***София. От 09.00 часа в Конферентната зала на хотел „Силвър,

...
***София. От 09.00 часа в Конферентната зала на хотел „Силвър,
Коментари Харесай

Предстоящи събития на 10 март 2018

***
София. От 09.00 часа в Конферентната зала на хотел „ Силвър ", бул. „ Симеоновско шосе " 6, Българско сдружение по ендокринология и Медицински факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски " провеждат практическа конференция на тематика „ Йоден недостиг в България. Бременност и хипотиреоидизъм ".

***
София. От 10.00 часа започва първото у нас съревнование за технологии в спорта - Спортни Хакатони България. Домакин на събитието е Национална Спортна Академия „ Васил Левски ". Програмата стартира в Зала 1 със Sports Tech конференция, на която ще бъдат показани най-хубавите практики и нововъведения в спорта и технологиите, подпомагащи напредъка на спортистите и ръководството. Стартът на самото съревнование е от 10.30 часа в Зала 2 на Спортната академия.

***
София. От 11.30 часа в Дом на киното ще се организира диалог с присъединяване на Роман Балаян, Юрий Мечитов, Завен Саркисян и Харутюн Хачатрян.

***
София. От 13.00 часа Синдикатът на чиновниците в пандизите в България провежда протестен протест шествие, което ще премине от Министерството на правораздаването, през Министерство на финансите до Министерския съвет. Протестът е под надпис „ Европа и за нас ".

***
София. От 16.00 часа в парк хотел „ Витоша " ще се организира тематична среща „ Психологическа поддръжка и кинезитерапия при хората с множествена склероза ", проведена от Фондация „ Министерски съвет общество - България ".

***
София. От 16.30 часа в Гранд хотел София ще се организира конференция на Вим Вендерс, специфичен посетител на 22-рия София Филм Фест.

***
София. От 19.00 часа водачът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов, дружно с народни представители и общински съветници от групата на социалистите, ще участва на тържествена работа в Централната софийска синагога и публично показване на книгата „ Българските евреи: жива история ". Събитието е във връзка 75 години от спасяването на българските евреи и почитането паметта на 11 343 евреи, депортирани от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и гр. Пирот - територии, управлявани през 1943 година от българските управляващи.

***
Варна. От 09.00 часа в учителската стая на Първа езикова гимназия под патронажа на евродепутата Емил Радев ще се организира първата по рода си симулация на работата на Европейския съвет.

***
Велико Търново. От 10.00 часа от квартал „ Асенов " и от ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий " ще стартира обичайния поход, отдаден на празника Осми март, който Търговско дружество „ Трапезица " провежда.

***
Горна Оряховица. Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова ще открие националното съревнование „ Най-добър механик в машиностроенето ", което ще се организира в ПТГ „ Васил Левски ". Резултатите от съревнованието сред тимовете от професионални гимназии от цялата страна ще бъдат оповестени след 14.00 часа. След това зам.- министър Михайлова ще дава отговор на журналистически въпроси.

***
Горна Оряховица. От 10.00 часа в Спортна зала „ Никола Петров " ще се организира Турнир по хандбал „ Б " ХРГ дами, под семейството на ХК „ Раховец 2008 " - град Горна Оряховица.

***
Горна Оряховица. / с. Правда. От 12.00 часа в НЧ „ Звезда 1905 " в село Правда ще се състои приветствен концерт и галерия на плетива във връзка Международния ден на дамата.

***
Горна Оряховица. От 15.30 часа на Стадион „ Локомотив " ще се организира среща от Втора лига - мъже сред ОФК „ Локомотив " - град Горна Оряховица и ФК „ Созопол " - град Созопол.

***
Гълъбово. От 16.00 часа ще стартира 17-тият Международен шампионат по битка свободен жанр за момчета „ Злати Динев Ройдев ".

***
Пещера. От 11.00 часа Съветът за младежка политика в Пещера провежда конференция-семинар на тематика „ Презентационни и информационни умения ", която ще се организира в изложба „ проф. Веселин Стайков ".

***
Русе. От 09.00 часа в Голяма зала и зала „ Европа " на Доходно здание и дребна зала на държавна такса „ Сава Огнянов " ще се организира конкурсната стратегия на XI Национален фолклорен конкурс за реализатори на национална музика за деца и младежи - артисти и инструменталисти „ Дунавски славеи ". От 18.00 часа в Голяма зала на Доходно здание ще се състои награждаването и церемония концерт на отличените с присъединяване на Елица Тодорова.

***
Русе. От 10.00 часа в състезателен комплекс „ Дунав " стартира седмото издание на Националния фестивал на школи и клубове за фенове, учещи български национални танци „ Русчуклийска среща ".

***
Стара Загора/Котел. От 11.00 часа в Драматичен спектакъл „ Гео Милев " възпитаници от Националното учебно заведение за фолклорни изкуства „ Филип Кутев " в Котел ще изнесат благотворителен концерт.

***
Стара Загора/Котел. От 16.30 часа в покрития общински басейн в Стара Загора ще стартира Националният плувен шампионат „ Русалка ".

***
Тутракан./с. Варненци. От 10.00 часа в тутраканското село Варненци ще се организира Национален събор „ Добруджански кукери ".

***
Шумен. бъде хазаин на Третия народен конкурс „ Децата на България пеят, танцуват, рисуват ". Над 700 деца и младежи от цялата страна ще се състезават в три съществени раздела: Музика, Изобразително изкуство и Хореография.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР