***София.От 09.30 часа министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията

...
***София.От 09.30 часа министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията
Коментари Харесай

Събитията в страната на 16 януари

***
София.
От 09.30 часа министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски ще открие първата постоянна въздушна линия сред България и Азербайджан. Церемонията по посрещането на първия полет по дестинацията Баку-София ще се организира на VIP A - Правителствена зала на летище София.

***
Асеновград.
От 11.50 часа на площадката на ПСОВ в Асеновград министърът на околната среда и водите Нено Димов ще ревизира напредъка по осъществяването на „ Проект за рехабилитация на ВиК мрежата с създаване на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) за гр. Асеновград ". Участие ще вземат кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов и представители на фирмите-изпълнители по плана.

***
Смолян.
От 11.30 часа министърът на защитата Красимир Каракачанов ще взе участие в тържествената гала по изпращането на 35-ия контингент на Въоръжените сили за присъединяване в задачата на НАТО " Решителна поддръжка " в Афганистан. Военният обред ще се организира на площад „ Свобода " в града.

***
София.
В Министерски съвет, " Гранитна " | зала ще се организира 38-то съвещание на Националния съвет за протекция на детето. В дневния ред ще бъде показана работата на Съвета на децата, както и мненията и предложенията на децата след провелото се, IV -то постоянно съвещание на Съвета в 2017г.

***
София.
От 09.00 часа 16-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото за кумулиране на наказванията на Славчо З.

***
София.
От 9.30 часа Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет ще се организира съвещание в заседателната зала в постройката на Висш съдебен съвет на ул. „ Eкзарх Йосиф " № 12.

***
София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Илчо И., Станко Ж. и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 4-ти състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Мила Г., Ангел А. и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Владимир Т., Тодор С. и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 10-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Атанас Д., Мартин В. и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.30 часа в заседателната зала № 42 в постройката на Народното събрание Централната изборна комисия ще организира чоп за установяване на следващите номера на партиите и обединенията, регистрирани в ЦИК, в бюлетините за гласоподаване в частичните избори за кметове, планувани за 18 февруари 2018 година

***
София.
От 10.40 часа в постройката на Професионална гимназия по текстил и фешън дизайн ще бъде открита изложбата „ Ракурси " на 14-годишния Кристиан Зарков, който е възпитаник в гимназията.

***
София.
От 11.00 часа Комисията по запазване на околната среда, земеделие и гори към Столичния общински съвет ще прегледа ограничения, свързани със замърсяването на въздуха.

***
София.
От 11.00 часа в Голяма зала на Учебния център на Агенцията за нуклеарно контролиране ще се организира конференция, на която ще показа активността си за миналата 2017 година.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на Съсловното Сдружение по кардиостимулация и електрофизиология в България на тематика „ Внезапната сърдечна гибел - палач №1 в България ".

***
София.
От 11.00 часа 18-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Васил Д., Паскалис Д. и Юксел Х., на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 11.30 часа ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков и ръководителят на непрекъснатата комисия по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне Валя Чилова ще дадат конференция, на която да показват плана на в допълнение съглашение със " Софийска вода ", за възстановяване на изискванията по концесионния контракт с тях. Пресконференцията ще се организира в зала публична на „ Московска " 33.

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се състои конференция на Българският арт и фолклорен център „ Нестия ", Фондация „ Бъдност за гениите на България " и „ Делта център за изкуства и просвета " по отношение на първия у нас Национален фолклорен фестивал „ Бъдност за гениите на България " и заключителен стадий от Националната акция „ Да запалителен и съхраним огъня български! ".

***
София.
От 13.00 часа 30-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото против Антон Гинев (бивш зам.-министър на транспорта), Илия Илиев (бивш народен представител от ДПС) и Огнян Георгиев (обвинени в безстопанственост).

***
София.
От 13.30 часа 7-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Пламен В., на който му е повдигнато обвиняване за изнудване (рекет).

***
София.
От 14.00 часа 6-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Христо К., Кръстю Д. и Ивайло С., на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група, основана за изнудване.

***
София.
От 15.00 часа водачът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов и националният представител от „ Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски ще бъдат разполагаем на софиянци в непрекъснатата приемна на Българска социалистическа партия - София на ул. „ Леге " №10, етаж 1.

***
София.
От 16.00 часа ръководителят на Комисията по защита ген. Константин Попов ще се срещне с представители на Съюза на офицерите от запаса „ Атлантик " в кабинет 284 в постройката на Народното събрание на пл. „ Княз Александър І " №1.

***
София.
От 17.30 часа изложбата „ Европейски градове в произведения на български художници " ще бъде открита в изложба „ Средец " на Министерството на културата.

***
Благоевград.
От 18.00 часа в Градската художествена изложба ще бъде открита галерия с произведения живопис-колаж на художникът Венци Терзийски.

***
Бургас.
От 11.00 часа в клуба на Вътрешна македонска революционна организация на ул. „ Васил Левски " № 7, членовете на националното управление на Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване - националният представител Александър Сиди и общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация в Бургас Георги Дракалиев, ще дадат конференция по отношение на многочислените сигнали за нападателни еретически учения, които набират мощ в цялата страна.

***
Бургас.
От 17.30 часа януари в зала „ Петя Дубарова " на КЦ „ Морско казино " ще бъде показана книгата „ Рая оттатък огромната вода " на Мария Сталева.

***
Варна.
От 14.00 часа общинският консултант от ГЕРБ доцент Антоанета Цветкова ще се срещне с жители доцент Антоанета Цветкова.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Регионалния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се състои конференция на управлението на Националния боен университет „ Васил Левски " във Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще се организира среща с Георги Василев - Гочето.

***
Видин.
От 09.30 часа в комплекс „ Монтесито " ще се организира крайна конференция за представяне на резултатите от план „ Oпазване и възстановяване на околната среда в транс-граничния район посредством компостиране на биоразградими боклуци ".

***
Карлово.
От 10.00 часа с водосвет в храм „ Св. Николай " ще стартират тържествата във връзка 140 години от избирането на Първия градски съвет. От 10.30 часа от храм „ Св. Николай " ще тръгне празнично шествие дома на Васил Караиванов - първият ръководител на Общинския съвет, където ще бъдат поднесени венци и цветя. От 11.00 часа стартира тържественото съвещание на Общинския съвет в Карлово в зала " Васил Караиванов " на Община Карлово.

***
Пазарджик.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на БНРДП на тематика „ 30 години съпротива в България, предвождана от Илия Минев, и европейски начинания за правдивост сред другите народи ".

***
Пловдив.
От 11.00 часа пред паметника на Капитан Бураго в Дондуковата градина ще стартира възпоменателно честване на 140 години от Освобождението на града от османско иго. Преди това. От 10.30 часа Комитет „ Родолюбие " ще показа възстановката „ Живи картини от Освобождението ".

***
Пловдив.
От 11.45 часа в Музейния център за модерна история на улица „ Ангел Букурещлиев " № 14 ще бъда открита изложбата „ Българското опълчение през погледа на опълченеца Стефан Кисов ".

***
Пловдив.
От 16.00 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Тракия " в блок 91 общинският консултант от ГЕРБ в Общински съвет - Пловдив Иван Вичков ще приема жители.

***
Русе.
От 11.00 часа в Конферентната зала на хотел „ Дунав Плаза " ще се организира крайна конференция по план „ Разработване и приемане на взаимно институционализирано партньорство за ръководство на риска от несъразмерна популация на инсекти, които засягат публичното здраве и сигурност в границите на трансграничния район Румъния-България ".

***
Смолян.
От 11.30 ч на гала па площад „ Свобода " на Стария център в Смолян ще бъде изпратен 35 контингент на българската войска за присъединяване в задача на НАТО в Афганистан. На събитието ще участва министърът на защитата Красимир Каракачанов.

***
Смолян.
От 15.00 часа в залите на Регионален исторически музей „ Стою Шишков " - Смолян ще бъде извършена първата самодейност в границите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в Смолян. Маргарита Люнчева - организатор в отдел „ Археология " ще изнесе обществена лекция на тематика „ Къде се крият корените на европейската цивилизация? "

***
Стара Загора.
От 09.30 часа в Парк-хотел „ Стара Загора " ще бъде открит първият професионален конгрес за произвеждане и реализация на плодове и зеленчуци.

***
Чепеларе.
От 16.00 часа на площад „ Олимпийски " ще стартира празничната стратегия за отбелязване на 140 години от Освобождението на града от турско иго. От 12.00 часа е планувано да има литийно шествие към паметната плоча, сложена на мястото, където са посрещнати съветските войски в Чепеларе. Там ще бъде отслужена и панихида за починалите за Освобождението на Чепеларе. В 12.30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Капитан Петко челник в града.

***
Шумен.
От 10.00 часа ще има брифинг в зала 203 на общината.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР