*** София От 09.30 часа в х-л „Света София, ул.

...
*** София От 09.30 часа в х-л „Света София, ул.
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 30 август

*** София

От 09.30 часа в хотел „ Света София ", ул. „ Пиротска " 18, президентът на КТ „ Подкрепа " Димитър Манолов ще
открие двудневна интернационална конференция на тематика „ Синдикални политики за устойчива претовареност, заслужен
труд и превъзмогване на възходящата неустановеност на работното място ".

От 09.30 часа в заседателната зала в постройката на Висшия правосъден съвет, ул. „ Eкзарх Йосиф " № 12, ще се
организира съвещание на Съдийската гилдия.

От 10.00 часа в Национален пресклуб Българска телеграфна агенция ще се организира среща - диалог на тематика: " Как локалната власт взаимодейства с локалните общности и гражданските структури? Ефективна ли е връзката на кметовете и общинските съветници с жителите? "

От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще ревизира ремонта на бул. „ Асен Йорданов " (под моста на Брюксел).

От 11.00 часа в НХА ще се състои Уъркшоп „ Вътрешен живот " на Борис Праматаров - български график, илюстратор, аниматор, приключил НХА.

*** Асеновград

От 18.00 часа на пл. „ Акад. Николай Хайтов " духов оркестър от Франция ще изнесе концерт.

*** Благоевград

От 09.30 часа в зала „ 22 септември " Общински съвет - Благоевград ще организира постоянно съвещание.

От 10.00 часа на бюст-паметник на Тодор Александров ще се състои обред по полагане на цветя във връзка 95 години от гибелта му.

*** Бургас

От 11.00 часа в читалище „ Атанас Манчев 1920 " - Каблешково ще бъдат показани резултатите от археологическите изследвания на обект
Козарева могила.

*** Бургас

От 15.00 часа в Заседателна зала на Община Бургас ще стартира конференция за оповестяване на събитията, на които ще бъде хазаин града.

В експоцентър „ Флора " ще се проведат Фестивал на игрите и изкуствата и Творчески работилници Burgas Handmade Market.

От 18.30 часа в Дома на писателя в Бургас четирима знакови създатели ще показват част от първите, наред с някои от новите си творби.

*** Варна/Св. св. Константин и Елена

От 10.00 часа в „ Гранд Хотел Варна " в к.к. Св. св. Константин и Елена Младежи ГЕРБ ще проведат 12-ия си Летен университет.

*** Варна/Камчия

От 15.00 часа в комплекс „ Камчия " министърът на образованието и науката - Красимир Вълчев ще приветства и
награди отличените учители в конкурс, част от семинара на тематика „ Извънкласните и извънучилищните действия
- за стабилно качествено образование, образование и развиване на децата и учениците ".

*** Велико Търново

От 11.00 часа в Пресклуб на Българска телеграфна агенция - Велико Търново ще се организира конференция за резултатите по плана `Заедно намираме решения` на център Амалипе.

*** Велико Търново./Килифарево

От 19.00 часа в центъра на града ще се организира Хоротека „ Фолклорна плетеница ".

От 20.15 часа в Летния спектакъл в парк „ Марно поле " план „ Лятно кино под звездите " показва „ Angel Has Fallen - Код Ангелът ".

От 21.00 часа на крепостта Царевец в старопрестолния Търновград ще сесъстои Симфоничният концерт, отдаден на 120-я празник на Панчо Владигеров.

От 23.30 часа от пл. „ Цар Асен I " ще може да се следи Аудио-визуалния театър „ Царевград Търнов - тон и светлина ".

*** Враца

От 10.00 часа в Детски отдел на Република България „ Христо Ботев " ще се организира Работилница „ Приказни игри ".

*** Гълъбово

От 18.00 часа на бул. " Република " и Кръговото в централната градска част ще се организира атрактивната конкуренция „ Дамско рали Гълъбово 2019 ".

*** Добрич/Албена

От 10.00 часа в зала „ Корела " във „ Фламинго Гранд Хотел и СПА " във ваканционно населено място „ Албена " ще бъде дадена конференция във връзка провеждането за поредна година на " Училището за здраве - за деца, родители и учители ".

*** Каварна

От 18.00 часа пред НЧ „ Съгласие-1890 " ще се организира „ Морска работилничка ".

*** Каблешково

От 11.00 часа в читалище „ Атанас Манчев 1920 " доцент Петя Георгиева и екипът ѝ от Софийски университет „ Св. Климент Охридски " ще показват резултатите от археологическите изследвания на обект Козарева могила.

*** Кюстендил

От 10.00 часа Община Кюстендил провежда осведомителна акция по Националната стратегия за налична жилищна среда и персонална подвижност.

От 17.30 часа на входа на града (около кръговото придвижване на автобусна спирка „ Белица " ) ще се състои митинга на жителите от община Костинброд.

*** Несебър

От 18.00 часа в амфитеатъра в Стария град ще стартира ХХII-рото издание на поп-рок фестивала.

*** Пещера

От 20.30 часа на пл. „ България " в Пещера ще бъде прожектиран българският игрален филм „ Прогноза ".

*** Плевен

От 10.00 часа в Пресклуб на Българска телеграфна агенция - Плевен ще се състои конференция на кмета на Община Червен бряг инж. Даниил Вълов.

*** Пловдив

От 11.00 часа в Българска телеграфна агенция - Пловдив ще се организира взаимна конференция на Политическа партия АБВ и Национална движение „Симеон Втори".

*** Смолян

От 17.30 часа в деловодството на Община Смолян, ет. 1, стартира приемането на документи за консуматори на интегрирани здравно-социални услуги „ Патронажна грижа ".

*** Стара Загора

От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „ Родина ", ул. „ Българско опълчение " 69, ще се организира Програма „ Играя и се изучавам " - групови занимания с деца от 0 до 6 години и техните родители.

От 10.00 часа в къща музей „ Гео Милев " ще се организира „ Четем и рисуваме ", „ Литературни закачки " - отгатване на гатанки и изобразяване на отговора, „ Ние сме артисти " - драматизация на „ Работната Мецана " на Леда Милева, „ Да съставим приказка " - по авансово заложена тематика децата рисуват миг от приказка, а след това дружно описват.

От 17.00 часа на кръстовището на бул. „ Княз Александър Батенберг " и бул. „ Цар Симеон Велики " чудотворните икони на Пресвета Богородица „ Скоропослушница " и Пресвета Богородица „ Касперовска " от гр. Ананиев - Украйна ще бъдат посрещнати в Стара Загора.

*** Стара Загора/с. Калояновец

От 19.00 часа на площада в селото ще се организира празник на картофа.

*** Тутракан

От 14.00 часа в залата на Общинския съвет ще се състои конференция по план „ Иновативен културен мост за стабилно районно развиване ".

*** Шумен

От 10.00 часа пред Детски отдел на Регионална библиотека „ Стилиян Чилингиров " провежда празнично закриване на тринадесетата подред Детска работилница за изкуство.

От 17.30 часа в границите на XIX Дни на съветската просвета във Варненски район, в Регионална библиотека „ Стилиян Чилингиров " ще гостуват проф. Алексей Бархатов - учител в Института за публицистика и литературно творчество, член на Съюза на писателите на Русия; писателката Елена Глазкова - член на Съюза на писателите на Русия; акад. Лола Звонарьова - основен редактор на алманаха „ Литературни запознанства ", член на Съюза на писателите на Москва; акад. Юрий Васюков - член на Международната славянска академия в Москва; Камил Зиганшин - създател на дилогията „ Златото на Алдан ", отличена с Държавна награда „ Салават Юлаев " ; краеведът Раиса Усович; писателят Павел Поздеев и фотокореспондентът Николай Глазков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР