ще се организира концерт на камерен отбор „ Софийски солисти “ с диригент Пламен Джуров - „ Музиката на Европа “.

***

Велико Търново.

От 19.00 часа в клуб ТАМ ще се състои прожекция на кино лентата „ Пътят на Сантяго – странствуване за Духа “ на Пламен Симеонов.

***

Ветрино.

От 10.00 часа ще стартира програмата за Празника на Община Ветрино. Програмата планува фолклорен празник и с присъединяване на посетител реализатори.

От 13.30 часа присъединяване в стратегия ще вземе българският поп артист Панайот Панайотов, а от 14.30 часа лятната сцена ще бъде огласена от звуците на необятната българска национална музика с осъществяванията на Виевска фолк група.

***

Видин./ с. Покрайна.

От 18.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще бъде посетител на обичайния празник в село Покрайна - Свети дух.

***

Враца.

От 10.00 часа в огромната зала на Младежкия дом ще се организира 56-тият Национален конкурс-рецитал за осъществяване на Ботева и възрожденска лирика и прозаичност за възпитаници и студенти и 23-ри конкурс за осъществяване на Ботева лирика на есперанто.

***

Враца.

От 11.00 часа в парк „ Дъбника “ ще се организира Международна киноложка галерия CACIB.

***

Враца.

От 11.30 часа в пещерата Леденика ще се състои концерт на камерен състав на Симфониета - Враца и Дамски хор „ Враца " с диригенти Томислав Аспарухов и Момчил Томов.

***

Враца.

От 20.00 часа на пл. „ Христо Ботев “ ще бъдат открити „ Ботеви дни “ 2018. От 20.30 часа пред Община Враца ще се състои концерт на Илия Луков. От 21.30 часа пред НЧ „ Развитие 1869 “ ще се състои 3D мапинг, отдаден на 142 години от подвига на Христо Ботев и 170 години от рождението му.

***

Карлово.

От 09.00 часа в розовите градини на Карлово ще се организира ритуала по розобер. От 10.00 часа ще стартира Шествието на Царицата на Розата. От 10.30 часа на пл. „ 20-ти юли “ ще бъде показан фолклорният танцов театър „ Празник в Розовата котловина “. От 12.00 часа в къща „ Бухалов хан " и Историческия музей ще се организира проява на розоварене и дегустация на артикули от маслодайна роза. От 18.00 часа ще се състои концерт на фолклорен състав „ Ритмозио “ и боен духов оркестър при 61-ва Стрямска бригада. От 19.30 часа ще стартира празнична занимателна стратегия с присъединяване на Йоана Димитрова и „ 4 Меджик “.

***

Карлово.

В 09.00 часа в Розовите градини ще се състои обред „ Розобер “. В 10.00 часа от Историческия музей ще стартира шествие на Царицата на розата до пл. „ 20-ти юли “. В 10.30 часа на площада ще стартира фолклорен танцов театър, озаглавен „ Празник в Розовата котловина “.

***

Карлово.

От 13.30 часа „ Българска роза “ АД – Карлово провежда коктейл в централния офис на компанията- Индустриална зона 1, във връзка 70-годишния си празник.

***

Карлово.

В 18.00 часа на пл. „ 20-ти юли “ ще стартира празничен концерт на фолклорен състав „ Ритмозио “ и Военен духов оркестър при 61-ва Стрямска механизирана бригада. В 20.00 часа на площада ще стартира празнична занимателна стратегия с присъединяване на Йоана Димитрова и група „ 4 magic “.

***

Монтана.

Шестото издание на фестивала на националната кухня „ Бабина душица “ ще се организира на площад „ Жеравица” пред постройката на Областна администрация.

***

Пазарджик/Ракитово.

От 10.00 часа до 16.00 часа в заседателната зала на постройката на Община Ракитово ще се организира кръгла маса на тематика „ В търсене на Терра Бесика “.

***

Пазарджик/Стрелча.

В 16.30 часа омбудсманът Мая Манолова ще се срещне с розопроизводители в град Стрелча.

***

Пазарджик/Стрелча.

От 17.00 часа в Стрелча ще се организира митинг вместо обичайния Празник на розата поради проблемите на производителите, свързани с ниските изкупни цени на розовия цвят, които в района са към 2 лв. за кг.

***

Перник./с. Лесковец.

От 19.00 часа на площада ще се организира празнична стратегия за Деня на селото.

***

Свиленград.

От 15.00 часа посланиците на държавите-членове на Европейски Съюз и на техните съпруги ще посетят Свиленград. Посрещането им ще бъде на Стария мост на р. Марица в 15,15ч. Официалните лица ще преминат по моста и ще бъдат посрещнати от Областния шеф на Хасково Станислав Дечев. Там ще бъдат направени фотоси и публични привествия. Изявления ще създадат Станислав Дечев- регионален шеф на Хасково, Надежда Нейнски- дипломат на България в Турция и господин Кристиян Бергер- началник на делегацията на Европейски Съюз в Турция. Гостите ще преминат пешком от моста до НЧ “Просвета-1870 “, където от 15.30 часа ще стартира Информационна интеркултурна среща с локални хора от България и Турция за шерване на „ Съседски истории “ от двете страни на границата. По-късно гостите ще прегледат Тракийската гробница в с.Мезек и винарната.

***

Свищов.

От 19.00 часа в салона на НЧ „ Възраждане - 1908 “ с. Българско Сливово ще се организира честване на 110 години от основаването на НЧ „ Възраждане – 1908.

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в Младежкия дом ще се организира ХІІ-ти Шахматен шампионат за деца „ Тракийско конче”.

***

Тополовград./ с. Устрем.

От 11.00 часа край манастир „ Света Троица “ наоколо до тополовградското село Устрем ще се организира Народният събор „ Света Троица “. Край светата обител ще се проведат Фолклорен празник и Международен шампионат по битка.

***

Шумен.

От 11.00 часа в двора на комплекс „ Авшарян “ ще бъде открита първата в града бонсай градина.

***

Ямбол.

От 18.00 часа на пл. „ Освобождение “ ще се организира открит урок на Клуб за български национални танци „ Ямболи “ при НЧ „ Зора – 1945 “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР