София.От 09.00 часа започва редовното пленарно заседание на Народното събрание.

...
София.От 09.00 часа започва редовното пленарно заседание на Народното събрание.
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 1 юни

София.
От 09.00 часа стартира постоянното пленарно съвещание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа пред Националния замък на децата (бул. „ Александър Стамболийски " №191) министърът наобразованието и науката Красимир Вълчев ще се включи в отбелязването на Международния ден на детето. По-късно министърът ще взе участие в кръгла маса на тематика „ Образование 4.0 ", отдадена на цифровото образование и новите технологии, които навлизат в образованието. Форумът стартира в 11 часа в зала " София " на хотел " Маринела ".

***
София.
Държавната организация за протекция на детето провежда футболен шампионат във връзка на Международния ден на детето. В надпреварата ще вземат участие възпитаници от столични учебни заведения и техни връстници, лишени от наставнически грижи. От 10.00 часа на стадион „ Академик 4. километър " ще излязат тимовете на Българска спортна федерация за деца и младежи в риск, ФК „ Конкордия " и ФК „ Национал ". От 12.30 часа премиите на спечелилите ще бъдат връчени от доктор Елеонора Лилова, ръководител на ДАЗД, Петър Хубчев, треньор на Националния тим по футбол и известни български футболисти.

***
София.
От 09.30 часа в зала „ Средец " на София Хотел Балкан ще бъде открита интернационална конференция на тематика „ Услугите от общ интерес - мотор на стабилно развиване и растежа в Европа ". Участие в него ще вземат министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, ръководителят на Комисията по енергетика към Народното събрание Делян Добрев, ръководителят на УС на АИКБ Васил Велев, основният секретар на СЕЕР Валерия Ронцити, ръководителят на МКСОР за 2018 година Анджей Малиновски, представители на работодателски организации, депутати от Екологичен потенциал и други

***
София.
От 10.00 часа в Детския център на Столична библиотека ще се проведат голям брой събития, с които ще бъде маркиран Денят на детето.

***
София.
От 10.00 часа регион „ Надежда " и дентални клиники Европейска общност ДЕНТ канят всички деца на най-голямото миене на детски зъбки в Северен парк-Главен вход. Инициативата ще се бори за връх на „ Гинес ", като досега сходно събитие не е провеждано в България.

***
София.
От 10.00 часа заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева ще участва на финала на състезанието „ Аз сготвям най-добре " за млади кулинарни гении, проведен от Кулинарна академия HRC и българо-швейцарския план ДОМИНО за дуално обучение.
Състезанието в кухните на HRC Академията (бул. „ Цар Борис ІІІ " 59), награждаването ще е в 11. 30 часа.

***
София.
За шеста поредна година „ БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД ще подари на деца в неравностойно състояние едно незабравимо пътешестване с парен локомотив. Детският трен, теглен от парен локомотив, ще посрещне своите посетители на първи перон на Централна гара София в 10.15 часа. Влакът ще потегли в 10.45 часа и ще се движи по маршрут София - Банкя - София.

***
София.
От 10.30 часа по случай Международния ден на детето Летище „ София " и студенти от Националната художествена академия провеждат празник за всички деца, пътуващи в този ден.

***
София.
От 11.00 часа в Централното предверие на Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий " ще бъде изложен истинският персонален бележник на Христо Ботев. Паралелно с оригинала, гостите ще се срещнат и с електронната версия на Ботевото тефтерче, взаимно начинание на Националната библиотека и Регионалната библиотека „ Христо Ботев " - Враца.

***
София.
От 11.00 часа във връзка Международния ден на детето, омбудсманът Мая Манолова ще даде старт на националната акция „ Без такса в детските градини ". Събитието ще се състои от в институцията на публичния бранител - гр. София, ул. „ Георг Вашингтон " № 22.

***
София.
От 11.00 часа до 15.00 часа пред постройката на Българска академия на науките ще бъдат показани водороден електрически автомобил и водородни коли-играчки.

***
София.
От 11.00 часа пред Народното събрание ще се организира родители на деца с увреждания провеждат палатков лагер - „ Сиситемата ни/ги убива ".

***
София.
От 13.00 часа в зала „ Витоша " на хотел „ Маринела " ще се организира кръгла маса на тематика „ Няма добра дрога ", с присъединяване на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, представители на ММС и младежи от столични учебни заведения.

***
София.
От 14.00 часа 14.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще връчи премиите на децата от обществени домовете, включени в плана Социален цирк. Събитието ще се извършена лятната сцена пред НДК.

***
София.
От 15.00 часа пред Паметника на руската войска отваря порти „ Мисия Здраве 2018 ", която ще бъде открита от кмета на София Йорданка Фандъкова.

***
София.
От 18.30 часа в зала 1 на НДК ще се организира обичайният годишен концерт на Националния образователен комплекс по просвета (НУКК).

***
София.
От 19.00 часа в зала 11 на НДК (кино „ Люмиер Лидл " ) Народно читалище „ Д-р Петър Берон - 1926 " провежда детския балетен спектакъл„ Снежанка, мащехата и огледалото ".

***
Асеновград.
От 17.00 часа пред паметника на Христо Ботев ще се организира митинг-поклонение във връзка 2 юни - Ден на Ботев. Ще има литературна стратегия на ОУ „ Христо Ботев ", слово ще изнесе Магдалена Георгиева- организатор в Историческия музей в Асеновград.

***
Банско.
От 10.00 часа във връзка 1 юни - Деня на детето на площад „ Никола Вапцаров " ще се организира конкурс „ Малки огромни гении " и „ Мини мис и мини мистър ". По същото време ще се организира и рибарски шампионат „ Детето рибар без дрога " на язовир „ Белизмата ". От 15.30 часа ще стартират безвъзмездни кинопрожекции на филми в Посетителски информативен център.

***
Батановци.
От 10.30 часа в ДГ „ Валентина Терешкова " ще се организира празничен концерт-спектакъл във връзка 1 юни - Международния ден на детето.

***
Батановци.
От 12.00 часа пред НЧ " Просвета - 1909 година " ще се организира детският празник „ Весел празник - 1 юни ".

***
Благоевград.
От 10.00 часа на площад „ Македония " стартира игрите за децата във връзка Международния ден на детето.

***
Благоевград.
От 10.00 часа на пл. „ Македония " възпитаници от II ОУ „ Димитър Благоев " ще рецитират патриотичното стихотворение „ Аз съм българче ", дружно с хиляди деца от десетки обитаеми места в страната. Целта на самодейността по време на Международния ден на детето, децата от цялата страна и по света да почувстват своята обща национална принадлежност.

***
Варна.
От 14.00 часа общинският консултант от Политическа партия ГЕРБ Борислав Нанков ще се срещне с жители в офиса на партията на ул. „ Георги Бенковски " №1.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа ще се организира празненство във връзка 1 юни в Детско поделение при МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов ".

***
Видин.
От 10.00 часа пред Драматичния спектакъл кметът Огнян Ценков ще даде старт на маратона, който е част от самодейността под мото " Спортът за едно по-здраво потомство ", проведена от Лайънс клуб Видин, със съдействието на Община Видин.

***
Видин.
От 16.30 часа кметът Огнян Ценков ще участва на детския хепънинг " Щуроландия " в Крайдунавския парк, който Общината провежда за седма
поредна година.

***
Враца.
От 8.30 часа в храм „ Св. Възнесение " ще бъде отслужена възпоменателна панихида за Христо Ботев и неговите черници.

***
Враца.
От 9.00 часа на Ботевата алея при с. Косталево ще се организира събитие „ Със стихове и песни до Ботевата алея - по стъпките на Ботев ".

***
Враца.
От 10.00 часа в Община Враца ще се състои тържествено съвещание на Общинския съвет и оповестяване на Наградите на Враца.

***
Враца.
От 13.30 часа в м. Камарата ще се състои поклонение на лобното място на Христо Ботев.

***
Враца.
От 19.30 часа на огромната на огромната сцена на ДКТ ще се състои церемониален концерт, отдаден на 142-рата годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета.

***
Враца.
От 21.00 часа на пл. „ Христо Ботев " ще се състои митинг-заря в памет на починалите за свободата на България.

***
Гоце Делчев.
От 10.30 часа в Градския парк ще стартира празник във връзка Международния ден на детето.
***
Добрич.
От 11.00 часа в изложба „ Георги Петров " в комплекс „ Луксор " Политическа партия ГЕРБ-Добрич провежда среща-разговор с проф. дмн Донка Байкова на тематика „ Храненето-мощен фактор за положително здраве и биотонус ".

***
Казанлък.
От 19.00 часа в Музея на розата ще се състои типичен концерт на квартет „ Класика арт ".

***
Калофер.
От 11.00 часа в Национален музей „ Христо Ботев " ще стартира изобразяване навън и показване на галерия на деца от град Калофер „ Нарисувай Калофер ".

***
Кърджали.
От 20.30 часа ще се състои тържествена заря-проверка във връзка идния Ден на Христо Ботев и починалите за свободата на България.

***
Плевен.
От 10.30 часа в Регионалния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на ръководителя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев.Темата ще бъде отдадена на съвещанието на Съвета от 31 май т.г. и взетите решения - информация и коментар на по-важните от тях.

***
Плиска.
От 11.00 до 17.00 часа в Националния историко-археологически резерват „ Плиска " ще бъде показан - лагерен живот - обичай и просвета през Средновековието, вход за публиката и разглеждане на лагерите в границите на започващия тридневен събор- фестивал „ Дни на предците- Плиска 2018 ".

***
Пловдив.
От 10.00 часа на пл. „ Стефан Стамболов " ще се състои празнично детско шоу „ Ася в страната на гениите ". От 12.00 до 14.00 часа ще се организира „ Бебеносещ флашмоб под тепетата ". След къса пауза, в 16.00 часа ще започва фестивалът „ Талантино ", който ще забавлява всички на
площада. Двудневната празнична стратегия ще завърши с „ Вълшебно лято с Катра ФМ " от 17.30 часа.

***
Пловдив.
От 11.00 часа на Туристическия информативен център на Римския стадион Оперативна програма „ Старинен Пловдив " ще показа нова услуга за туристите в наличието на кмета Иван Тотев, заместник-кмета Александър Държиков и шефа на ОИ „ Старинен Пловдив " Йордан Илиев.

***
Пловдив.
От 12.00 часа кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще участва на освещаването на актуализирания Централен Дом на младоженците.
***
Разград.
От 10.00 часа шефът на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев ще даде брифинг за медиите.

***
Свищов.
От 16.00 часа на състезателен комплекс „ Свищов " ще се организира празнично забавление за децата от детските градини и за малчуганите от община Свищов
по случай 1 юни - Ден на детето.

***
Смолян.
От 15.00 часа на Новия център в Смолян стартират деянията във връзка 1 юни - Международен ден на детето, проведени от община Смолян.

***
Смолян.
От 19.00 ч. в зала „ Николай Карагяуров " в НЧ „ Кирил Маджаров " ще се организира рок концерт.

***
Хасково.
От 10.00 часа в региона на площад „ Лебеда " ще бъде сложено началото акция „ Ваканция. Да пазим децата на пътя " на Министерство на вътрешните работи и ще бъде оповестено началото на акцията „ Безопасно лято " на Областния шеф на Хасково.

***
Хасково.
От 14.30 часа в залата на Младежки център община Хасково провежда прожекция на кино лентата „ Освободителят на България " във връзка 2 юни - Деня на Ботев и починалите за Свободата на България.

***
Хасково.
От 21.00 часа на пл. „ Свобода " ще се състои тържествена заря-проверка във връзка 2 юни - Ден на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България.

***
Шумен.
От 10.00 часа на огромната сцена в Градската градина с богата стратегия ще бъде маркиран Денят на детето.

***
Шумен.
От 13.10 часа с ария в акомпанимент на гайда и 170 рецитиращи фрагмент от Ботевите „ Хайдути " петокласници, СУ „ Сава Доброплодни " ще се поклони пред паметта на Христо Ботев и починалите за свободата на България.

***
Ямбол.
От 09.30 часа до 12.00 часа авиобаза „ Безмер " провежда ден на отворените порти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР