*** София От 09.00 часа в зала „Голям колегиум“ на

...
*** София От 09.00 часа в зала „Голям колегиум“ на
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 9 декември

*** София

От 09.00 часа в зала „ Голям колегиум “ на Министерство на земеделието, храните и горите ще бъде даден старт на благотворителна акция за закупуване на живи елхички под надпис „ Посади надежда”. На събитието ще участват министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, българският еврокомисар по „ Иновации, научни проучвания, просвета, обучение и юноша “ и заместникпредседател на ЕНП Мария Габриел, създателят на фондация " Искам бебе " Радина Велчева и ръководителят на Сдружение „ Аутизъм Днес “ Владислава Цолова.

От 09.30 часа в Конгресен център „ Глобус “, зала „ Европа “, в постройката на КНСБ ще се организира финален конгрес по план „ Активно гражданско присъединяване за предварителна защита и ограничение на недекларираната претовареност в България “.

От 10.00 часа в заседателна зала 1 на Ректората на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ ще се организира лекция на публична делегация на Администрацията по обичайната китайска медицина на провинция Джангши (Jiangxi Provincial Administration of Traditional Chinese Medicine).

От 10.00 часа в Мраморното предверие на НДК ще стартира седмият Софийски интернационален книжовен фестивал.

От 11.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция на бул. „ Цариградско шосе “ 49 ще се организира конференция на тематика „ Почтеност в изборния развой и доверие на младежите в политиката “.

От 11.00 часа във фоайето в Сатиричния спектакъл ще се състои поклонението пред огромната българска актриса Стоянка Мутафова.

От 13.00 часа в Дома на Европа на ул. „ Георги С. Раковски “ 124 ще се организира полемика на тематика „ Корпоративна бистрота “ във връзка Международния ден за битка с корупцията.

От 13.00 часа на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев инициира среща с представители на Централната изборна комисия, на виновните институциите за провеждането и организацията на локалните избори тази година, както и анализатори на изборния развой.

От 14.00 часа в зала „ Договори “ на Министерството на външните работи ще се състои гала по валидиране на юбилейна пощенска картичка във връзка три годишнини от развиването на дипломатическите връзки сред България и Япония. Изданието е отдадено на 110 години от началото на контактите сред двете страни, 80 години от установяването на дипломатически връзки и 60 години от тяхното възобновяване.

От 16.00 часа в Литературен клуб „ Перото” ще се състои среща с украинските писатели Остап Сливински и Христя Венгринюк. Те ще опишат за най-новите насоки в литературата, за измененията в културния живот в Украйна след 2014 година, ще показват развиването на книгоиздаването.

От 17.00 часа в Централното предверие на Ректората на Софийския университет „ Св. Климент Охридски” ще бъде открита фотоизложбата „ История на Българската полярна база „ Св. Климент Охридски”.

От 18.30 часа в Литературен клуб „ Перото” ще бъде показана книгата „ Преобърнати животи” на Рандал Бейкър.

От 18.30 часа в Клуб 1 на НДК ще бъде показана книгата „ Забранената книга за фокуси. Тайните на 51 фокуса”.

От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се състои концерт на Лили Иванова.

*** Бургас

От 10.00 до 16.00 часа в СБАЛПФЗ-Бургас ще се организира самодейността „ Седмица на отворени врати” за скрининг на риска за туберкулоза. От 11.00 часа до 15.00 часа ще се организират съвещания.

*** Варна

От 09.00 часа ще се състои разкриване на реконструираното СУ „ Димчо Дебелянов “ на ул. „ Русе “ 2.

От 11.00 часа ще се състои разкриване на реконструираното ОУ „ Константин Арабаджиев “ - филиална постройка на ул. „ Хараламби Ангелов “ 13.

От 13.00 часа в ж.к. „ Вл. Варненчик “ до бл.309 ще се състои разкриване на реконструираната ДГ №41 „ Първи юни”.

От 15.00 часа ще се състои разкриване на реконструираното Първо Основно учебно заведение в ж.к. „ Владислав Варненчик “.

От 15.00 часа в библиотеката на учебно заведение „ А. С. Пушкин “ ще се организира среща на възпитаници с авторa на книгата „ Приятелят на Дядо Коледа “ Мария Пеева.

От 17.00 часа ще се състои разкриване на реконструираното Основно учи¬лище „ Стефан Караджа “ на ул. „ Братя Бъкстон “ 11.

*** Видин

От 17.00 часа на площад „ Бдинци “ кметът на Общината доктор Цветан Ценков ще включи светлините на коледната елха и ще насочи привет към жителите и гостите на града.

*** Добрич

От 10.30 часа в Частна профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „ Райко Цончев “ – Добрич ще се състои разкриване на Франкофонски център.

От 15.00 часа в Художествена изложба – Добрич ще стартира празнична работилница с възпитаници от СУ „ Л. Каравелов “ и ОУ „ Христо Смирненски “ на тематика „ Коледна приказка “. Тя ще продължи до 12 декември.

От 17.00 часа на пл. „ Свобода “ ще се организира детско празненство за запалване светлините на коледната елха под надпис „ Да посрещнем Дядо Коледа “.

*** Каблешково

От 15.00 часа на площада пред Народно читалище „ Атанас Манчев 1920″ ще се проведат коледни работилници под надпис „ Сръчковци на Коледа”.

*** Кърджали

От 10.00 часа в пневмофтизиатрично поделение на МБАЛ „ Д-р Атанас Дафовски” ще стартира акция за скрининг за риск от туберкулоза, която ще продължи до 13 декември.

*** Пловдив

От 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се гледа дело, формирано по митинг на Окръжна прокуратура – Хасково и по тъжби от подсъдимите против присъда на Окръжен съд – Хасково. Присъдата, която се апелира, е против мъж, упрекнат за контрабанда на 103 кг хероин през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “.

От 10.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се гледа дело по тъжба на двама подсъдими, упрекнати за източване на парични средства от непозната банкова карта.

*** Стара Загора

От 10.30 часа в зала 415 на Регионалната библиотека „ Захарий Княжески “ ще се организира конференция за плановете „ Трансформации на четенето “, „ Иновативно и интерактивно за Гео Милев “ и „ Далеч ще стигнем, в случай че го създадем “, с които Клуб „ Отворено общество “ посреща Новата 2020 година.

От 19.00 часа в Кукления спектакъл ще се състои коледен благотворителен концерт с присъединяване на възпитаници от класовете по поп и джаз пеене и китара на НУМСИ „ Христина Морфова “ – Стара Загора.

От 19.00 часа в Драматичния спектакъл ще бъде показана постановката „ Мерак “ по Николай Хайтов.

От 19.00 часа в Оперния спектакъл ще се организира гала по връчване на годишните награди „ Добрият самарянин 2019 “.

*** Шумен

От 14.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се организира съвещание на Областния съвет за развиване.

От 14.00 часа в зала 203 на Общината ще се организира Консултативен съвет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР