*** София От 11.00 часа на пл. „Св. Александър Невски

...
*** София От 11.00 часа на пл. „Св. Александър Невски
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 1 май

*** София

От 11.00 часа на пл. „ Св. Александър Невски " Българска социалистическа партия ще даде началото на своя митинг-шествие по случай Деня на труда и интернационалната работническа взаимност, с който " Българска социалистическа партия за България " ще открие и предизборната си акция за идните евроизбори.

*** Бяла Черква

От 11.30 часа в местността " Славееви гори " ще се организира Национален аграрни съборпоклонение в памет на " поета на селската злочестина " Цанко Церковски.

*** Варна

От 11.30 часа в Морската градина КНСБ ще организира акция „ Моите права ".

*** Каварна

От 8.00 часа община Каварна провежда провеждането на общоградско разчистване.

*** Клисура

10.00 часа на площад „ 20-ти Април " президентът Румен Радев ще следи възстановка на моменти от Априлската епопея и ще произнесе слово.

*** Кнежа

От 10.30 часа претендентът за евродепутат Андрей Ковачев ще участва на откриването на обичайния фолклорен фестивал в лесопарк „ Гергана " край града. От 13.00 часа Андрей Ковачев ще се срещне с поданици в ресторант „ Хибрид " в центъра на обитаемото място. От 14.00 часа в салона на читалището в село Бреница Ковачев ще взе участие в предизборна среща с жителите на селото.

*** Копривщица

От 11.00 часа ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева ще сервира цветя на гроба на Тодор Каблешков в двора на църквата „ Успение Богородично " в Копривщица. Тя ще взе участие в отбелязването на годишнината от Априлската епопея в 11.30 часа на площад „ 20-ти април ".
Цвета Караянчева ще произнесе слово във връзка 143-ата годишнина от Априлското въстание.

*** Панагюрище

От 20.30 часа ръководителят на Народното събрание ще взе участие в тържествената заря-проверка по случай 143-ата годишнина от Априлското въстание в Панагюрище. Цвета Караянчева ще произнесе слово по случай паметната дата.

*** Момчилград

От 11.30 часа в Момчилград КНСБ - Кърджали провежда обичайния курбан за здраве.
Очаква се той да бъде посетен и от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

*** Панагюрище

От 10.30 часа от Исторически музей - Панагюрище ще тръгне Литийно шествие до площад „ 20- ти април ", където в 10.45 часа ще бъде издигнато националното знаме на Република България.
В църквата „ Свето Въведение Богородично " в 11.00 часа ще бъде отслужен Молебен за благополучие на българския народ. От 11.30 часа на Национален мемориален комплекс „ Априлци " ще се състои Военно - историческа възстановка „ Мъжество и всеотдайност - Панагюрище` 1876 ", с присъединяване на Национално сдружение „ Традиция ", а в 12.45 часа пред Вечния огън ще бъдат положени на венци и цветя. Националният митинг-заря, в символ на самопризнание за мястото и ролята на Панагюрище като героична столица на Априлското въстание от 1876-та година, ще бъде на площад „ 20-ти април " от 20.30 часа.

*** Плиска

От 9.30 часа в Голямата Базилика Света литургия ще отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

От 10.00 часа в Голямата базилика на територията на НИАР „ Плиска " за шеста година ще бъде проведена кръщавка на деца.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР