***София. От 10.00 часа на площад „Св. Александър Невски ще

...
***София. От 10.00 часа на площад „Св. Александър Невски ще
Коментари Харесай

Предстоящи събития на 4 април 2018

***
София.
От 10.00 часа на площад „ Св. Александър Невски " ще се състои церемонията по формалното посрещане на президента на Република Хърватия. Колинда Грабар-Китарович, която е в страната ни по покана на президента Румен Радев. Двамата президенти ще проведат среща „ на четири очи " на „ Дондуков " 2 от 10.30 часа, след което ще се проведат пленарните диалози на формалните делегации на България и Хърватия. В 11.35 часа Румен Радев и Колинда Грабар-Китарович ще дадат взаимна конференция.

***
София.
От 09.00 часа ще стартира пленарното съвещание на Народното събрание.

***
София.
От 10.30 часа ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева ще се срещне с министъра на външните работи на Черна гора Сърджан Дарманович.

***
София.
От 10.00 часа ще стартира седмичното съвещание на Министерския съвет.

***
София.
От 09.00 часа в хотел КООП София заместник-министър Деница Николова ще ръководи съвещание на Комитета за наблюдаване на Програма за междурегионално съдействие УРБАКТ ІІІ.

***
София.
От 10.00 часа в Информационното бюро на Европейския парламент в България (ул. „ Георги С. Раковски " 124) евродепутатът от АЛДЕ/ДПС Илхан Кючюк провежда конференцията „ Европейски Съюз в търсене на смисъл ". Участие в събитието ще вземе ръководителят на Движението за права и свободи - Мустафа Карадайъ.

***
София.
От 10.00 часа 14-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Петър А., Красимир В. и други, на които е повдигнато обвиняване за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 10-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Цветелин Ц., Тихомир В. и други, на които е повдигнато обвиняване за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Владимир Т., Тодор С. и други, на които е повдигнато обвиняване за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 11.00 часа в зала 5 на ул. „ Московска " 33 ще се организира на брифинг за измененията в плана на Наредба за реда и изискванията за пътешестване с публичния градски превоз в София. Промените ще бъдат показани от Председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, Председателят на комисията по превоз Екатерина Йорданова и Зафир Зарков.

***
София.
От 12.15 часа на Терминал 2 на летище " София " с полет от Рим ще се завърнат участниците в XXVI Национална антарктическа експедиция.

***
София.
От 13.30 часа Кметът на София Йорданка Фандъкова ще ревизира строителството на разширението на 149 СУ „ Иван Хаджийски " в регион „ Овча Купел " 2, ул. „ Феникс ".

***
София.
От 12.30 часа в зала „ София " на Бест Уестърн Сити хотел Европейският полицейски съюз (ЕПС) и Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) провежда конференция на тематика „ Въвеждане на минимални стандарти за полицейско съоръжение, екипировка и образование в Европа ".

***
София.
От 13.00 часа в постройката на Министерство на вътрешните работи ще се състои брифинг по отношение на подхванатите дейности по обезпечаването на публичния ред и сигурността на Великден.

***
София.
От 14.00 часа 6-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Шерго З., Алдин А. и други, на които е повдигнато обвиняване за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 14.00 часа 14-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Христоско В., на който е повдигнато обвиняване за изнудване.

***
София.
От 14.00 часа 7-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Анжело В., Валери Д. и други, на които е повдигнато обвиняване за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 14.00 часа 5-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Петър Б., Данаил С. и други, на които е повдигнато обвиняване за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 19.00 часа в изложба SYNTHESIS ще бъде показана изложбата на Никола Михов „ МОЯ ЛИЗА ".

***
София.
От 19.00 часа в Централния Военен клуб ще се организира концерт, част от празненствата „ Невруз ", с които се отбелязва идването на пролетта.

***
Асеновград.
От 17.30 часа в Историческия музей ще се бъде открита гостуваща галерия от профилирания музей за резбарско и зографско изкуство в град Трявна, озаглавена „ От ръката тревненска ".

***
Благоевград.
От 12.30 часа в отдел „ Изкуство " на Регионална библиотека „ Д. Талев " ще се организира самодейността „ Писани яйца ".

***
Благоевград.
От 14.00 часа ще се организира Брифинг във връзка идните Великденски празници организира в КАТ-Благоевград.

***
Благоевград.
От 17.30 часа в отдел „ Изкуство " на Регионална библиотека „ Д. Талев " Шеф Иван Манчев да показа книгата си „ Мечти и кошмари ".

***
Варна.
От 12.00 часа в постройката на Варненска и Великопреславска света митрополия (площад „ Св. св. Кирил и Методий " №1), Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ще произнесе своето Пасхално обръщение.

***
Варна.
От 14.00 часа в офиса на Политическа партия ГЕРБ на ул. „ Георги Бенковски " №1, общинският консултант Калин Калевски ще организира приемен ден за жители.

***
Велико Търново.
От 16.00 часа в библиотеката на НЧ „ Надежда 1869 " Клуб другари на книгата ще организира среща с писатели-хумористи от Велико Търново на тематика: „ Светът е оживял, тъй като се е смял ".

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Изложбени зали „ Рафаел Михайлов " ще се организира концерт на преподавателите от катедра „ Музика " при ВТУ „ Св.св.Кирил и Методий ".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Художествена изложба „ Борис Денев " ще бъде открита юбилейна галерия на Тодор Тодоров /живопис/ и Иван Сираков /скулптура/.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще бъде показана книгата " Акведуктите по българските земи II - IV век " на доктор Иван Църов.

***
Велико Търново.
В 21.00 часа в Клуб " Мелън " ще се организира благотворителен концерт в поддръжка на Александър Гайдев.

***
Видин.
От 09.00 часа в катедрален храм „ Св. вмчк Димитър Солунски " и митрополитски храм „ Св. Николай Чудотворец " ще бъде отслужена Преждеосвещена св. Литургия.

***
Видин.
От 10.00 часа в детския отдел на Регионална библиотека „ Михалаки Георгиев " ще се организира Великденско ателие за деца.

***
Видин.
В 11.00 ч. кметът на Община Видин Огнян Ценков ще посети филиал " Звънче " на детска градина " Мир ", гр. Дунавци, с цел да направи персонално подаяние. (Филиалът се намира в гр. Видин, наоколо до кв. " Нов път ", зад някогашния цех за режещи принадлежности - ЗРИ)

***
Видин.
От 17.00 часа в катедрален храм „ Св. вмчк Димитър Солунски " и митрополитски храм „ Св. Николай Чудотворец " ще бъде отслужено Малко повечерие.

***
Видин.
От 17.00 часа в новата постройка на Административен съд - Видин, находяща се на ул. " Цар Симеон Велики " № 3, в Заседателната зала на ет. 2. ще се организира конференция с Георги Чолаков - ръководител на Върховен административен съд и ръководители на отделения във Върховен административен съд, участвали на доклада на активността на Административен съд - Видин.

***
Враца.
От 09.00 часа в митрополитския храм „ Св. Николай Мирликийски " ще бъде отслужена Преждеосвещена света литургия.

***
Враца.
От 10.30 часа ще се организира самодейността „ Детска градина с по-зелен двор " с присъединяване на деца от ДГ „ Българче " Враца.

***
Враца.
От 14.00 часа в постройката на ОДМВР-Враца шефът Янко Янколов ще даде брифинг, на който ще запознае медиите с работата на Министерство на вътрешните работи в дните Великденските празници.

***
Враца.
От 17.00 часа в дребна зала на Художествена изложба „ Иван Фунев " ще се проведат XXIX Зимни четения „ Да създаваш любознание " - Тихомир Машов.

***
Добрич.
От 10.00 до 13.00 часа във фоайето на Младежкия център ще се организира Великденска творителница.

***
Добрич.
От 11.00 часа на пл. „ Свобода " ще се организира Великденски концерт на Духов оркестър - Добрич с диригент Стоян Монов.

***
Добрич.
От 13.30 часа в Регионална библиотека „ Дора Габе " ще се организира библиотерапия с консуматори на ЦПЗ „ Д-р Петър Станчев ", част от общинската компания „ Бъди здрав ".

***
Дупница.
От 18.30 часа в Спортната зала ще се организира Великденски благотворителен концерт под патронажа на кмета на Община Дупница инженер Методи Чимев и ръководителя на Общинския съвет Емил Гущеров. Мотото на благотворителната демонстрация е „ За повече жадувани бебета в Дупница ".

***
Карлово.
От 09.00 часа в пункта на БЧК - Карлово, намиращ се на бул. „ Освобождение " № 28, ще стартира раздаването на хранителни помощи - ІІ транш за най-нуждаещите се лица.

***
Монтана.
От 18.30 часа в Младежкия дом ще се състои концертът „ Тракийска палитра " с присъединяване на националната певица Пепи Христозова, фолклорен танцов отбор „ Младост " и певческа група „ Пъстренец Jr. ".

***
Перник/с. Кладница.
В землището на с. Кладница, в региона на Държавно ловно стопанство - Витошко - Студена ще се организира залесяване на чиновниците от Изпълнителна организация по горите, партньорски организации и публицисти. В рамките на събитието е планувана конференция.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в зала 2 на Окръжен съд ще се гледа делото против Борислав З., Росен Н., Петко К., Димитър А. и Георги Ч., упрекнати за точене на Данък добавена стойност и опит за взимане на заем със сведения менте от Креди Агрикол.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в постройката на Комплекс за обществени услуги „ Свети Георги ", намираща се на бул. " Цариградско шосе " № 102, ще се бъде открит Дневен център за пълнолетни лица с увреждания.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в зала 10 на Окръжен съд ще се гледа делото против Тургут А., на който е повдигнато обвиняване, че на 03.07.2015 година е нарушил разпоредбите за придвижване на автомагистрала „ Тракия ", като е карал в насрещното придвижване.

***
Пловдив.
От 17 часа в Балабановата къща в Стария град ще се организира празничен „ Пролетен концерт ".

***
Пловдив.
От 18 часа в изложба „ Пловдив " във фоайето на постройката на Общински съвет ще се открие фотоизложбата „ Добре пристигнали в България! ".

***
Русе.
От 11.00 часа в Парка на възрожденците, в Алеята сред Тенис клуб „ Приста " и църквата „ Всех Святих ", ще бъдат залесени 10 фиданки - чинари по отношение на Деня на залесяването по отношение на Деня на залесяването.

***
Свищов.
От 10.00 часа в Детска градина „ Слънчо " гостува Читалищната библиотека при ПБНЧ „ Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856 ". Ще стартира самодейността Голямото Великденско четене.

***
Симитли./ с. Брежани.
От 10.30 часа от площада на село Брежани ще стартира акция по залесяване с брежански кестен. На събитието ще взе участие кметът на община Симитли Апостол Апостолов, кметът на Брежани Благой Стефанов, представители на Югозападно дружество, лесничеи и служащи от Горско стопанство Симитли, както и представители и членове на съдружие „ Хора и обичаи ".

***
Сливен.
От 11.00 часа в зала 315 в постройката на ОДМВР-Сливен ще се организира брифинг по отношение на подхванатите ограничения, свързани с застраховане на пътната и пожарна сигурност, както и запазване на публичния ред по време на Великденските празници.

***
Сливен.
От 19.00 часа в зала " Май " сливенският симфоничен оркестър с диригент Димитър Караминков и с концертмайстор Силва Топузян ще изнесе Великденски концерт.

***
Сливен.
От 17.30 часа в " Узунова къща " ще бъде открита и зложбата на преподаватели от ВТУ " Св. св. Кирил и Методий, озаглавена " Приятели ". Ще бъдат показани картини на трима художници Иван Узунов, Мария Караиванова и Стоян Илиев.

***
Смолян.
от 10,30 часа на Амфитеатър - Нов център жителите и гостите на град Смолян ще имат опция да получат фиданки от чиновниците на Държавно горско стопанство - Смилян.

***
Смолян.
От 18.30 часа в зала 1 на Родопския трагичен спектакъл „ Николай Хайтов " ще се организира Великденски концерт с присъединяване на читалище „ Екзарх Стефан " - Широка лъка и фолклорен отбор „ Манол Радичев " - село Гела.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в западната зала на Художествена изложба - Стара Загора ще бъде показана галерия на известния български ваятел, старозагореца проф. Валентин Старчев.

***
Хасково.
От 10.30 часа в залата на Драматично-куклен спектакъл „ Иван Димов " ще бъде показан спектактълът „ Абра театра ". Събитието е част от празничния календар на Община Хасково във връзка Великден.

***
Хасково.
От 19.00 часа в залата на Драматично-куклен спектакъл „ Иван Димов " ще се състои Великденски концерт с присъединяване на Детски хор " Орфей " с диригент Елена Цветкова, който ще извърши Църковнославянски песнопения. Събитието е част от празничния календар на Община Хасково във връзка Великден.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 363 на Община Шумен ще се организира публично разискване на касовото осъществяване на бюджета на Община Шумен за 2017 година

***
Ямбол.
От 17.00 часа на тържествена гала в Ритуалната зала на Обредния комплекс ще бъдат връчени премиите в областта на опазването на здравето в Ямбол.

***
Шумен.
От 10.30 часа в РУ- Шумен ще се организира брифинг.

***
Шумен.
От 13.00 часа в Пресклуба на Българска телеграфна агенция на конференция ще бъде показана програмата на идния фестивал „ Шумен рок ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР