*** София. От 10.00 часа в София Тех Парк“ вицепрезидентът Илияна

...
***
София. От 10.00 часа в София Тех Парк“ вицепрезидентът Илияна
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната , 9 юни 2022

***
София.
От 10.00 часа в „ София Тех Парк “ вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие Национална полемика „ Демографията няма цена “. Целодневният конгрес е под патронажа на вицепрезидента и се провежда от Движение за национална идея (ДНК), Bulgaria Wants You и Economic.bg.

***
София.
От 10.00 часа в постройката на Главна дирекция „ Национална полиция “ ще се състои брифинг за хода на промяната в Министерство на вътрешните работи, както и за положението на престъпността и резултатите от противодействието й, оправянето с миграционния напън, материално-техническото застраховане на ведомството и законодателните начинания на Министерство на вътрешните работи.

***
София.
От 10.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция в зала „ Максим “ ще се организира конференция във връзка Фестивал на новия европейски Баухаус – гр. София. “Трансформация на пространството пред Българска телеграфна агенция в естетично, зелено и приобщаващо място за срещи на локалната общественост ” в София като част от Фестивала на #NewEuropeanBauhaus, 9 - 12 юни 2022 година

***
София.
От 10.00 часа в двореца „ Врана “ /бул. „ Цариградско шосе “ №381/ ще се организира кръгла маса на тематика: „ Ядреният преход към устойчива сила. Реалностите. “ Събитието се провежда от Европейския демократичен конгрес /ЕЛФ/ и Либералния институт за политически разбори /ЛИПА/.

***
София.
От 11.00 часа в Зоологическа градина София ще се организира алегорична гала по даряването за освобождение в природата на 5 белошипи ветрушки, излюпени в рамките на зоопарка.

***
София.
От 18.00 часа в Чешкия център ще бъде показан планът на известния чешки дизайнер на порцелан и керамика Роман Шедина CLAYPAUSE /Из „ Животът на вазата “/. Лично създателят ще участва на откриването на изложбата.

***
София.
От 18.30 часа в Националната библиотека „ Св.св. Кирил и Методий “, на терасата, II – етаж ще се състои представянето на новата книга с лирика на Калин Донков „ Никой на прага. Избрано “

***
Бургас.
От 15.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на тематика " Нови благоприятни условия за предприемачество ", проведена от Сдружение " Верният аставник "

***
Варна.
От 10.00 часа в Юнашкия салон ще се организира съвещание на публичния и съвещателен съвет по туризъм във връзка туристическия сезон.

***
Варна.
От 11.00 часа на територията на Държавния списък, където ще се открие изложбата " Държавен - списък Варна - 70 години обичаи в съхраняването и популяризирането на историята ", награждаване на отличените през 2021 година в категориите " Приятел ", " Читател ", " Дарител ", както и връчване на грамоти на персони и институции с отношение към работата на Държавен списък - Варна.

***
Варна.
От 17.00 часа на Сцена Ротонда ще се състои премиера на Юбилейния албум " 100 години държавна такса " Стоян Бъчваров " Варна - МТФ " Варненско лято ".

***
Видин.
От 14.15 часа комисар Елиза Ферейра ще даде къс брифинг на представители на медиите в приблизително учебно заведение “Цар Симеон Велики ” (ул. Търговска №6).

***
Видин.
От 17.30 часа в „ Зала за изяви “ към отдел „ Заемна за възрастни “ ще се организира представянето на книгата „ Видин в моите мемоари “ от Димитър Стоянов.

***
Ловеч.
От 11.00 часа в Държавен архив- Ловеч ще се състои Ден на отворените порти. Програмата включва показване на архивния фонд на ловешкия публицист, публицист и държавник Кольо Станчевски, както и връчване на годишните награди за донор, четец и другар на архивите.

***
Ловеч.
От 15.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на тематика: „ Проблеми и вероятности на горското стопанство, дървообработващата и мебелната индустрия в България “ ще се състои в Регионалния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Ловеч. Ще вземат участие кметът на община Троян Донка Михайлова и притежателите на мебелни компании Христо Йовчевски, Владимир Хаджийски и Иван Тотковски.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Аулата на Аграрен университет- Пловдив, бул. Менделеев 12, Ректорат
Аграрен университет- Пловдив ще организира Информационен ден.

***
Пловдив.
От 18:30 часа в пловдивската зала " Съединение " на пл. " Съединение " 1 ще бъдат показани книгите " Неразказаните истории на хасковските търговци и индустриалци " на Веселина Узунова и " Изпепелена младост " на Пейо Делчев. Събитието се провежда от Регионален исторически музей - Хасково със съдействието на Регионален исторически музей - Пловдив.

***
Разград.
От 17.00 часа във фоайето на Общинския културен център в Разград ще се състои заключителното събитие от Конкурса за класови действия по специфичните дни на Позитивния предпазен календар на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни

***
Русе.
От 18.00 часа в зала „ Княз Александър I “ на Историческия музей ще бъдат показани двата тома на изданието „ Русе – град на словото “/ „ Литературен Русе “. Изданията са осъществени по Националната научна стратегия „ Културноисторическо завещание, национална памет и публично развиване “ (финансирана от Министерството на образованието и науката) с началник проф. Веселин Панайотов от Шуменския университет „ Епископ Константин Преславски “.

***
Силистра.
От 9.00 часа в Младежкия дом ще се организира неповторимата по рода си конференция на тематика „ Споделяне на положителни практики за родолюбие и патриотично образование на младежите ”, която се провежда като продължение на състезанието за детска рисунка „ Слънчевите руни в българските шевици и история ”.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в античния комплекс „ Августа Траяна “ ще стартира Десетото издание на интернационалния фестивал Джаз конгрес Стара Загора.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР